Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Γιάννης Γεωργακός. Ο δήμος είναι καθ’ όλα αντίθετος και αρνητικός στη συμμετοχή του στο «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον»




 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ









Δίστομο, 01/09/2014
Αριθμ. Πρωτ. : 7753
                                                                                                          Προς :
                                                                                     Πρόεδρο και μέλη
                                                                                 Του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων
                                                                                     Και χωριών της Ελλάδας

Θέμα : «Τοποθέτηση του Δήμου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας σχετικά με την δημιουργία του “Ελληνογερμανικού Ταμείου για το μέλλον”».
Ο Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας  δηλώνει στη Γερμανική πλευρά, η οποία ζητά επιτακτικά από τα Δημοτικά Συμβούλια των Μαρτυρικών Πόλεων να απαντήσουν εάν θα αποδεχτούν ή όχι τους όρους των ιδρυτικών πράξεων του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον», ότι είναι  καθ’ όλα αντίθετος και αρνητικός  στη συμμετοχή  του Μαρτυρικού Δήμου στο «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», ή στη με οποιοδήποτε άλλο τρόπο υποστήριξη αυτού.
Αν το Γερμανικό Κράτος πιστεύει πράγματι στην Ελληνογερμανική φιλία, ας σταματήσει να θέτει προσκόμματα στην εκτέλεση της απόφασης 11/2000  του Αρείου Πάγου η οποία  επικύρωσε και κατέστησε οριστική και αμετάκλητη  την απόφαση 137/97 του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με την οποία δικαιώνονται οι ενάγοντες επιζήσαντες και οι συγγενείς των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Διστόμου. Το ίδιο να πράξει και η Ελληνική Κυβέρνηση.
Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ανάλογη προσέγγιση, η οποία παραπέμπει σε τακτικές «Δούρειου Ίππου» καθώς, όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν οι εκάστοτε ανάλογες προσεγγίσεις της Γερμανίας είναι ο τερματισμός της διεκδίκησης των αποζημιώσεων  από τα θύματα του Ναζισμού. Χαρακτηριστικό άλλωστε παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι
στην αντίστοιχη συμφωνία με την Τσεχία, η οποία αποτελεί μάλλον το πρότυπο για το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», υπάρχει διάταξη η οποία αναφέρει ότι «Οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι δεν θα επιβαρύνουν τις σχέσεις τους με πολιτικά και νομικά ζητήματα που απορρέουν από το παρελθόν».
Η επιλογή της δεδομένης χρονικής στιγμής για την πρόταση δημιουργίας του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον» δεν είναι τυχαία. Έχει κορυφωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, με τη σύσταση, για πρώτη φορά,  της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων από τη Βουλή των Ελλήνων.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα της διεκδίκησης των αποζημιώσεων με κάθε τρόπο για τη δικαίωση των θυμάτων μας και για να γνωρίζουν όσοι έχουν σκοπό να διαπράξουν τα ίδια εγκλήματα ότι θα τιμωρηθούν με κάθε τρόπο.
                                                    
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΣΤΟΜΟΥ  ΑΡΑΧΩΒΑΣ  ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ



ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ

22 σχόλια:

Τ.ΔΗΜ ΣΥΜΒ είπε...

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΣΟΠΑΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ???????ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΣΥΡΙΖΑΚΙ ΤΟ ΣΦΥΡΙΞΕ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΛΩΣΑΝΕ.ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ Η ΜΗΠΩΣ ΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΣΥ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ??????????????ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.

ΖΕΜΕΝΙΟΣ είπε...

ΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΤΣΟΠΑΝΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ.ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ?ΜΑΛΛΟΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΡΙΖΑ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΑ ΒΡΕ....ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ....

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΔΟΣΊΛΟΓΟΣ είπε...

Τ.ΔΗΜ ΣΥΜΒ. ευτυχώς που υπάρχουν και ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και διορθώνουν τις @@@@ριες σας.

ΔΕΝ ΤΥΧΑΊΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΩΣ που χρησιμοποιείς!!!!!!!!!!! τα λέει όλα - στο χρονοντούλαπο κακομοίρη σε έστειλαν οι δημότες του ΔΗΜΟΥ ΔΑΑ!!!! (για μέρες σας και τα έργα σας)

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΜΕΝΙΟΣ από οτι βλέπω διαβάζεις ενα κειμενο και δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις. Που γράφει οτι ειναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου Ζεμένιε, περαστικά.....

TOTIS είπε...

Κύριε Δήμαρχε.....

Κακή αρχή κάνατε και μάλιστα για ένα θέμα που θέλει μεγάλη προσοχή στην διαχείριση του.

1ον. Μια τέτοια απόφαση στο ξεκίνημα της θητείας σας για να εκφράζει όλο το Δήμο όπως αναφέρει η ανακοίνωση σας, πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης, πρέπει να είναι απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Διστομου , πρέπει να γίνει εισήγηση και ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρέπει να παρθεί τέλος απόφαση από το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο.

2ον. Ενα τέτοιο σοβαρό θέμα αφού γίνουν όλα τα παραπάνω ,πρέπει πρώτα να αναρτηθεί στο κεντρικό σαιτ του Δήμου Δ.Α.Α , - πράγμα που δεν έγινε -, και μετά να σταλεί απο το γραφείο τύπου του Δήμου η το προσωπικό σας μαιλ στα ΜΜΕ της περιοχής.

3ον. ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί οι πληροφορίες που έχω- αν είναι ακριβείς- το γραφείο τύπου του Δήμου ΔΑΑ δεν έχει στείλει την ανακοίνωση, άλλα συγκεκριμένο κόμμα και βουλευτής που αναδεικνύει το θέμα πανελλαδικά για δικόo του πολιτικό όφελος.

Μήπως κύριε Δήμαρχε έχετε κοινό γραφείο τύπου;


4ον. Άσχετα αν συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος με την ανακοίνωση σας δεν είναι καλό ξεκίνημα να μην γνωρίζουν το θέμα οι Δημοτικοι Σύμβουλοι και μάλιστα της δικιάς σας παραταξεις και να το διαβάζουν στα ΜΜΕ της περιοχής του Δήμου ΔΑΑ.

Υ.Γ Έχουμε καιρό για σάτιρα και ποιήματα.

Ανώνυμος είπε...

Προεδρε εισαι η δεν εισαι;;;

ΠΑΡΑΛΙΑΣ είπε...

ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΣΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΥ ΣΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΧΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΑΙ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΤΑΝ ΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ.ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΠΙΜΠΕΛΟ ΣΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.Α ΕΚΑΝΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΙΝΕΜΕΝΗ......

Σ Σ Σ Σ είπε...

στο συνεδριο πηγε ο βουλευτης κι η γραμματεας.κανεις συμβουλος δεν γνωριζε τιποτα.η αποφαση επεβληθη στον δημαρχο.ειναι ηλιου φαεινοτερον οτι υπαρχει ομηρια στους συριζαιους.προεδρε εχεις αποδειξει οτι τα χεις.σηκω φυγε με τα αλλα παιδια,θα σας ρεζιλεψουν αυτοι.ο βουλευτης αφου τοσα χρονια σαν πασοκ στηριζε την εξουσια τωρα εγινε αντιεξουσιαστης και μαλιστα οπως λεγε δικος του χθες εδω επεπληξε αυστηρα τον δημαρχο που στο δημοτικο συμβουλιο δεν πηρε αρνητικη θεση.αρα προεδρε παλι παρακεντρα εξουσιας.περαστικα.το χει το Σ φαινεται

σουπερ τοτης είπε...

την κυριακή προεδρεύων θα είναι ο πρόεδρος.να μια καλή ευκαιρία για την αντιπολίτευση.να θέσει θέμα πότε αποφασίσθηκε σε ποιό δημοτικό συμβούλιο η στάση αυτή

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είπε...

Στό τελευταίο δημοτικό συμβούλιο σχεδόν ομόφωνα συμφωνήθηκε ότι επειδή το θέμα του ταμείου είναι πολύ ευαίσθητο θα περιμένουμε την διακήρυξη του προέδρου και όταν γίνει θα συζητηθεί στο τοπικό συμβούλιο διστόμουθα γίνει λαική συνέλευση στο διστομο κι η αποφασή της θα έλθει πρός έγκριση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.΄μαλιστα αυτή ήταν και η θέση του νέου δημάρχου.λίγες μέρες μετά ο βουλευτής-συνδικαλιστής κα η παρέα του επέβαλλαν τη γνωστή γραμμή του σύριζα ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.Ερωτώ 1.δημιουργείται η όχι ηθικό θέμα?? ερωτω???ο νο 1 και 2 των συμβούλων της αράχωβας οδύρονταν τρία χρόνια ποιός η ποιά διοικούν τον δήμο και καλά κάναν.τώρα μπορούν να μας πούν ποιός αποφασίζει για το δήμο???????Ο ΠΡΟΕΔΡΕΎΩΝ θα βάλε το θέμα την κυριακή η γαργάρα και αυτό??????η αντιπολίτευση θα συνεχίσει τη γραμμή της βαγγελιώς.ναί σε όλα??????αναμένουμε

Ανώνυμος είπε...

9:33 π.μ., Θα περιμένεις πολύ......

Αληθινός μπούφος ! είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ,αυτά τα αποφάσισαν οι κυρίες και οι κυριοι που ο λαος του δήμου ΔΑΑ τους έστειλε στην Αντιπολίτευση.

Και σε ρωτώ:

1) ΓΙΑΤΙ η απόφαση αυτή να δεσμεύει την νυν δημοτική αρχή;

2) Γιατί οι κυρίες και οι κύριοι σώνει και καλά έπρεπε να αποφασίσουν ΑΥΤΟΙ για το Γερμανικό ταμείο;

3) Εφόσον η λάθος κατά σε γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ " ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ " οπως μας λες, αν θελεις και ευκαιρείς γράψε μας τα ΘΕΤΙΚΑ της ακολουθούμενης γραμμής των μνημειακών κομμάτων που έχει φέρι στην δημοτική ενότητα Διστόμου!

Ανώνυμος είπε...

Άρθρο 65
Αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου

5. Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών
και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών,
το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που
αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

ΑΛΗΘΕΙΑ υπάρχει τέτοιος λόγος;

επομένως άσε τις αμπελοφιλοσοφίες σου!

ΛΑΚΚΑ είπε...

Προεδρε τωρα που ο Δημος δεν εχει Σοφια ,πρεπει να βρει σοφια.

Ο βουλευτης κανει κουμαντο.
Οι αλλοι , ολοι μαζι ειναι γλαστρες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν Είναι ανόητος ο βουλευτής φίλε μου να τα βάλει με τον πρόεδρο.2 δημάρχους έστειλε στο σπίτι τους και έβγαλε έναν απο τα αζήτητα.μήν τον έχεις για χαζό τον βουλευτή.ξέρει πού κοντράρει

Ανώνυμος είπε...

Η αντιμισθία για Αλμπάνη – Βράχο άλλαξε, υπέρ του δεύτερου. Κι εδώ δάκτυλος του Προέδρου. «Όσο πιο ψηλά σκαρφαλώνει κάποιος τόσο μεγαλύτερος είναι ο κρότος όταν σκάει στο έδαφος», λένε οι εργαζόμενοι στην κόκα κόλα. Ας περιμένουμε.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είπε...

είσαι πολύ ανόητος 10.48.υπάρχει απόφαση οι αντιμισθίες να μοιραστούν.μάλλον για σένα ισχύει όσο πιό χαμηλά βρίσκεται το ερπετό τόσο πιό πολύ του αρέσει η λάσπη.

Ανώνυμος είπε...

14 Σεπτεμβρίου 2014 - 10:48 μ.μ. για την αντιμισθία Αλμπάνη – Βράχου γράφεις ΑΧΛΑΔΕΣ.

Έχεις απορία, ρώτησε και μάθε και μην το παίζεις πυθία!

Ανώνυμος είπε...

Για τις αντιμισθίες που λέγαμε, σας λέω ότι:
1. Στο κείμενο που είναι ακόμα αναρτημένο στον «Τσοπάνο» , αναφαίρετε ότι η μια αντιμισθία ανήκει στον Αλμπάνη και η δεύτερη στην Τρομπούκη. Αντίθετα στη σεισάχθεια με μεταχρονολογημένη ανάρτηση, αναφαίρετε το όνομα του Ζήση και της Τρομπούκη.
2. Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε χωρίς να βρίζετε γιατί………..αν βρίζετε θα αμολήσω τη σκύλα από το …. υπόγειο και τότε δεν θα σας ξεπλένει ούτε η καταβόθρα.
3. Αυτά πού λένε οι εργαζόμενοι της κόκα κόλα είναι δημοσιευμένα . Ανατρέξτε στο διαδίκτυο να τα βρείτε.
4. Αυτά για την ώρα.

wolf είπε...

υπάρχει απόφαση για τις αντιμισθίες να μοιραστούν????και τα παραληρήματα περί συλλόγων που πήγαν?????για να δούμε τα ταξίματα οι μαυρογυαλουροι τι θα τα κάνουν....

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, αλλά τι κακό βρίσκετε στις αντιδημαρχιακές αποζημιώσεις και φέρεστε και άγεστε κατ ΄αυτό τον τρόπο μερικοί ;
Όλοι γνωρίζαμε από πριν ποιοι θα ήταν αυτοι που μαζί με το χρίσμα του αντιδημάρχου θα έπαιρναν και τα μισθά.... δεν έκρυψαν άλλωστε ΠΟΤΕ ούτε τις προθέσεις ούτε τις αξιώσεις ούτε τα κίνητρα...!!!! και μετά το άδειασμα του πτέραρχου από αυτούς είχαν και τις διαβεβαιώσεις από τους εκλογομάγειρες και μη της υψηλοτάτης Αράχωβας.... ή περίμενε κάποιος τον ξενοδοχοεστιάτορα από την Αντίκυρα να βγεί μπροστά και ν αναλάβει ;
Ο καθένας έπαιξε το ρόλο του και την ατάκα του στις εκλογές ήρθε ή ώρα να περάσει και απ΄το ''λογιστήριο'' ....


Ανώνυμος είπε...

Λυκε την θελεις τη φολα σου