Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Καληνύχτα Ελπίδα, καληνύχτα Αξιοπρέπεια, καληνύχτα Άλεξ boy


Του Γιάννη Λαζάρου
 
Δεν χρειαζόταν να είσαι προφήτης για να ξέρεις ότι τελικά η κατοχή στην Ελλάδα θα παραμείνει ακόμα και με το τελευταίο χαρτί του συστήματος που ήταν η επιλογή της «πρώτης φοράς αριστερά». Όσοι δεν έχουν κομματικά σελοφάν διαφόρων χρωμάτων να καλύπτουν τα μάτια τους στα πραγματικά γεγονότα, έχουν μεγαλύτερη αντοχή στην αλήθεια.
Ο λαός έδρασε στον πανικό μην χάσει κι άλλα. Όχι από την σακούλα που φυλάει την αξιοπρέπεια, αλλά από το προσωπικό του θησαυροφυλάκιο. Είτε αυτό είναι μισθός, σύνταξη, επιδοτούμενη μέσω ΕΣΠΑ επιχείρηση, καπαρωμένη θέση σε κάποιο 5μηνο, μετάταξη ή επαναδιορισμό ή μία καλή προσφορά για επιχειρηματικό δάνειο μετά τις νέες κυβερνητικές συμφωνίες. Το αποτέλεσμα αυτών που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τις κατοχικές δυνάμεις είναι το αποτέλεσμα των εκατομμυρίων ψηφοφόρων που ήθελαν προσωπική ελπίδα, προσωπική αξιοπρέπεια, προσωπικό σώσιμο. Πήραν αυτό που ζήτησαν: Προσωρινή παράταση του προσωπικού ασήμαντου μικρόκοσμού τους.
«Αριστερός» αυτή την φορά ήταν ο κάθε δεξιός, ο κάθε πασόκος, ο κάθε φασίστας, ο κάθε εαυτούλης που δεν τον ένοιαξε ποτέ το γενικό καλό. Αρπαζόταν από ελπίδα και αλλαγή, από σταθερότητα και ανάπτυξη, από ρουσφέτι και γνωριμία ενώ η χώρα καιγόταν. Αν ακόμα δεν το καταλάβατε η χώρα κάηκε και τώρα να δούμε πού θα χωρέσει η μη μειωμένη σύνταξη και η μη περικοπή μισθού. Σε ποιο ημι- δημόσιο νοσοκομείο θα χωρέσει η ανάγκη σου για αξιοπρεπή νοσηλεία ή θάνατο, να δούμε σε ποιο ημι-δημόσιο σχολείο το παιδί σου θα μπαίνει με το νούμερο 8 για να πάρει το «δωρεάν» κολατσιό ως «άτυχο Ελληνόπουλο». Να δούμε πώς θα αντιμετωπίζεσαι από τις ημι-δημόσιες ΔΕΚΟ όταν η εταιρεία θα έρχεται να σου σφραγίζει το μετρητή νερού και ρεύματος.
Τώρα θα δούμε την Ελπίδα να δίνεται σε κουπόνι των σούπερ μάρκετ για πέντε κιλά μακαρόνια και το Επίδομα Φτώχειας να γίνεται νόμος για όλη την Ελλάδα. Τώρα η Ελπίδα θα σε κάνει να φοβάσαι Εσένα γιατί άλλη Ελπίδα δεν έχει. Την κατανάλωσες σε μεγάλες κουβέντες από πουλημένα ανδρείκελα που επειδή έβαλαν ταμπέλα στο μαγαζί «Αριστερά» νόμιζες ότι θα είχαν ως βάση την κοινωνική δικαιοσύνη. Τράβηξαν γραμμή πριν τραβήξουν την δήθεν γραμμή με τους εταίρους: Από τη μια πλευρά η αριστερά της εξουσίας και από την άλλη όλος ο λαός. Μην ξεγελιέσαι. Η εξουσία έναν εχθρό είχε και έχει πάντα: ΕΣΕΝΑ. Η κυβέρνηση στο έδειξε από την πρώτη ημέρα ότι παρέα με την ελπίδα που σου χάρισε είχε έτοιμη και την τιμή πώλησής σου .
Κουρδίστικες σαν παιχνιδάκι καταλλήλως με 4 μνημονιακές κυβερνήσεις για να φτάσεις στο σημείο να πεις ότι δεν πάει άλλο θα πηδήξω το αυλάκι και θα πάω με τους αντιμνημονιακούς. Μόνο που δεν κοίταξες να δεις την πραγματική ταμπέλα τους που είναι μία: Αναξιοπρεπείς. Δεν είχαν δείξει ούτε ένα δείγμα αξιοπρεπούς πολιτικής παρά μόνο παρά μόνο έναν χαβαλέ αντιπολιτευτικών κομμάτων. Όμως πού ήσουν,  εσύ Έλληνα, όταν οι Μνημονιακοί νόμοι γινόταν νόμοι του Κράτους; Γιατί επέλεξες το ανάχωμα να γίνει εκπρόσωπος της δίκαιας οργής σου και δεν απαίτησες από όλους λύση εδώ και τώρα; Τι περίμενες από τυπάκους που τρώνε και πίνουν με κατοχικές δυνάμεις; Ότι θα υπερασπιστούν εσένα και την χώρα σου; Πώς είναι δυνατόν αυτός που θέλει τον κατακτητή πάση θυσία να είναι ο ίδιος που θα πολεμήσει για την αξιοπρέπειά σου; 
Αποφάσισες αυτή την φορά να γίνεις πειραματόζωο ο ίδιος και όχι να σου το επιβάλλουν όπως πριν 5 χρόνια. Τα άκουσες τα νέα από το Βαρουφάκη σε συνέντευξή του στο Charlie Hebdo; «Αν οι φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις, όπως αυτή που συμμετέχω, ασφυκτιούν και αν οι άνθρωποι που τις εξέλεξαν έχουν οδηγηθεί στην απελπισία, οι μόνοι που θα ωφεληθούν θα είναι οι φανατικοί, οι ρατσιστές, οι εθνικιστές και όλοι όσοι ζουν με το μίσος".
Ψήφισες ένα νέο ευρωπαϊκό πείραμα. Αν ξαφνικά θελήσεις να σπάσεις το κλουβί σου ως πίθηκος που σε έχουν τσακίσει με τα ηλεκτροσόκ, έχουν έτοιμες δύο λύσεις: Ή βγάζουν από την γωνία φασιστικά εκτρώματα που τα έχουν έτοιμα και δημοκρατικά ψηφισμένα να αναλάβουν δράση ή να σε στείλουν σε ένα δημοψήφισμα στο οποίο δεν θα μπορείς να πάρεις πίσω τίποτε από τα εγκλήματα που έχουν κάνει πάνω σου, αλλά μόνο να επιλέξεις αργό ή γρήγορο θάνατο. Έχουν έτοιμες όλες τις εναλλακτικές όπως είχαν έτοιμη την «νίκη» της «αριστεράς» εν μέσω Μνημονίου και για χάρη του Μνημονίου. 
Κανένας πίθηκος δεν την έβγαλε καθαρή από κανένα πείραμα. Η εξέγερση των πιθήκων είναι μόνο ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως η εξέγερση των ανθρώπων είναι ρεαλισμός μόνο που θέλει ανθρώπους και όχι παρτάκηδες μαϊμούδες που έφαγαν την μπανάνα μάρκας «Ελπίδα». Οι μαϊμούδες θα βρουν την προσωπική τους λύση, οι υπόλοιποι πρέπει να πούνε οριστικά «Καληνύχτα»

 http://www.stontoixo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: