Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ο Αραχωβίτης Νίκος Λαάρης πρόεδρος του "Νέου Κόμματος"


Poster_smallΠραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 8 Μαρτίου η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του Νέου Κόμματος. Η Σύνθεση της Συνδιάσκεψης περιλάμβανε όλα τα μέλη του Νέου Κόμματος, δηλαδή όλα τα μέλη που γράφτηκαν από την παρουσίαση του Νέου Κόμματος την 15η Ιανουαρίου μέχρι και την ημέρα της Συνδιάσκεψης. Η πλειοψηφία των μελών συμμετείχε με φυσική παρουσία, στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, στην οδό Χιλλ 3-5. Μεγάλος αριθμός από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετείχε μέσω του διαδικτύου. Κατά την διάρκεια της Συνδιάσκεψης παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε το Καταστατικό, συζητήθηκε το Πλαίσιο Αρχών και εξελέγη η προσωρινή ηγεσία, Εκτελεστική Επιτροπή και Πρόεδρος. Σύμφωνα με το καταστατικό η θητεία της ηγεσίας αυτής θα διαρκέσει μέχρι το Πρώτο Συνέδριο, το οποίο θα πρέπει να γίνει μέσα σε δώδεκα μήνες.
Υποψήφιοι για την θέση του Προέδρου ήταν οι Παναγιώτης Γκόνης και ο Νίκος Λαάρης. Κατά τη διαδικασία εκλογής όλοι οι υποψήφιοι πήραν τον λόγο και υποστήριξαν την υποψηφιότητά τους, ενώ οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι απάντησαν και σε ερωτήσεις.
Η ψηφοφορία έγινε με κάλπη για όσους ήταν στην αίθουσα και με το ηλεκτρονικό σύστημα Ζευς για όσους συμμετείχαν από το διαδίκτυο. Πρόεδρος, με ποσοστό 54% επί των ψηφισάντων, εξελέγη ο Νίκος Λαάρης. Στην Εκτελεστική Επιτροπή εξελέγησαν οι Σταύρος Αναστασιάδης, Θεόδωρος Βασιλειάδης,  Γεώργιος Γεωργίου, Παναγιώτης Γκόνης, Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, Παύλος Ελευθεριάδης, Γιώργος Ζαβίτσας, Γλυκερία Καρρά, Γιάννης Κασιμάτης, Αλέξανδρος Κώτσης, Στέλιος Ξανθόπουλος, Στέφανος Πετρόχειλος, Θεόδωρος Σανγβινάτσος και Μαρίνα Σουγιουλτζή.
Μετά την εκλογή του ο Νίκος Λαάρης δήλωσε: «Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη σας. Η σημερινή συζήτηση και διαδικασία ήταν ουσιαστική και πρωτοποριακή. Είναι εντυπωσιακό ότι συμμετείχαν και μίλησαν με τηλεδιάσκεψη συμπολίτες μας από την επαρχία και το εξωτερικό. Προσβλέπω σε δημιουργική συνεργασία με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και τα μέλη του Νέου Κόμματος. Η χώρα χρειάζεται νέες ιδέες, νέες διαδικασίες και νέα πρόσωπα στη πολιτική ζωή και σήμερα κάναμε μια εξαιρετική αρχή.»

Ο Νίκος Λαάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Κατάγεται από την Αράχωβα του Παρνασσού και είναι μουσικός. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και το Royal College of Music του Λονδίνου, εργάστηκε ως σολίστ στο Gärtneplatztheater του Μονάχου και έγινε διδάκτορας και καθηγητής του Manhattan School of Music της Νέα Υόρκης, όπου και άσκησε διοικητικό έργο. Δίδαξε επίσης στο Πανεπιστήμιο Columbia. Πρόσφατα αποφοίτησε από την τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του Conservatorium van Amsterdam. Έχοντας εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Carnegie Hall και αποσπάσει θερμές κριτικές από εφημερίδες όπως οι Times του Λονδίνου, ζει και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Ελλάδα.

 http://toneokomma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: