Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

«ΕΙΔΙΚΟΙ» ΑΝΘΡΩΠΟΙ


«Το Ανώτατο Συμβούλιο της Ελληνικής Αστυνομίας έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, είκοσι εννέα (29) Ταξιάρχους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα (30) ημέρες».
Τουτέστιν, άνθρωποι 50 έως 55 χρονών και κάποιοι μικρότεροι από 50, θα βγουν στη σύνταξη, θα έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους να την απολαύσουν, θα προλάβουν να πάρουν και το εφάπαξ τους, ενώ αρκετοί άλλοι θνητοί πεθαίνουν πριν αποφασιστεί η εκταμίευσή του. Οι Φύλακες, είναι ξεχωριστοί άνθρωποι. Φυλάνε το κράτος και τους ηγέτες.
Ως εκ τούτου εντάσσονται και στο «ειδικό μισθολόγιο» των ξεχωριστών εργαζόμενων και όχι στο ενιαίο της πλέμπας. Ειδικά μισθολόγια για ειδικούς ανθρώπους. Πολύτιμους. Σημαντικούς! Όπως είναι και ο κοιλαράς καραβανάς με το Audi που κι αυτός γύρω στα 50 θα βγει στη σύνταξη. Επειδή τον αγαπά το Κράτος!
Επειδή, ποτέ δεν ξέρεις ποιον εσωτερικό κίνδυνο θα κληθεί να αντιμετωπίσει αύριο – μεθαύριο. Οι κοιλαράδες καραβανάδες, δεν είναι μάχιμοι. Ούτε είναι σε κάποιο επικίνδυνο πόστο. Κωλοβαράνε σε κάτι ξεχασμένα στρατόπεδα λίγο πιο έξω από το κέντρο της πόλης τους. Θα τερματίσουν κι αυτοί τη σταδιοδρομία τους ως άψογοι πράττοντας το τίποτα, αλλά χρήσιμοι διά της παρουσίας τους και μόνον.
Να υπενθυμίσουμε, ότι στους Φύλακες δεν υπάρχουν οι περιορισμοί προσλήψεων 1 προς 10. Πρέπει να υπάρχουν μπόλικοι. Και να είναι απολύτως ικανοποιημένοι για να τηρούν πίστη στα αφεντικά τους.
Όλοι πιστοί! Και οι δικαστές! Με ιδιαίτερη εμμονή ο μέγιστος συντεχνιάρχης, νυν υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, υποστηρίζει τα περί αντισυνταγματικότητας μίας ενδεχόμενης περικοπής στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστών, τονίζοντας ότι «εφόσον επικαλούμαστε το Σύνταγμα είμαστε υποχρεωμένοι να ζητάμε την εφαρμογή του».
Το Σύνταγμα ομιλεί περί ισονομίας, όμως! Αλλά, προφανώς για τον Μέγιστο Συντεχνιάρχη, το Σύνταγμα ισχύει μόνο για τους «ειδικούς» ανθρώπους των «ειδικών μισθολογίων». Οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούν. Εύγε Δίκαιε υπηρέτη της Δικαιοσύνης! Οι δικαστές δεν πρέπει να ζουν ως λαός. Δεν πρέπει να «θυσιάσουν κάτι για την πατρίδα». Έχουμε την πλέμπα για τις θυσίες.
Όλοι ίσοι, μερικοί ανώτεροι. Οι βουλευτές και οι κυβερνήτες! Οι ξεχωριστοί πολίτες. Το απαύγασμα. Ο αφρός της κοινωνίας. Αρνούνται να μπουν σε μέσα μαζικής μεταφοράς, μην τυχόν και κολλήσουν λαϊκίλα. Αρνούνται να ενταχθούν στα μέτρα λιτότητας και περικοπών που ψήφισαν για τους άλλους. Νιώθουν ανώτεροι κι αυτοί. Ιδιαίτεροι. Μικροί θεούληδες. Ή και μεγάλοι. Πάντως, όχι θνητοί.
Το ομολογούν και οι ίδιοι. Όπως προσφάτως δήλωσε ο βουλευτής και εθνικός μας καρδιολόγος, Δημήτριος Κρεμαστινός: «Οι περικοπές των αποδοχών των βουλευτών, γελοιοποιούν όχι μόνο τον θεσμό του βουλευτή αλλά το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα». Ω! ύψιστε καρδιολόγε και πολιτικέ! Το κοινοβουλευτικό πολίτευμα εξαρτάται από τη μισθοδοσία των βουλευτών! Τότε, λοιπόν, να γίνει ο μισθός των βουλευτών 1 εκατομμύριο ευρώ ώστε να απολαμβάνουμε την καλύτερη Δημοκρατία ever! Η Δημοκρατία μας, ο κοινοβουλευτισμός μας, δεν κινδυνεύει από πολιτικούς βουτηγμένους στα σκάνδαλα, αλλά από το ύψος των αμοιβών τους. Ντεφ’ να γίνει. Πάρτε τα όλα! Αν είναι για τη Δημοκρατία…
Λατρεμένη Δημοκρατία, λατρεμένες εξουσίες! Τρεις και ουχί μία! Να έχουμε πολλές να μας πληγώνουν από παντού. Μία εξουσία μόνο, δε φτάνει. Έχουμε τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική. Μεταξύ τους αποφασίζουν και μεταξύ τους αλληλοδικαιώνονται. Μεταξύ τους υποστηρίζονται και στηρίζονται. Κι εμείς, οι πολίτες, η πλέμπα, αντί να σταθούμε απέναντί τους ενωμένοι, αντί να παραδειγματιστούμε από τη συνεργασία των εξουσιών, χωριζόμαστε κι εμφυλιογαμιόμαστε ασταματήτως.
Κι εσύ λαέ βασανισμένε… κάνε μία κωλοτούμπα κι έλα φάε την τουλούμπα, όπως θα έλεγε κι ο καταλληλότερος γι’ αυτό το ρωμαϊκό όργιο, Κώστας Γκουσγκούνης.


 http://kartesios.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: