Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Σύγκρουση Φ/Γ πλοίων στο Δίστομο !!!!!!!! Πολλά μέσα αναπαρήγαγαν την είδηση με τον παραπάνω τίτλο . Μπέρδεψαν την παραλία Διστόμου με το Δίστομο.
 

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αντίκυρας ότι κατά τη διαδικασία μεθόρμισης από τις λιμενικές εγκαταστάσεις «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.» Παραλίας Διστόμου σε ασφαλές αγκυροβόλιο του όρμου Αντίκυρας του Φ/Γ πλοίου «HACI ARIF KAPTAN» σημαίας Τουρκίας, από τον πλοηγό Π.Σ. Ιτέας και ενώ επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες 7-8 μποφώρ, λόγω μηχανικής βλάβης προσέκρουσε η δεξιά μεριά της πλώρης του ανωτέρω πλοίου στην πρύμνη του Φ/Γ πλοίου «ΕΛΠΙΔΑ» Ν.Β. 57 το οποίο βρισκόταν προσδεδεμένο στον ίδιο προβλήτα της λιμενικής εγκατάστασης «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.».
Άμεσα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Αντίκυρας όπου διαπίστωσε υλικές ζημιές στην αριστερή γωνία της πρύμνης του Φ/Γ «ΕΛΠΙΔΑ» καθώς και θραύση του εργάτη κάβων (βίντζι), ενώ στο Φ/Γ «HACI ARIF KAPTAN» δεν παρατηρήθηκε εξωτερική φθορά .
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από τη Λιμενική Αρχή Αντίκυρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

Σε λίγο θα μας γράψουν ότι ήταν σε ετοιμότητα και ναυαγοσωστικά από την Αράχωβα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια παραλία διστόμου και πράσινα άλογα....

Ανώνυμος είπε...

Εσυ Τσοπανε που θελεις να ξεμπερδεψεις ολους τους αλλους που μπερδευτικαν ρωτα καποιον απο το Στειρι να σου πει οτι εκει δεν ειναι Παραλια Διστομου Ειναι Στειρι μεγαλε