Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» (Παρασκευή 8/11/2013)


Το θεατρικό εργαστήρι Διστόμου «Θεατροφρένεια» διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα τη Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση  «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» του ιταλού Νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο  σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου.

Τιμή εισιτηρίου θεατρικής παράστασης: 10€
Τιμή μεταφοράς: Εξαρτάται από την συμμετοχή
Πληροφορίες : Τάσος Σταθάς _ τηλ.: 6981230818

Λίγα λόγια για την παράσταση: Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!

Ένας τρελός για δέσιμο,ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Κι από δω αρχίζουν όλα! Οι άνθρωποι της Ασφάλειας τρομοκρατημένοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού και πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει. Από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά - σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια που δέρνονται και αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους, ενώ είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!

Η εξουσία καλείται να παίξει το ψεύτικο χαρτί της τρομοκρατίας, να μεταδώσει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική τρομοκρατία, ώστε να μπορέσει να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη … και όλα αυτά μέσα από την κωμική ματιά του Ντάριο Φο.

«Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ» γράφτηκε το 1970 για να ασκήσει κριτική στην κατάχρηση εξουσίας του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς και ο θεατής παρά τα σαράντα και πλέον χρόνια που έχουν περάσει διαπιστώνει τις ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:


Μετάφραση: Άννα Βαρβαρέσου
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Β.Σκηνοθέτης: Αργύρης Παυλίδης
Μουσική & τραγούδια της παράστασης: Κίτρινα ποδήλατα
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Ειδικά Εφφέ: Αδελφοί Αλαχούζοι

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος,
Στέλιος Πέτσος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Πληροφορίες εκδήλωσης:
Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης Κυψέλης 54, Αθήνα (Κυψέλη), +302108827000,
 Διάρκεια: 120'

Δεν υπάρχουν σχόλια: