Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας ενόχλησε κάποιους πάρα πολύ !!!!!!!

"Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς." - Μαχάτμα ΓκάντιΕδώ και ένα μήνα μετα απο καταγγελίες καλοθελητών το Facebook έκλεισε-σφράγισε τον λογαριαμό μου.
Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με το θέμα αλλά επειδή ρωτάτε σας παραθέτω την γνώμη μου.

Πρώτα από όλα το ζήτημα της ανωνυμίας. Για όσους πιθανόν θα παρασυρθούν να πιστέψουν ότι το οξύ καμία φορά ύφος των αναρτήσεών μου στο FB οφείλονταν στην ασφάλεια που μου παρείχε η οχύρωση πίσω από ένα ψεύτικο όνομα.
Ο λογαριασμός  δεν υπήρξε ανώνυμος. Υπήρξε, μόνον παιγνιωδώς ψευδώνυμος. Το πραγματικό μου όνομα ήταν σχεδόν πάντα στην διάθεση κάθε ενός, που είτε με δική μου είτε με δική του πρωτοβουλία συνομιλούσε μαζί μου στο ίνμποξ, για κάτι περισσότερο από μια απλή καλημέρα. Αρκετοί από τους δικτυακούς φίλους γνωρίζουν ήδη, εδώ και καιρό, ποιος είμαι. Κάποιοι δε από αυτούς είναι πια και καλοί προσωπικοί φίλοι.
 Όποιος, πραγματικά ενδιαφερόμενος ή θιγόμενος ήθελε μπορούσε να με εντοπίσει . Κανείς δεν το έκανε και αυτό σημαίνει πολλά.

Ακολουθεί το ερώτημα του αν θα συνεχίσω την παρουσία μου στο ΦΒ. Η απάντηση, για την ώρα, είναι, μάλλον όχι. Και είναι όχι επειδή δεν μου αρέσει να με εκβιάζουν και να με κακομεταχειρίζονται.

 Ένα πρωί,..
 καθώς διάβαζα την ροή των αναρτήσεων, είδα ξαφνικά μπροστά μου μια άδεια οθόνη. Κάτι σαν τις μαύρες οθόνες της κρατικής μας ραδιοτηλεόρασης, αυτές που είχαμε δει όλοι μας, το ίδιο ξαφνικά, πριν από αρκετους μήνες. Χωρίς να προηγηθεί καμία ειδοποίηση, χωρίς καμία εξήγηση. Χωρίς, -και αυτό είναι το πιο σημαντικό-, καμία δυνατότητα πρόσβασης, έστω μη λειτουργικής, έστω αμιγώς ατομικής, για άντληση στοιχείων και πληροφοριών μόνον, στο περιεχόμενο της σελίδας μου, που, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί και παραμένει προσωπική πνευματική μου ιδιοκτησία. Δεν είχα το δικαίωμα και την δυνατότητα ούτε καν να διαγράψω τον λογαριασμό, αφού δεν διέθετα και εξακολουθώ ακόμη να μην διαθέτω πρόσβαση σε αυτόν.
Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με τραμπουκισμό, με ολοκληρωτική συμπεριφορά, με ακραία εκμετάλλευση υπερέχουσας θέσης, από ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, το οποίο θεωρεί ότι μπορεί να ορίζει και να επιβάλλει τους όρους του, με όπλο την καταχρηστική, ακαριαία στέρηση των υπηρεσιών του, όταν πια εκτιμήσει ότι αυτές μας είναι απολύτως απαραίτητες και αναντικατάστατες.
 Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι, η χειρότερης μορφής αυθαιρεσία του κράτους κατά του πολίτη, είναι ευκολότερα αντιμετωπίσημη από αυτήν που αντιλαμβάνομαι πλέον ότι είναι σε θέση να μας επιφυλάσσουν τα πανίσχυρα και άρτια νομικά οχυρωμένα ιδιωτικά μονοπώλια. Ενώπιον του κράτους, όσο κακό και αν είναι αυτό, όσο ύπουλο και απρόθυμο να μας τα παραχωρήσει, διαθέτουμε δικαιώματα, που μπορούμε με συντεταγμένες διαδικασίες να διεκδικήσουμε. Ενώπιον των ιδιωτικών μεγαθηρίων, όμως, όχι. Το μέλλον, υπό αυτές τις συνθήκες, συνθήκες επερχόμενης νέας φεουδαρχίας, προδιαγράφεται, νομίζω, ζοφερό.
Σε κάθε περίπτωση, οι ξαφνικές μαύρες οθόνες δεν ταιριάζουν στην αισθητική μου. Όπως δεν ταιριάζουν και οι εκβιασμοί. Δεν θα επικαλεστώ το γεγονός ότι το ΦΒ ανέχεται μυριάδες λογαριασμούς, που λειτουργούν εμφανέστατα με ψεύτικα ονόματα και παρεμβαίνει επιλεκτικά μόνον, για να κλείσει κάποιους από αυτούς, μετά από "αναφορές". Προφανέστατα πιστεύει ότι όλοι όσοι κάνουν αυτές τις "αναφορές" τις κάνουν για καλό σκοπό, με αγνά κίνητρα, για την διατήρηση της ηθικής και της τάξης του κόσμου. Είναι μάλλον οι άνθρωποι που χρειάζεται. Αυτό ασφαλώς είναι δική του υπόθεση και ως ιδιωτική επιχείρηση δικαιούται θαυμάσια να το κάνει.
Αντίστοιχα, όμως, δικαιούμαι και εγώ να απαιτώ σεβασμό και, αν μη τι άλλο, δικαίωμα ακώλυτης, ατομικής τουλάχιστον, πρόσβασης στην πνευματική μου ιδιοκτησία και δικαίωμα διαγραφής και εξαφάνισης της από τα συστήματα του ΦΒ, όποτε και αν το θελήσω, μετά από μια προειδοποίηση και την ανάλογη εύλογη προθεσμία. Η διατήρηση της εκεί, με ταυτόχρονη πλήρη και απροειδοποίητη στέρηση της δυνατότητας μου να την δω και να την χειριστώ προσωπικά, ισοδυναμεί με ακραία και καταχρηστική βία και αυθαιρεσία. Εννοείται ότι δεν ζητώ την δημοσιοποίηση της ούτε την χρήση των υπηρεσιών διασύνδεσης με τρίτους. Αυτά είχε κάθε δικαίωμα να μου τα στερήσει.
Υπό αυτές τις συνθήκες δεν νομίζω ότι θα ήθελα να εξακολουθήσω να απολαμβάνω τις καλές υπηρεσίες της πλατφόρμας. Είναι κάτι που θίγει την ελευθερία και την αξιοπρέπεια μου. Μπορώ να συνεχίσω να ζω χωρίς το ΦΒ, αλλά όχι και χωρίς αυτές.
Όσο για το κακό που πιθανόν προκαλούσα σε μερικούς, που θίγονταν από τις αναρτήσεις μου; Μάλλον πρόκειται για φόβο ελαφρώς υπερεκτιμημένο. Οι καλοί αυτοί άνθρωποι, που ακόμη μας κυβερνούν, δεν χρειάζονται βοήθεια. Δυσφημούν οι ίδιοι τον εαυτό τους, πιο δραστικά και πιο αποτελεσματικά από εκατό και χίλιους σαν και μένα.

Το παρακάτω αφιερωμένο σε αυτους που με κατήγγειλαν για το "ανάρμοστο" περιεχόμενο του λογαριασμού μου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ψιλά γράμματα δεν τα είχες διαβάσει;

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Φυσικά αλλά 5 χρόνια τώρα ειδικά στο f/b το οποίο δεν είχα ποτε σε εκτίμηση απλα απο ανάγκη μπήκα, πότέ δεν εγραψα ούτε εγώ ούτε κάποιος φίλος μου κάτι που θα μπορύσε να τους δώσει αφορμή.
Πιο καθαρός λογαριασμός δεν υπήρχε.
Απορώ τι είπαν αυτοί που έκαναν τις καταγγελίες για κλείδωμα.
Το όλο θέμa είναι αστείο αλλα δεν πειράζει μπορώ να κάνω και χωρίς αυτό. Μπορώ να παραμείνω με τους πραγματικούς μου φίλους και όχι τους virtual. Eκείνοι μπορούν??????

Ανώνυμος είπε...

Τσοπάνε μην εκπλήσσεσαι για τη συμπεριφορά των διαχειριστών του f/b απέναντί σου γιατί κι εσύ , σε μικρότερη κλίμακα, την ίδια συμπεριφορά επιφυλάσσεις σε αυτούς με τους οποίους δεν συμφωνείς με αυτά που γράφουν στα μηνύματα. Πολλές φορές δίνεις την εντύπωση ότι κάποιους προστατεύεις.

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Ξέρω πολύ καλά για ποια από τα σχόλια σου μιλάς. Σου υπενθυμίζω ότι θα μπορούσες να κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια αλλά πιο έξυπνα διατυπωμένα έτσι ώστε να μην περιέχουν εκφράσεις,κατηγορίες,προσβλητικά επίθετα, που θα μπορύσαν να αποβούν ποινικά κολάσιμα και για τους δυό μας.
Κείμενα που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες όπως φορολογικά στοιχεία, εσωτερικά προσωπικα η και δημόσια έγγραφα η ατεκμηρίωτες κατηγορίες μόνο επωνύμως. Υπάρχουν άλλα μπλόγκ στην περιοχή που τα δημοσιεύουν ότι και να περιέχουν. Δοκίμασε εκεί όπως έχεις κάνει και στο παρελθόν

Αντ’ αυτού!!! Επί προσωπικού!!! είπε...

Απάντηση σε πολλά παλιότερα κακόπιστα σχόλια.
Άκου ανθρωπάκο, εσύ και αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια λέγατε ψέματα και σπιλώνατε συνειδήσεις. Εσείς οι ελάχιστοι ξεδιάντροποι συκοφάντες, που κρυβόσαστε πίσω από πολλά διαφορετικά ψευδώνυμα διαδίδοντας ελεεινές αναλήθειες. Εσείς που τόσα χρόνια χύνατε το δηλητήριο σας με μύρια όσα υπονοούμενα χωρίς να έχετε πάρει πληρωμένη απάντηση, σας πληροφορώ άπαξ και δια παντός ότι :
1. Ο Μίχος ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχε τρείς μισθούς. Ο μοναδικός μισθός που είχε ήταν αυτός από την εργασιακή σύμβαση που είχε και έχει με το εργοστάσιο. Το διάστημα δε που χρημάτισε αντιδήμαρχος Αντίκυρας λάμβανε και την νόμιμη αντιμισθία του Αντιδημάρχου. Αυτή η αντιμισθία και νόμιμη αλλά και ηθική ήταν, διότι ο Γιάννης ως εκλεγμένος σύμβουλος του δήμου, παρείχε την εμπειρία του τις γνώσεις του και την εργασία του , όπως ο νόμος ορίζει. Η ελάχιστη περιουσία του Μίχου είναι γνωστή σε όλους.
2. Ο Μίχος ποτέ δεν είχε κρυφή ζωή ή σκοτεινές εργασιακές σχέσεις. Οι πάντες τον βλέπουν κάθε μέρα στην Αντίκυρα και γνωρίζουν όλοι τη Ζωή του και την ελάχιστη περιουσία του.
3. Στο σωματείο στις τελευταίες εκλογές ΔΕΝ τον μαύρισαν ΠΟΤΕ γιατί αυτό ήταν αδύνατο επειδή ΔΕΝ έβαλε υποψηφιότητα για τη διοίκηση του σωματείου .
4. Αυτοί που εκβίαζαν τον Πατσαντάρα, στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, να διώξει το Μίχο σε αντάλλαγμα της δικής του συμμετοχής στο ψηφοδέλτιό του ήταν ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ με τη …….. βοηθό του.
5. Για τη γελοία κατηγορία ότι κυνηγάνε το Γιάννη δικαστικά οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς, σας πληροφορώ ότι: α) Αυτοί που τον τρέχουν στα δικαστήρια ΔΕΝ είναι ούτε υπήρξαν ποτέ έμμισθοι υπάλληλοι της κοινωφελούς, γιατί ποτέ δεν προσλήφτηκαν ούτε πληρώθηκαν ποτέ από αυτή. β) Οφείλω να σας πληροφορήσω ότι ήδη το πρώτο δικαστήριο το έχει κερδίσει. γ) Είναι τιμή του που με τις ενέργειές του προασπίζει τα συμφέροντα των πολλών, μένοντας πιστός στον όρκο του να υπηρετεί τους πολίτες του Δήμου. Το απέδειξε στο τελευταίο ΔΣ δ) Αυτοί που τόσα χρόνια τον σπίλωναν και που του έστειλαν τους ορκωτούς ελεγκτές για να ελέγξουν την κοινωφελή, όταν ο έλεγχος απέδειξε ότι ήταν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟΣ, δεν είπαν ούτε μία λέξη συγνώμης για ότι του έκαναν τόσα χρόνια . Θέλω να τους δώ τώρα που ή καυτή πατάτα είναι στα χέρια τους πώς θα καταφέρουν να μην χρεώσουν το Δήμο κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τα πρώτα δείγματα του ξεπουλήματος των συμφερόντων του Δήμου φάνηκαν στο τελευταίο συμβούλιο.
6. Την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του την δείχνουν οι πολίτες της Αντίκυρας με τους “300” !!!! «οπαδούς» ψηφοφόρους, οι οποίοι τον ακολουθούν πιστά σε κάθε εκλογή. Και όπως τα πράγματα δείχνουν θα γίνουν ακόμα περισσότεροι με αυτούς που θα προστεθούν από τα άλλα χωριά. Όσο ο καιρός περνάει και τα άλλα χωριά γνωρίζουν τη μαχητικότητα και την εντιμότητά του, τόσο τον εμπιστεύονται περισσότερο.

Και μια τελευταία απάντηση στην ποιο κορυφαία ηλίθια ερώτηση , για τη δουλειά που κάνει ο Γιάννης σήμερα.
Προφανώς εσύ που ρωτάς ΔΕΝ είσαι από την Αντίκυρα γιατί αν ήσουν από δώ θα γνώριζες , όπως όλοι γνωρίζουν, ότι δούλευε, δουλεύει και θα δουλεύει μέχρι τη σύνταξή του, όπως και πληρώνεται από την ιδιωτική εταιρεία του Εργοστασίου του Αλουμινίου.

ΥΣ. Τη μεγαλοψυχία του ο Γιάννης την αποδεικνύει με τη σημερινή συμπεριφορά του. Δεν τα βάζει ποτέ με ανθρώπους που ελέγχονται μεν, όμως δεν έχουν πράξει τίποτα από πρόθεση. Ο νοών νοείτω!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΙΩΠΗ είπε...

αντ εμου δακρυσα απο συγκινηση.τοσα ψεμματα σε τοσο ρομαντικο σχολιο δεν ξαναδιαβασα στο τσοπανο.κατσε 5 χρονια στην αντιπολιτευση παρε το μισθο και το σπιτι σαν ανταλαγμα των υπηρεσιων και ΣΙΩΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Στα αλλα χωρια δεν τον παιρνει να εμφανισθει τον δικο σου γι αυτο και δεν εχει πατησει ποτε το ποδι του.Μαγκιες εκανε στα ΑΜΕΑ οταν αρνηθηκε να τους δωσει δουλεια ενω ειχαν προσληφθει,και μην σκαλιζεις τη δουλεια που κανει.Εχουν γνωση οι φυλακες.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕτων 11'41 Τιεινε αυτα που γραφεις ; Δεν ξερω αν ερχεται ηοχι στην Αραχωβα ,αλλα αν ερθη τι θα γινη δηλαδη τι θα του κανετε. Ασε που τα ιδια ελεγε οΠροεδρος προεκλογικα κι' ο Μιχος πηρε 420 ψηφαλακια.Δεν πιστευω Προεδρε να εισε παλι εσυ γιατι αν εισε μαλλον τον βλεπεις στον υπνο σου.ΤΣΟΠΑΝΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ εκτος κι'αν εισε οΠΡΟΕΔΡΟΣ.