Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ στα 1950 !


Χρίστος Ε. Μαυρόπουλος
Άνοιξη, χρώματα, μοσκοβολιές, αμπέλια καταπράσινα,νιοβλάσταρα με βιάση, νερά, πουλιά με ήχους γιορτινούς, κουδούνια και βελάσματα, τα πολεμάρματα βουβά- έχουν τελειώσει πια οι δυο οι πόλεμοι- και στο μικρό μας το χωριό ξωτάρηδες τα “ πράματά” τους ανεβάζουν στο βουνό !
Κι εμείς, παιδιά στην πρωϊνή του σκολειού μας προσευχή, κάτω από του ρολογιού το βράχο, με τον πολύκλωνο κισσό, με τις ψυχές μας να τολμάν στο όνειρο, τα μάτια όλο φωτιά, σ’ένα πρωτόγνωρο συνερισιό για μάθηση, για φως, στο νου και στην καρδιά !
Και οι δάσκαλοί μας, Λαμπροχριστιανοί κι ωραίοι, μα χιλιοταλαιπωρημένοι κι αυτοί -δυο μήνες το σκολειό κλειστό, τρεις μήνες ανοιχτό – με ξανοιχτική ματιά, δίχως βιασύνη, να μας κοιτάνε, τα πράματα ζυγιάζοντας και την κατάσταση, την καντιασμένη μας ως τότενες ζωή, γι’αυτό κι ευτύς μετά την προσευχή μάς βάνανε “ φωτιά”.
« Παιδιά, σήμερα θα πάμε εκδρομή !»

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ...

Όταν εδώ και καιρό ξεκίνησε εκείνος ο συνεχόμενος ψαλμός περί απειλής χρεοκοπίας άτακτης ή ελεγχόμενης, προσπαθούσα να φέρω στο μυαλό μου τι στο διάολο είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία. Όχι σαν οικονομολόγος αλλά σαν απλός άνθρωπος. Τι θα βλέπαμε δηλαδή μπροστά μας, στη καθημερινότητά μας σε μια κατευθυνόμενη χρεοκοπία.

Σήμερα νομίζω πως όλοι έχουμε καταλάβει. Σύνταγμα κουρέλι, Βουλή σε ρόλο κομπάρσου, ατιμωρησία των κλεφτών και διασυρμός όσων αντιστέκονται, επιλεκτική δικαιοσύνη, επιλεκτική φτώχεια, λίστες γελοιότητας, παρελάσεις σιδερόφραχτες, ξένους αφέντες που αλωνίζουν τα Υπουργεία και ντόπιους, συνεργάτες ή απλά ανίκανους να πουν όχι, κράτος συμμοριών ελεγχόμενων από τοκογλύφους που ξεζουμίζει το αίμα από τους πλέον αδύνατους και ήδη πτωχευμένους πολίτες, τι άλλο είναι εκτός από....

Καταιγιστικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Θέμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του θα θέσει απόψε ο Βενιζέλος;

Αυτό που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, μόνο με μια λέξη μπορεί να περιγραφεί: Πλήρης διάλυση. Αυτό δείχνουν τα γεγονότα που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και όλων όσων είναι σε εξέλιξη έως και αυτη την ώρα.

Για τον λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30 μετά από αίτημα πολλών βουλευτών του κόμματος.

Εκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ στις 19.30

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ  ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Τελευταία ενημέρωση. Τελικά Δεν θα μεταδοθεί στο internet η συνεδρίαση της ΚΟ - Εκτός αίθουσας και οι δημοσιογράφοι

Το κλίμα είναι τόσο κακό μετά τα όσα προηγήθηκαν στην Βουλή 
που κάποιοι αναμένεται να μιλήσουν με σκληρά λόγια εναντίον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και να τεθεί λένε οι πληροφορίες, ακόμα και θέμα ηγεσίας!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Χοροεσπερίδα της Γ' Λυκείου Αράχωβας

Στηρίξτε τα παιδιά μας.
 Όσοι δεν μπορείτε να είστε εκεί πάρτε πρόσκληση,δείξτε στα νιάτα μας ότι είμαστε κοντά τους.

Ποιοι θα πάρουν το επίδομα θέρμανσης με τα διευρυμένα κριτήρια


 Στη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που πρέπει να πληρούν οι φορολογούμενοι για να δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης προχωρά το υπουργείο Οικονομικών
Στόχος είναι να αυξηθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστούν οι επιπτώσεις από την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για περισσότερους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους του επιδόματος θα είναι τα ακόλουθα:

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Οι Εθνικές επέτειοι στην Αράχωβα «π.Φ.»  Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Στον απόηχο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου κάποιες θύμισες  από το χθες ήρθαν στη μνήμη μου και κάποιες σκέψεις για το σήμερα ακολούθησαν αμέσως. Ας τις δούμε με την αντίστροφη φορά του χρόνου.

Ο εορτασμός στις μέρες μας
Αλήθεια πώς γιορτάζουμε στην Αράχωβα μια εθνική επέτειο; Θα απαντούσα ΄΄κανονικά΄΄ και φυσιολογικά, όπως υποθέτω και σε όλα τα μέρη στην Ελλάδα με ανάλογα πληθυσμιακά δεδομένα. Υπάρχει λοιπόν κάτι ιδιαίτερο, άξιο προς αναφορά; Εδώ θα απαντούσα, σαφώς ναι.

Επιστολή Καθηγήτριας στο Harvard: Απολύστε τον Παπανδρέου!


«Προσβάλλει τη φήμη σας. Είναι προδότης και καταζητούμενος στην Ελλάδα!»
Σαν ταύρος εν υαλοπωλείο «κατακεραύνωσε» τον αγαπημένο μας Γιωργάκη...
Έντονη και γεμάτη επιχειρήματα η αντίδραση της κας Βασιλικής Αρονιάδου, Ελληνίδας καθηγήτριας στο F. Edward Hébert School of Medicine USUHS / HJF, προς τον υπεύθυνο του Harvard, σχετικά με τα «μαθήματα» του ΓΑΠ, στο εν λόγω πανεπιστήμιο.
Διαβάστε την επιστολή της οργισμένης καθηγήτριας:
"Αγαπητέ κ. Trey Grayson,
διευθυντή του Ινστιτούτου Harvard School of Politics,
Από την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου, έχω πληροφορηθεί ότι οι υπότροφοι και η ομάδα Σπουδών του Προγράμματος έχει οργανώσει μια σειρά από σεμινάρια / συζητήσεις, με τίτλο «Επανασχεδιασμός της Ευρώπης», όπου θα παρουσιαστεί και υπό την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου (http://www.iop.harvard .edu / επανασχεδιασμό-europe-led-george-Παπανδρέου).
Παρακαλούμε να κατανοήσετε....

Δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

                   Δημοτικό συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος στο Δίστομο, την 31η Οκτωβρίου 2012 ημέρα Τετάρτη στις 19:30 μμ


Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας ΑντίκυραςΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ
Ώρα 7:30 π.μ.
Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας.
Ώρα 10:30 π.μ.
Δοξολογία στον Ιερό Ναό «Εισόδια της Θεοτόκου».
Ώρα 11:00 π.μ.
Εκφώνηση του πανηγυρικού από τον κ. Καπούτση Ιωάννη, Καθηγητή Γυμνασίου Αράχωβας.
Ώρα 11:30 π.μ.
Μετάβαση Στο Ηρώο Πεσόντων. Επιμνημόσυνη Δέηση.
Ώρα 11:40 π.μ.
Κατάθεση Στεφανιών.
Ώρα 11:50 π.μ.
Ενός Λεπτού Σιγή – Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 12:00 π.μ.
Παρέλαση στην Πλατεία Παπαϊωάννου.


Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Η ιστορία της ιαχής « Αέρα » « Αέρα » του 1940Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Λίγες λέξεις της Νεοελληνικής γλώσσας κρύβουν τη μαγεία της ιαχής αέρα! Μεγάλωσαν και μεγαλώνουν ελληνόπουλα που συγκινήθηκαν, δάκρυσαν, θαύμαζαν τον
ηρωισμό των παλικαριών στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το 1940. Ο παλμός αυτής της συγκίνησης δονούσε στην ιαχή αέρα και σε ό,τι αυτή αντιπροσώπευε στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καμία λέξη δε συγκέντρωσε την ορμή και το δυναμισμό της νιότης, όσο η ιαχή αέρας.

Ελάχιστοι, όμως, γνωρίζουν ότι πρωτοακούστηκε στο.....

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ;

Το όλο ζήτημα διαχείρισης του Δημοσίου είναι εφιαλτικό. Και γίνεται εφιαλτικότερο με όλα αυτά που συμβαίνουν. Διάβασα προ ημερών για το σχέδιο νόμου που προβλέπει τη θέσπιση εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς. Πρόκειται, λέει, να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο εισαγγελικό γραφείο, το οποίο θα στελεχωθεί από εισαγγελείς αλλά και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών. Στόχος, λέει επίσης, είναι η αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα της ενεργητικής ή παθητικής δωροδοκίας που αφορά σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης αλλά και τους δικαστικούς λειτουργούς.
Πρόκειται ξεκάθαρα για μία ακόμη επικοινωνιακή ασυναρτησία. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να αυξηθεί η ταρίφα στα λαδώματα, διότι ο επίορκος δημόσιος υπάλληλος θα ζητάει πλέον προσαυξημένο λάδωμα «λόγω του κινδύνου που διατρέχει». Δείτε τώρα πόσο ανόητο και αναποτελεσματικό είναι το όλο θέμα.

Μήνυμα Δήμου Λεβαδέων για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Λιβαδειά, 25-10-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η θαυμάσια εποποιία του ’40 αποτελεί σημαντικό σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και ήταν αποτέλεσμα της σθεναρής αντίστασης ενός ολόκληρου λαού απέναντι στις απαιτήσεις ξένων δυνάμεων που επιθυμούσαν και απαιτούσαν την υποδούλωση της χώρας.Ο ελληνικός λαός έθεσε την τιμή της πατρίδας και των ιερών θεσμών της πάνω από κάθε ατομικό συμφέρον. Με την εθνική υπερηφάνεια, τη φιλοπατρία, την αυτοθυσία και τον ηρωισμό τους, οι αγωνιστές τους έπους του ’40 κατάφεραν μία ιστορική νίκη απέναντι στο τελεσίγραφο της τότε ιταλικής φασιστικής διοίκησης που απαιτούσε την άνευ όρων υποταγή των Ελλήνων.


Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα πρέπει η εθνική ενότητα που χαρακτήριζε τον Αγώνα του 1940 να αποτελέσει φάρο καθοδήγησης για τη στάση μας, έτσι ώστε και πάλι να καταφέρει η Ελλάδα να βγει νικήτρια από τον αγώνα που δίνει.

Εκδήλωση στο εντευκτήριο του περιοδικού Εμβόλιμον στα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου

Σοφία Παπαϊωάννου : Κρυμμένο στο Αιγαίο  

Μια αληθινή ιστορία (για έναν σπουδαίο Έλληνα από την Κάσο)
 Η Σοφία Παπαϊωάννου (μέλος της ομάδας των «Νέων Φακέλων») με το βιβλίο της αυτό μας παρουσιάζει τη μυθιστορηματική βιογραφία του Μιχάλη Κουτλάκη, ενός νέου που γεννήθηκε το 1922 στην Ιταλοκρατούμενη Κάσο και η αγάπη του για την πατρίδα, το δίκιο και την ελευθερία τον οδήγησε στο αλβανικό μέτωπο κι αργότερα στην Εθνική Αντίσταση, στον ΕΛΑΣ, κι άφησε τα κόκαλά του στη Γκιώνα, σε ηλικία 22 ετών.
 Μαζί με τη συγγραφέα θα είναι και η Σοφία Μόσχου - Μαστοράκου, συγγενής του Μιχάλη Κουτλάκη, η οποία θα μας μιλήσει για το πώς ξετύλιξε πρώτη την ιστορία του θείου τη και έδωσε την άκρη του νήματος στη Σοφία Παπαϊωάννου να καταγράψει με γλαφυρό και τεκμηριωμένο τρόπο την περιπέτεια της σύντομης ζωής του.

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η φλυαρία των ΜΜΕ είναι η υπεραξία της σιωπής μαςΓια όσα δεν μπορούμε να μιλήσουμε, καλύτερα να μένουμε σιωπηλοί

 Η σιωπή είναι μια μορφή ομιλίας, που δε ζητάει απάντηση, είναι κοφτή, κρύα και σκληρή

 Καμιά εκδίκηση δεν μπορεί να συγκριθεί με σιωπηλή περιφρόνηση, επειδή αυτή αποτελεί θάψιμο του συκοφάντη στη λάσπη της δικής του μηδαμινότητας

 Μερικές φορές η σιωπή είναι πιο πολυσήμαντη και υψηλή, παρά η πιο ευγενική και εκφραστική ευγλωττία

Όταν μιλάς οι λέξεις πρέπει να είναι καλύτερες από την σιωπή.

Στο σύλλογο «Φλόγα» προσφέρει τον μισθό του ο βουλευτής Γ. Σταθάς


Τελικά δεν είναι όλοι ίδιοι ή αν το θέλετε πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο λόγος για τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Σταθά ο οποίος προσφέρει κάθε μήνα τον μισθό του από την θέση του στον ιδιωτικό τομέα στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
Ο κ. Σταθάς που ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς το οποίο από την αρχή κατέθεσε προσφυγή κατά του μνημονίου συνεχίζει να εκπλήσσει και ως βουλευτής αφού αφενός δεν δέχθηκε αυτοκίνητο αφετέρου παρεχώρησε τους δύο αστυνομικούς της προσωπικής του φρουράς στον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου που είχε σημαντικές ελλείψεις.
Τώρα όπως έγινε γνωστό προχώρησε και στην προσφορά του μισθού του μέσω του συλλόγου «Φλόγα» για τα παιδιά εκείνα που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη ζωή σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την χώρα και τους πολίτες σε μια περίοδο που το κράτος πρόνοια τείνει να εκλείψει.
Το Δ.Σ. του συλλόγου «Φλόγα» με ομόφωνη απόφασή του έκανε δεκτή την προσφορά και με σχετική επιστολή που υπογράφουν η πρόεδρος Μαρία Τρυφωνίδη και η γενική γραμματέας Χριστίνα Μπάκα ευχαριστεί τον Γιάννη Σταθά αναφέροντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:

Φαράγγι Ενιπέα, Πεζοπορια απο τον σύλλογο Χιονοδρόμων-Ορειβατών Αράχωβας


Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;


Ο Πλάτων μας λέει ότι ο Σωκράτης προτίμησε την υπακοή στους νόμους, τη συμμόρφωση ακόμη και σε μια ηθικά διάτρητη καταδίκη που του αφαιρούσε τη ζωή. Σήμερα, πολλοί προτιμούν να προβαίνουν οι ίδιοι σε ηθικά διάτρητες συμπεριφορές, αν πιστεύουν ότι κινούνται, έστω και οριακά, στα πλαίσια του νόμου, ή αν θεωρούν ότι θα αποφύγουν την τσιμπίδα του.

http://etc.usf.edu/clipart/1200/1245/socrates_1_lg.gifΕίναι σκληρό αλλά όποιος φιλοδοξεί να υπηρετήσει τον πολίτη προσφέρει πραγματικά   μόνο όταν  σέβεται πέρα από τους νόμους  και  κάποιους ηθικούς κανόνες. Γιατί  πρέπει να ξέρει ότι πέρα από τους νόμους που ισχύουν για τους κοινούς πολίτες αυτόν θα τον δεσμεύουν και κάποιοι άλλοι ηθικοί κανόνες. Και κυρίως να ξέρει ότι συμβάλλει  στην αξιοπιστία των θεσμών αν έχει θάρρος, αν έχει έτοιμο μέσα του να πει το μεγάλο όχι όταν χρειαστεί, με όποιο κόστος.
Ζούμε σε μια εποχή, κατά την οποία πολλά πράγματα φτάνουν να γίνονται νόμιμα, να είναι όμως μη ηθικά! Εφόσον ο νόμος προβλέπει τις ανάλογες διαδικασίες, τότε σημαίνει ότι μπορεί να συμβεί, κάτι, το οποίο όμως κρίνεται ως μη ηθικό από την πλειονότητα των πολιτών μιας χώρας!
 Λοιπόν τι είναι ηθικό και τι παράνομο; Η ηθική του καθενός είναι ποικιλοτρόπως διαφορετική κάποτε από την ηθική του άλλου. Σαφώς και επηρεάζεται από την προσωπική μας κουλτούρα αλλά και απο τους νόμους

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σεφέρης, σαν να τα είπε χθες: «Ανήκω σε μια χώρα μικρή»


“Ἀνήκω σὲ µία χώρα µικρή.

Ἕνα πέτρινο ἀκρωτήρι στὴ Μεσόγειο, ποὺ δὲν ἔχει ἄλλο ἀγαθὸ παρὰ τὸν
ἀγώνα τοῦ λαοῦ, τὴ θάλασσα, καὶ τὸ φῶς τοῦ ἥλιου.
Εἶναι µικρὸς ὁ τόπος µας, ἀλλὰ ἡ παράδοσή του εἶναι τεράστια καὶ τὸ
πράγµα ποὺ τὴ χαρακτηρίζει εἶναι ὅτι µᾶς παραδόθηκε χωρὶς διακοπή.
Ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα δὲν ἔπαψε ποτὲ της νὰ µιλιέται. Δέχτηκε τὶς
ἀλλοιώσεις ποὺ δέχεται καθετὶ ζωντανό, ἀλλὰ δὲν παρουσιάζει κανένα
χάσµα.
Ἄλλο χαρακτηριστικὸ αὐτῆς τῆς παράδοσης εἶναι ἡ ἀγάπη της γιὰ τὴν
ἀνθρωπιά, κανόνας της εἶναι ἡ δικαιοσύνη.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΔΥΟ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Χρίστος Ε. Μαυρόπουλος

Ο κάθε άνθρωπος, περνώντας απ’ τη ζωή, γράφει και την ιστορία του
στο κιτάπι της ανθρωποσύνης.
Άλλος με το νου, άλλος με την καρδιά κι άλλος με την ψυχή !
Έτσι γράφονται τα καμώματά μας.
Κι άλλοι, οι κατοπινοί, τ’αναθυμούνται και τ’ανιστορούν,
οι πιότεροι, συνήθως, τ’άσχημα κι οι λιγοστοί τα ωραία και καλά !

Συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τον Σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020

                                                    


Συμπλήρωση ερωτηματολογίου για τον Σχεδιασμό της Εθνικής Στρατηγικής κατά την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020


Σε  συνέχεια της 1ης εγκυκλίου για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας για την περίοδο 2014-2020 και με στόχο τον περαιτέρω προσδιορισμό των αναπτυξιακών αναγκών και τη διαμόρφωση στη συνέχεια του στρατηγικού προγραμματισμού ανά θεματικό στόχο, σας καλούμε να διατυπώσετε τις θέσεις σας πάνω στα  βασικά αναπτυξιακά ερωτήματα για  την επόμενη Προγραμματική Περίοδο (2014-2020)σύμφωνα με το συνημμένο ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΠαρακαλούμε για την αποστολή των απαντήσεων σας έως την Παρασκευή 12.10.2012. Επιθυμητή η αποστολή με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) στην διεύθυνση stereaellada@mou.gr


Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ενοικιάζεται το διαμέρισμα, αρκεί να μην είστε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και.. "αμφί"

Απίστευτο ενοικιαστήριο θολωμένου ιδιοκτήτη διαμερίσματος που θέτει πολιτικούς όρους προς τους υποψήφιους ενοικιαστές.


Ελληναράς, ιδιοκτήτης τριών διαμερισμάτων, ζητά να μάθει την πολιτική ταυτότητα των υποψηφίων ενοικιαστών.

Οικονομικές λύσεις για να ζεσταθείτε. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετεΟι απρόσιτες τιμές καυσίμων, η δραστική μείωση των εισοδημάτων, η «σπανιότητα» του χρήματος και η φτώχεια που προελαύνει πλέον στη χώρα μας, υποχρεώνουν τους πολίτες να «διατρίψουν» στο θέμα της θέρμανσης χάνοντας χρόνο και πελαγοδρομώντας σε πεδία που δύσκολα κατανοούν.

Τις καλύτερες λύσεις και πλήρη συγκριτικά στοιχεία εξασφάλισε η «Zougla.gr» ώστε με μία ματιά να αποκτήσετε πλήρη εικόνα των διαθέσιμων επιλογών.

Ξεκινάμε με τις ξυλόσομπες η ζήτηση για τις οποίες έχει εκτοξευθεί, πριν ακόμη αρχίσει ο χειμώνας.

Ποιά σόμπα αγοράζουμε: Ξυλόσομπα ή σόμπα pellet ;

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα στον Δήμο Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας

Δημόσια τακτική συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος στο Δίστομο, σήμερα Τετάρτη και ώρα 19:30 μμ

Μουσείο Δελφών: «Τα μνημεία έχουν φωνή, τη δική σου»Στο πλαίσιο της διεθνούς καμπάνιας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την προστασία των μνημείων και των εργαζομένων σε αυτά, προγραμματίζεται την 21.10.2012, ημέρα Κυριακή πανελλήνια δράση με τίτλο « Τα μνημεία έχουν φωνή, τη δική σου» . Συμμετέχοντας στη δράση αυτή , η I' Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους στο αρχαιολογικό μουσείο των Δελφών υπό τον γενικό τίτλο «Στην καρδιά του μουσείου μας».
Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

Γέμισε ψάρια ο Αμβρακικός - Έσκισε τα δίχτυα απλήρωτος εργάτης

Μάχη για το ψάρεμα γίνεται τις τελευταίες μέρες σε περιοχή του Αμβρακικού κόλπου όπου τόνοι ψαριών, τσιπούρες και λαβράκια βρήκαν τον δρόμο της "ελευθερίας" και γέμισαν την θάλασσα. Όπως διαβάζουμε στο pamepreveza.gr η αιτία ήταν ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες σε ιχθυοκαλλιέργεια, που έχει τις εγκαταστάσεις της στον Αμβρακικό.

Ένας εργάτης ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι απλήρωτος εδώ και καιρό, έκοψε πριν λίγες μέρες τρία από τα "κλουβιά", της ιχθυοκαλλιέργειας όπου εκτρέφονταν τα ψάρια με αποτέλεσμα τόνοι από αυτά να κατακλύσουν την θάλασσα.

Αποτέλεσμα ήταν,....

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

10 φαγητά… για τολμηρούς της γεύσης!

Είναι σίγουρα για... γερά στομάχια αλλά και για δυνατούς χαρακτήρες αφού απέχουν πολύ από τα συνηθισμένα

perierga.gr - Π10 φαγητά... για τολμηρούς της γεύσης!Πέρα από τα κλασικά πιάτα της διεθνής κουζίνας, λίγο πολύ γνωστά στους περισσοτέρους, υπάρχουν και ορισμένα που θα κάνουν το στομάχι σας το λιγότερο… να σφιχτεί! Πριν, όμως, αισθανθείτε μια κάποια… αναγούλα, σκεφτείτε ότι υπάρχουν άνθρωποι στον πλανήτη που απολαμβάνουν αυτά που θα δείτε στη συνέχεια, και με το παραπάνω. Παράξενο ή όχι, η λίστα που ακολουθεί απευθύνεται αυστηρά στους τολμηρούς της γεύσης.

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινητοποιήσει τον λαό


«Δεν συγκινούμε. Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις συνιστώσες».
Αυτό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παρά το γεγονός ότι η κοινωνία βράζει ακούγοντας ότι έρχονται πολύ σκληρά μέτρα, εντούτοις δεν συγκινεί, δεν δημιουργεί ρεύμα και τελικά το κόμμα εμφανίζεται να μη μπορεί να συγκροτήσει μια ευρύτερη λαϊκή κινητοποίηση κατά της πολιτικής λιτότητας.
Η συγκέντρωση που έγινε με αφορμή την απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και οι κινητοποιήσεις για την επίσκεψη Μέρκελ ήταν κάτω του αναμενομένου, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κηρύξει παλλαϊκό ξεσηκωμό. Αυτό δείχνει ότι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα δεν περνά στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που είτε δεν συγκινούνται από τον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ είτε έχουν παραιτηθεί περιμένοντας απλά να έλθει το… μοιραίο....

Παρνασσός κέρδισε 2-0 στο γήπεδο της Αλιάρτου την Κόρινθο

Σε μια άκρως επιτυχημένη πρόβα τζενεράλε ο Παρνασσός κέρδισε 2-0’στο γήπεδο της Αλιάρτου την Κόρινθο κι έδειξε ότι είναι πανέτοιμος να μπει στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής με πλήρη ανταγωνιστικότητα. Και τα δυο γκολ πέτυχε ο «συνήθης υπόπτος» Ανδρέας Καλλέργης…
«»
Η  ομάδα της Αράχοβας αν και έπαιζε με αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας εν τούτοις με την εμφάνιση που πραγματοποίησε σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο η διαφορά της κατηγορίας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Τουναντίον θα λέγαμε πως σε αρκετές στιγμές του αγώνα η ομάδα του Νίκου Γεωργακόπουλου ήταν αυτή που έδειχνε ομάδα από ανώτερη κατηγορία.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Εν ΄΄ονόματι΄΄ του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
Μια πραγματική ιστορία

Του Γιάννη Αν. ΛΟΥΚΑ

Τις προάλλες βρέθηκα στο Βόλο, μια πολύ αγαπημένη πόλη (ίσως η πιο…). Παίρνοντας λοιπόν ένα ΤΑΞΙ για μια διαδρομή στην πόλη (γκρι είναι τα ΤΑΞΙ  και στο Βόλο), ξεκίνησα να σπάσω τον πάγο πιάνοντας κουβέντα με τον οδηγό (ως γνωστό περιπτεράδες και ΤΑΞΙτζήδες είναι οι πιο ενημερωμένοι άνθρωποι στην πόλη).
- Λοιπόν πώς πάνε τα πράγματα εδώ, ρώτησα, σίγουρος ότι η απάντηση θα είχε να κάνει με τις άδειες, το κλειστό επάγγελμα, τις ταμειακές μηχανές, το τζίρο, την εφορία, την αναδουλειά, τις πολλές ώρες στο τιμόνι…
- Τι να πάνε, μου απαντάει, μας διέλυσε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Μεγάλη έκπληξη η απάντηση. Δεν την περιμένεις από κάτοικο μεγάλης πόλης.
- Καλά και τι σας έκανε εσάς εδώ στο Βόλο ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ τον ρωτάω με έκδηλη την απορία.

Ελεύθεροι; από πότε;

 

Στο σχολιασμό που ακολούθησε μετά τα επεισόδια στην "αμαρτωλή" θεατρική παράσταση, μέτρησα μερικές χιλιάδες φορές τη λέξη ελευθερία. Συνδυαζόμενο φυσικά με τη δημοκρατία. Και θυμήθηκα το παλιό αλλά διαχρονικό - στη δημοκρατία είσαι ελεύθερος να λες ότι θέλεις, έτσι κι αλλιώς κανένας δεν θα σ΄ακούσει".

Οι μόλις αφυπνισθέντες υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου, της σκέψης, των ιδεών, (γιατί όπως ο απλός κόσμος παθαίνει μια ξαφνική αφύπνιση πατριωτισμού, έτσι και ο πνευματικός μας κόσμος παθαίνει που και που μια ξαφνική αφύπνιση από το νιρβάνα του) τρόμαξαν. Για το κακό που έρχεται. Τον αναγεννημένο φασισμό που είναι έτοιμος να κατασπαράξει τις ψυχές των πάντα αθώων πολιτών και του πάντα έκπληκτου δημοκρατικού συναισθήματος.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Εκδρομή με τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στειρίου.

http://steirida1.files.wordpress.com/2012/10/ceb5cebaceb4cf81cebfcebcceae-cebcceadcf84cf83cebfceb2cebf.jpg

Κατάθεση αναφοράς για τον δρυμό Παρνασσού από τον Γιάννη Σταθά.


Κατατέθηκε την Τρίτη, 09/10/2012, αναφορά από τον βουλευτή Γιάννη Σταθά προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με τον προς διαβούλευση σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος «Χαρακτηρισμός της χερσαίας περιοχής του όρους Παρνασσού ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών», συνοδευόμενη με τα σχετικά πρακτικά του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας και του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Αράχοβας, με την οποία ο βουλευτής ζητά την εξέταση του θέματος και αναμένει την απάντηση του κ. Υπουργού.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ιδού πού θα πάει η δόση των 31,5 δισ (αν δοθεί)

Πολλά ακούμε εδώ και μήνες για την περιβόητη δόση που πρέπει επειγόντως να μας στείλουν, γιατί χανόμαστε. Υποτίθεται ότι από αυτά θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (ότι απέμεινε από αυτά).
Τα 24,8 δισ. θα χρησιμοποιηθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα 4,6 δισ. για την αποπληρωμή τοκοχρεωλυσίων, ενώ..τα 2 δισ. για την εξόφληση εντόκων γραμματίων.
Με τα υπόλοιπα 100 εκατ. περίπου θα πρέπει να διευθετηθούν.....

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

"Δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους.Θα ταράζουμε τα όνειρά τους". Μια επίκαιρη -λόγω Μέρκελ- ομιιλία


`Δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους.Θα ταράζουμε τα όνειρά τους`. Μια επίκαιρη -λόγω Μέρκελ- ομιιλία ''ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΗΣΥΧΟΥΣ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ!''. Με αφορμή την επίσκεψη Μέρκελ,εντοπίσαμε στο facebook την  ομιλία του  δημοσιογράφου Λουκά Δημάκα που είχε κάνει στην φετινή εκδήλωση για την επέτειο της Σφαγής για την ΔΙΚΑΙΩΣΗ των 218 σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την παρουσίαση σχετικού βιβλίου στο Πολεμικό Μουσείο. Είναι επίκαιρη:

Ποιός επίσημος χαιρέτησε την Μέρκελ λέγοντας , "Καλά είσαι;"Δείτε πως αντέδρασε η Μέρκελ
Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς υποδέχθηκε σήμερα την Άνγκελα  Μέρκελ, με όλες τις τιμές! Η εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας εντόπισε ένα μικρό λάθος, την ώρα που ο πρωθυπουργός σύστηνε στην Άνγκελα  Μέρκελ το επιτελείο του... Ο διπλωματικός σύμβουλος της είπε, "Καλά είσαι;;;" και εκείνη του κούνησε το κεφάλι.


Δείτε το βίντεο

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Επίκαιρη Ερώτηση από τον βουλευτή Ιωάννη Σταθά για την διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων κατοίκων Διστόμου.

08/10/2012
Προς τoυς κ.κ. Υπουργούς
-Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
- Εξωτερικών
Θέμα : Διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων κατοίκων Διστόμου.
Το 1997, κατόπιν πρωτοβουλίας του αείμνηστου Ι. Σταμούλη, εξεδόθη η απόφαση 137/97 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία δικαίωσε τους ενάγοντες Διστομίτες για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν από Γερμανούς της Γκεστάπο και των SS Λιβαδειάς στο Δίστομο τον Ιούνιο του 1944, επιδικάζοντας αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων.

Τετράωρη Πανεπαρχιακή Στάση Εργασίας απο το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
                                   ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

            ΘΕΜΑ:   « 4ΩΡΗ Πανεπαρχιακή Στάση  Εργασίας »

    Το    Διοικητικό Συμβούλιο  του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη  4ωρης  Πανεπαρχιακής Στάσης Εργασίας για την Τρίτη 9 Οκτώβρη 2012  και ώρες   11.00΄  έως  15.00΄ μ.μ., και συγκέντρωση 11 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Λιβαδειάς.

Πεζοπορία απο τον ΣΧΟ Αράχωβας


Ας αρχίσουμε από τον ΕΟΤ
Του Γιώργου Δ. Ανδρέου
Δυστυχώς συνεχίζεται το ροκάνισμα του χρόνου με διαβουλεύσεις μεταξύ των αρχηγών, των στελεχών, της τρόϊκας και των εταίρων και δανειστών της χώρας , για τα μέτρα, ενώ  η αγορά βουλιάζει κάθε μέρα και βαθύτερα στο τέλμα της ύφεσης και της απραξίας. Θα πάρουμε την πολυπόθητη δόση και δεν θα φτάσει  για τίποτα ( Αλήθεια δεν πρέπει να μας πει κάποιος με αριθμούς που θα πάνε τα 31 δις της δόσης).
Θα μπορούσαμε όμως στον πολύτιμο χρόνο που περνάει να  προχωράμε τις αλλαγές στο – ανύπαρκτο πλέον – κράτος, εκεί τουλάχιστον που δεν χρειάζονται χρήματα. Εδώ και χρόνια ακούμε για άχρηστους Οργανισμούς που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν και να νόμοι και να αποφάσεις και στο τέλος αέρας κοπανιστός. Επουσιώδεις επεμβάσεις σε νεκρούς φορείς χωρίς ουσία. Αν διαβάσει κανένας τους Οργανισμούς που καταργούνται θα δει πως  η ωφέλεια είναι ελάχιστη και  στο πηλίκο σχεδόν μηδέν.

Η ΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΡΜάΝΙΑΈρχεται! Χαρές μεγάλες και αγιασμοί. Η Μέρκελ στην Ελλάδα για να μας στηρίξει. Ποιους; Ποια; Η Μέρκελ; Μα αυτή τρέμει το κοινοβούλιο της χώρας της. Στέκεται όρθια σ’ ένα τεντωμένο σχοινί και είναι υποχρεωμένη να ισορροπεί σε συμβιβασμούς ανεχόμενη τον κάθε γραφικό Φίλιπ Ρέσλερ.
Αυτήν καλούνται να γλείψουν τώρα ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης. Μας ενδιαφέρει ο πρώτος. Οι άλλοι δύο ψόφησαν πολιτικά και αρνούνται να το καταλάβουν, παρά το ότι η σαπίλα τους μυρίζει σε κάθε άκρη της Ελλάδας. Ποιος είναι ο Σαμαράς;
Ένας πρωθυπουργός που έχει να πατήσει στο κοινοβούλιο από την ημέρα που έκανε τις προγραμματικές δηλώσεις αυτό το έκτρωμα που λέγεται κυβέρνηση. Μετά δεν τον ξαναείδε κανείς, ενώ σε λίγο καιρό οι απαντήσεις σε ερωτήσεις κομμάτων προς τον πρωθυπουργό, θα δίνονται από τους κλητήρες της Βουλής.

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Θα ρθει μια μέρα.... που τα πρόβατα θα ξυπνήσουν

 Τα πρόβατα θα ξυπνήσουν από την πέινα! Και τότε... κόλαση για δικαστές που επιδίκασαν σπίτια σε τράπεζες, πολιτικούς που ψήφισαν μνημόνια, μπάτσους που σακάτεψαν τα παιδιά μας..


Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Προσκύνημα Ισραηλινών στο Δίστομο - ''Ρεύμα'' προσκυνηματικού τουρισμού πρός την Μαρτυρική Κωμόπολη‏

 
Ενισχύεται και από το εξωτερικό το κύμα ''προσκυνηματικού τουρισμού'' στο Μαρτυρικό Δίστομο για την απότιση φόρου τιμής στους 218 Διστομίτες που σφαγιάστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1944.Την Τετάρτη  επισκέφθηκαν το Μουσείο Σφαγής - Θυμάτων Ναζισμού - 200  Ισραηλινοί - μεταξύ των οποίων ήταν και συγγενείς των Ελλήνων Εβραϊκής καταγωγής από την Θεσσαλονίκη και την Καστοριά - οι οποίοι ταξίδεψαν από το Ισραήλ για τον σκοπό αυτό.
Στο χώρο του Μουσείου, παρόντος του Δημάρχου Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Ιωάννη Πατσαντάρα, πραγματοποιήθηκε ένα ιδιότυπο μνημόσυνο σε κατανυκτική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν το άναμμα 6 κανδηλιών για τα 6.000.000 θύματά τους από τους Ναζί(φωτόγραφία) Το κλίμα φορτίστηκε ιδιαίτερα από της  μικρής διάρκειας αναφορές στο χαμό των συγγενών τους πριν από το άναμμα κάθε κανδήλας και ο ύμνος που έψαλαν υπό το αποτυπωμένο στις φωτογραφίες βλέμμα των θυμάτων της Σφαγής Διστόμου που είναι ανηρτημένες στους τοίχους του  υποβλητικού χώρου του Μουσείο. 
Ο Δήμαρχος  τους ευχαρίστησε τονίζοντας....

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων η 4η Οκτώβρη


Η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ο σεβασμός προς άλλες μορφές ζωής είναι δείκτης πολιτισμού και κυρίως σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες.
Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Έτσι, η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος. Με αφορμή τον εορτασμό αυτό, ένας ετήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός που διοργανώνεται από το «Kennel Club Dog» δίνει τα δικά του βραβεία στα συμπαθή τετράποδα και επιβραβεύει τους ιδιοκτήτες τους.
4 Οκτώβρη Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων… Και ενώ στα λόγια τα πάμε καλά οι καθημερινές μας πράξεις  άλλα δείχνουν. Οι αριθμοί τα λένε όλα:

Δελτίο τύπου του Γιάννη ΚαράμπελαΑθήνα 03.10.2012
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 01/10/12 πραγματοποίησα επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας, στη Λιβαδειά. Αναγνωρίζοντας το πολύτιμο κοινωνικό έργο που εκτελούν οι εργαζόμενοι αυτών των δομών, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τους πολίτες και αφουγκραζόμενος τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές αυτές, τα οποία θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους. Αφού ενημέρωσα τους περισσότερους Βουλευτές της κοινοβουλευτικής μου ομάδας, καταθέσαμε με άλλους 40 συναδέλφους σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ζητώντας «Άμεση καταβολή οφειλών προς Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και ομαλή χρηματοδότησή τους για το 2013 βάσει προϋπολογισμού»

Ο Γιάννης Σταθάς σχετικά με τις αυξήσεις στις εισφορές στον Ο.Γ.Α.Προς τους Υπουργούς
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Οικονομικών
Θέμα : «Οι δυσβάσταχτες αυξήσεις στις εισφορές ΟΓΑ»
Με δεδομένο ότι το εισόδημα των αγροτών της χώρας μας έχει μειωθεί την τελευταία 6ετία κατά περίπου 25%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τηςEUROSTAT και σε μία περίοδο παρατεταμένης οικονομικής ασφυξίας, στην οποία ο αγροτικός πληθυσμός της χώρας χειμάζεται και πληρώνει από την άδεια τσέπη του ιατρική περίθαλψη και φάρμακα, ο ΟΓΑ προβαίνει σε αδιανόητες αυξήσεις στις ασφαλιστικές του εισφορές.

Συγκεκριμένα, ο ΟΓΑ έχει προχωρήσει σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ συγχρόνως η κατώτερη κατηγορία ασφαλιστικών εισφορών από 286, 26 ευρώ που ήταν το 1ο εξάμηνο του 2012, εκτινάχθηκε στα 345, 85 ευρώ.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η συνέντευξη του Γιάννη Πατσαντάρα στο Star Κεντρικής Ελλάδος και τον Θ. Μερτζάνη


Δείτε εδώ την συνέντευξη του Δημάρχου Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας στο Star Κεντρικής Ελλάδος κλίκ πάνω στη εικόνα για να δείτε το videoΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ – ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ
  
     Αγαπητοί   συμπολίτες, η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε έχει φτάσει κάποιους συνανθρώπους μας στα όρια της εξαθλίωσης. Αυτή η διαπίστωση δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους μιας και το αντικείμενο της εργασίας μας είναι ο ανθρώπινος πόνος. Είμαστε επαγγελματίες στον χώρο της υγείας και αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να βρουν λύση στην ιδιωτική υγεία αλλά ούτε και στη Δημόσια, η οποία σταδιακά αποδομείται.
Αναλάβαμε λοιπόν την πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς, να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο παροχής υπηρεσιών υγείας που θα προσφέρει δωρεάν επισκέψεις στα ιδιωτικά μας ιατρεία και φυσικοθεραπεία.

Από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης η Ελλάδα


Ούτε οι περικοπές, ούτε η πτώση της κατανάλωσης, αλλά ούτε και η ύφεση που σαρώνει για πέμπτη διαδοχική χρονιά την ελληνική οικονομία αποτελούν «υψηλά» εμπόδια για την ακρίβεια στη χώρα μας. Το υπουργείο Ανάπτυξης δημοσιοποίησε τα στοιχεία συγκριτικής έρευνας, σχετικά με την ακρίβεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στο γάλα και τα γαλακτοκομικά, αλλά και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τους υπολογιστές.

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ

Το κύριο «επιχείρημα» που χρησιμοποίησαν οι πραξικοπηματίες της 21ης Απριλίου, για να δικαιολογήσουν την επιβολή της Χούντας, ήταν ο χαρακτηρισμός της δικτατορίας τους ως… «ιστορική αναγκαιότητα».
Πόσες φορές άραγε δεν έχουμε ακούσει τα τρία τελευταία χρόνια από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς τους ότι και τα Μνημόνια είναι «ιστορική αναγκαιότητα»;
Πόσες φορές δεν τους ακούσαμε να μας μιλάνε για «ιστορική καμπή», για «ιστορικές ευθύνες», και διάφορες άλλες ιστορικές μεγαλοστομίες; Από την άλλη, η δικτατορία Παπαδόπουλου ζητούσε από το λαό «να ωριμάσει» για να κατανοήσει και να αποδεχθεί τους λόγους της «Επαναστάσεως», αλλά και για να αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου σε περίπτωση που ο Στρατός δεν επενέβαινε.
Πόσες φορές άραγε δεν έχουμε ακούσει τα τρία τελευταία χρόνια από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά και τους υπουργούς τους να λένε ότι «ο λαός δεν καταλαβαίνει»;...