Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΔραχμοΕφιάλτης


 Του Γιώργου Δ. Ανδρέου

Ήταν  Σάββατο βράδυ, για να είναι κλειστά όλες οι αγορές του κόσμου, όταν ακούσαμε  εμβρόντητοι  το αιφνίδιο  διάγγελμα του πρωθυπουργού. Με   Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε , την επιστροφή  της χώρας  στο εθνικό μας νόμισμα από την προσεχή Δευτέρα(οι λόγοι αδιάφοροι για  το παρόν αφήγημα). Φανερά καταβεβλημένος και με  ύφος δραματικό και περίλυπο ο πρωθυπουργός , παρέπεμπε  στον Υπουργό των Οικονομικών,   για  τις λεπτομέρειες. Την Δευτέρα  τράπεζες κλειστές ανακοίνωσε ο Υπουργός. Πάγωσε ο κόσμος. Πανικός.  Έσπασαν τα τηλέφωνα. Η αγωνία διάχυτη. Τι θα συμβεί τη Δευτέρα, πως θα γίνει, ποιο το  μέλλον. Άλλοι για τα λίγα χρήματά τους, άλλοι για  διεθνείς  συναλλαγές , άλλοι για  δάνεια και    ό, τι μπορούσε να φανταστεί κανένας. Την Κυριακή, όσοι μπόρεσαν να κοιμηθούν, ξύπνησαν και ξεχύθηκαν  στους δρόμους να  μάθουν κάτι. Ανάρπαστες οι εφημερίδες.  Οι συζητήσεις, οι εκτιμήσεις, οι προβλέψεις και  οι βαθυστόχαστες αναλύσεις έδιναν και έπαιρναν. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα ραδιόφωνα, με έκτακτες εκπομπές,  καλούσαν «ειδικούς», που ανέλυαν, πρόβλεπαν, εκτιμούσαν, αρλουμπολογούσαν. Η   αντιπολίτευση, ιδιαίτερα αυτοί που φλέρταραν με την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, ωρύονταν  για την κυβερνητική αποτυχία. Απειλούσαν με Ειδικά Δικαστήρια και Γουδιά.  Η καταστροφολογία οργίαζε. Ο κόσμος κρεμασμένος από τα χείλια όλων. Οι υπουργοί, οι κυβερνητικοί βουλευτές και  τα στελέχη, άφαντοι. Στα σούπερ μάρκετ,  ανοικτά πλέον την Κυριακή, το αδιαχώρητο. Άδειασαν τα ράφια και μετακόμισαν στα σπίτια τυριά αλλαντικά, γάλατα, κρέατα, κονσέρβες για να φαγωθούν  ή να πεταχθούν ληγμένα  ή σάπια . Κλίμα τσέρνομπιλ. 

Ξημέρωσε Δευτέρα. Ουρές στις Τράπεζες, ρολά κατεβασμένα. Παγωμάρα  παντού. Παρέλυσε ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Στο νομισματοκοπείο μούγκριζαν οι μηχανές, εκτυπώνοντας το νέο νόμισμα. Χιλιάρικο, πεντοχίλιαρο, πεντακοσάρικο, κατοστάρικο, πενηντάρι χάρτινα και τ’ άλλα κέρματα. Κάποιοι στοιχημάτιζαν ακόμα και   για το ποια πρόσωπα  θα εικονίζονταν στα νέα χαρτονομίσματα. Το μεσημέρι  άρχισαν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Πρώτη απόφαση. Τα ευρώ των καταθέσεων στις Τράπεζες και στις τσέπες των Ελλήνων μετατρέπονται σε δραχμές με βάση την  ισοτιμία  340,75.
Μια ώρα αργότερα ανακοινώθηκε η (πρώτη) υποτίμηση της δραχμής . Το  1 ευρώ  ίσον 600 νέες δρχ. Έτριβαν τα χέρια όσοι είχαν ευρώ στα σεντούκια,  στο εξωτερικό, θαμμένα. Για 10 δευτερόλεπτα όμως, γιατί η  συνέχεια της  ανακοίνωσης  τους πάγωσε. Όσοι θέλουν να ανταλλάξουν ευρώ με δραχμές  έχουν το δικαίωμα να το κάνουν μέσα σε  2  μήνες από σήμερα με την ισοτιμία μετατροπής  των  340,75 δρχ ανά ευρώ, έλεγε η ανακοίνωση, γιατί μετά θα πρέπει να αποδείξουν, πως τα κατέχουν νομίμως ως συνάλλαγμα για να μπορούν να τα ανταλλάξουν με νέες  δραχμές.  Όπως  παλιά με τη δραχμή μας και τα ξένα  νομίσματα. Στράφι  λοιπόν  η  ριψοκίνδυνη φυγάδευση των ευρώ στο εξωτερικό (εκτός από τους επιτήδειους ), στο βρόντο  το καταχώνιασμα στα στρώματα.
Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, συνέχισαν οι ίδιες , για λίγες μέρες όμως, γιατί όταν άρχισαν οι  εισαγωγές, είτε καταναλωτικών αγαθών, είτε πρώτων υλών, οι τιμές προσαρμόστηκαν στη νέα ισοτιμία.  Ένα κιλό μοσχαρίσιο κρέας, εισαγόμενο στο μεγαλύτερο  ποσοστό του,  που είχε 8 ευρώ , για λίγες μέρες πουλιέται  2.726 νέες δρχ. και σε μια βδομάδα 4.800 δρχ. Οι μισθοί επί  340,75 σταθεροί. Ο εργαζόμενος των 700 ευρώ παίρνει 238.525 δρχ. το μήνα, και αγοράζει, αντί για 87,5 κιλά κρέας με το ευρώ, μόλις 49,6 κιλά με την δραχμή. Άσε το πετρέλαιο, που ούτως ή άλλως το είχαμε καταργήσει, άσε το γάλα, τον καφέ, άσε, άσε...
Για τα δάνεια τίποτα ακόμα. Έχει πλάκα σκέφτηκα να  θεωρηθούν δάνεια σε συνάλλαγμα ή με ρήτρα ευρώ , οπότε  κλάψτε  τους δανειολήπτες.
Η συνέχεια επί της οθόνης, όπως λένε οι διαφημιστικές περιλήψεις  των κινηματογραφικών ταινιών,   και ο καθένας μπορεί εύκολα να  μαντέψει τι θα επακολουθήσει  στην κοινωνία. Ανθρωποφαγία.   
Ξύπνησα κάθιδρος, τρέμοντας  από το εφιάλτη που βίωσα μετά την συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας. Αναρωτήθηκα γιατί αυτός ο εφιάλτης, αυτή τη συγκεκριμένη  νύχτα.  Μήπως  έφταιγε το θλιβερό επίπεδο και  το περιεχόμενο της συζήτησης .
(Αφιερώνεται στους εθνολάγνους ποικιλόχρωμους προπαγανδιστές της επιστροφής στη δραχμή που  καπηλεύονται την ευπιστία  του κόσμου και τον οδηγούν  σε δύσβατα μονοπάτια και εθνικούς γκρεμούς).

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ, ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!
ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΥ,ΤΟΥ ΓΕΡΟ-ΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΑΣΟΥΛΗΔΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΕΡΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ "ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ","ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ" ΚΑΙ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" ΜΑΖΕΥΑΝ.....ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ (ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΕΣ)ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ....!!! ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ,ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ...!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο:
Τα μπέρδεψες. Πρέπει να ξέρεις ότι σε όλα τα όνειρα ΔΕΝ ισχύει και το αντίστροφο. Πιστεύεις ότι επειδή ο Σημίτης μας έστειλε ξεβράκωτους και ξυπόλητους στ’ αγκάθια του ευρώ, μετατρέποντας σε μια βραδιά το χρέος μας από δραχμές σε ευρώ, τετραπλασιάζοντας το χρέος μέσα σε δώδεκα χρόνια , εξαθλιωνόταν ταυτόχρονα τον Ελληνικό Λαό, θα συμβεί το ίδιο και τώρα (αν γίνει) η αντίστροφη διαδικασία ; Έχω να σου επιστήσω την προσοχή στο ότι οι «ψηλές» υπεραπλουστεύσεις και κινδυνολογίες δεν βοηθούν σε τίποτα παρά μόνο στο να σπέρνουν φόβο . Καλλιεργούν το φόβο για να μην αλλάξει τίποτα, να μην ψαχτούμε, να μείνουμε στα ίδια αφού η όποια επιστροφή στο Εθνικό νόμισμα θα φέρει την κόλαση!
Δεν έφταιγε Γιώργο ό,τι υπονοείς στη φράση: «έφταιγε το θλιβερό επίπεδο και το περιεχόμενο της συζήτησης» αλλά μάλλον το ότι …………είχες παραφάει και δεν μπορούσες να τα………… γυρίσεις, γι’ αυτό σου προέκυψε και το όνειρο!

μπραβο είπε...

τσοπανε συγχαρητηρια.εστειλα ενα σχολιο οπου αναφερομουν ειρωνικα για καποιον γνωστο φανατισμενο εκ διστομου.το κοψες τρις.αν ομως λενε για τον ψηλο που παραφαγε η για τον τεως και τον ρεμο τα βαζεις.εδω επιτρεπεται η ειρωνεια.και παλι μπραβο

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Το ότι έκοψα σχόλια που λένε κάποιον κομπλεξικό, διοπτροφόρο και πολλά άλλα νομίζω ότι είναι ότι σωστότερο μπορούσα να κάνω.
Ίσως εσύ δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το χιούμορ από την ειρωνεία και νομίζεις ότι είναι το ίδιο. Έχω δε μια τεράστια συλλογή από κομμένα σχόλια για Γιαννέλο και Ψηλό που δεν έχω βγάλει γιατί δεν έπρεπε.
Μάθετε να λέτε αυτά που θέλετε σωστά και χωρίς διάφορα "επίθετα". Στείλε μου επώνυμα με e-mail ότι σχόλιο θες και θα το δημοσιεύσω

λουκας είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΑ,ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΚΛΠ δεν μαζευεται με τιποτα ο προεδρος.ο δημος φερνει κατσαπλιαδες κι αυτος τιναζει τη μπανκα στον αερα με φουλ.σας τα χα πει εγω.το γινατι βγαζει ματι.δεν κολωνει πουθενα ο τεως.για δημαρχο παντως οσο κι αν λενε καπιοι δεν τον βλεπω ορεξατο.πιο πολυ τον βλεπω παρνασσος και γ εθνικη.τον ρωτησα στο γηπεδο αν αληθευει οτι παει για δημαρχος και η απαντηση ηταν.τα λενε αυτα οι χαζοι και τα λαμογια τα λες κι εσυ?????αρα δεν...................

ΜΑΥΡΟΣ ΓΑΤΟΣ είπε...

Υπαρχουν εντιμοι και ποιο κατω απο το τουνελ...
Υπαρχουν και αλλου καθαροι πολιτες που κανουν για τα κοινα και το μονο μειον που εχουΝ ειναι κατω απ ταυλακι ...κατω απο το τουνελ θελω να πω.
Τσοπανε της Αραχοβας τι γινετε εκει πανω στις ΔΕΚΟ κ.λ.π;

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΠΑΝΗ ΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ;

georgiou speaking είπε...

georgiou speaking αλανια μη σας ταιζουν κουτοχορτο.πατσανταρας κοντρα σε πανουργια ειναι η μπαλλα εκτος αν ο τεως τα παρει οποτε οι αλλοι δυο πανε βολτα.τα αλλα ονοματα ειναι της πλακας εκτος 18αδας που λεμε και εμεις.τον πτεραρχο τον σπρωχνουν με το ζορι αφου κι οι ιδιοι ξερουν οτι δεν κανει,αλλωστε ειναι ο μονος δημαρχος στην ιστορια που δεν εκανε απολυτως τιποτα αλλα αντε τωρα να χασουν μισθους,εργολαβιες τωρα που συνηθισαν.ο κυρ θανασης εχει βρει κατι ψοφαλογα στην αραχωβα,πονταρει και σε κατι γραμματια παλια,λεει δεξια κι αριστερα καλυτερα εγω που μαι διστομιτης παρα αραχωβιτης και τσουκου τσουκου κατι μαζευει.κι ο σταθης ειναι εξαφανισμενος.ουτε τηλεφωνα σηκωνει κι οπως ελεγε καποιος μονο στο γηπεδο μπορει να τον δει κανεις.επισημη δικαιολογια,μπιζνες εγω ομως σας λεω παραφυλαει ο σταθαρας.ξερει οτι αν κουνησει το δαχτυλο τους εθαψε.αλλα ψαχνει ταυτοχρονα............ξερω τι σας λεω georgiou speaking

ΜΥΔΙΑ είπε...

Φιλε georgiou speaking είπε... αυτη τη φορα θα εχει μπαραζ Διστομο Αραχωβα.
Ακου τι σου λεω.
Δημαρχος θα ειναι απο.......
Ο Σταθαρας εχει φιλους καλους παντου αλλα εχει και μυαλο.
Το μονο αμαρτημα του ειναι οτι αντι να τους κανει λιγοτερο τοπικιστες και να γινει και ο ιδιος εκει το χαλαει. Αν και υπαρχει ακομα ελπιδα γενους ....... .Ονοματα δεν λεμε.

σμηνιας είπε...

μυδια επειδη κανει μπαμ απο μακρια ποια εννοεις γιατι εμενα τα .....πνευμονια μου ειναι μια χαρα αλλα και η μνημη μου,,,,,, η φιλη σου δεν ειναι που ακυρωσε το δημοτικο συμβουλιο στην αραχωβα η που καταψηφισε να μπει το θεμα του σχολειου του στειριου στην ημερησια διαταξη.εσυ τι λες σταθαρα το θυμασαι αραγε.δεν δινω αδικο στο σταθη για τη πικρια του.εκανε λαθη το φαντομ.αλλα ακομη και με τα λαθη του ειναι 10 φορες καλυτερος απο τον εργολαβο υπερηλικα τεως δημαρχο.σε λιγες εβδομαδες ειναι ο αγωνας διστομο-αραχωβα.θα το διαπιστωσεις και μονος σου τεως οτι αυτοι δεν αλλαζουν.θυμησου το.

Ανώνυμος είπε...

Σταθάρα στον αγώνα που έρχεται πρόσεξε να μην σου φύγει καμιά κουβέντα πάλι για την «ώρα της μέρας» και σε προκηρύξουν πάλι . Το νου σου γιατί θα σε έχουν από κοντά, να μη βγάλεις άχνα και καλού κακού βάλε και κάποιον να σε ………. Βιντεοσκοπεί!

διστομο είπε...

ΣΜΗΝΙΑ και 10.07 αφηστε τις ομαδες ησυχες.ο παρνασσος ηλθε προπερσι μας ερριξε 4 τον συγχαρηκαμε και φυγανε σαν κυριοι ενω ημασταν σε ολες τις εκδηλωσεις τους.το ιδιο κι αυτοι μας ενισχυσαν με χορηγιες.ασχοληθειτε με τα κομματα σας κι αφηστε αμβρυσσεα,παρνασσο ησυχους.10.07 πρεπει να σαι πολυ γελοιος.το θεμα αυτο εχει ληξει απο καιρο.δεν χρειαζονται βιντεο στο γηπεδο μας.

κικερων είπε...

Οπως γραφτηκε χθες στο fbook,απο των εκ των απορρητων του τεως κοσμοσυρροη αναμενεται στο χορο του ασαπ.καλο βεβαια το προγραμμα καλο και το μαγαζι,καλη και η πρωτια στη βαθμολογια,αλλα ενα μερος των τραπεζιων θα ναι ενεκα εκλογων.που θα ξαναβρουν τετοια ευκαιρια οι μελλοντες δημοτικοι αρχοντες.και ψηφους να αρπαξουν και τον τεως να καλοπιασουν.ωραιο δωρο τους εκανε ο προεδρος.με 15 ευρω και ποτο και διαφημιση.τζαμπα πραμα.εκτος αν εχουμε τιποτα εκπληξεις,ποτε δεν ξερεις

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο ,
Αν παραμείνουμε στο Ευρώ , το όνειρο που είδες θα γίνει για όλους μας πραγματικός εφιάλτης (εξαιρούνται τα λαμόγια). Όλοι οι διεθνείς αναλυτές μας προτείνουν να φύγουμε όσο είναι; καιρός. Στη Γαλλία έσκασε σαν πολιτική ατομική βόμβα η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του γνωστού Γάλλου αναλυτή Φρανσουά Εζμπούρ, πασίγνωστου και στο αγγλικό και στο αμερικανικό κοινό υψηλής στάθμης. Ο τίτλος του βιβλίου τα έλεγε όλα: «Το τέλος του ευρωπαϊκού ονείρου». Ακόμη πιο σοκαριστικό το συμπέρασμα του Εζμπούρ: «Το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα μιας Ευρώπης χωρίς ομοσπονδιακή κυβέρνηση φέρνει αστάθεια, ανισορροπία και στασιμότητα. Για να σώσουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, αξίζει τον κόπο να αποχωρήσουμε από το ευρώ»!
Κατά τα άλλα εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε αβανταδόροι των διάφορων κερδοσκόπων τύπου Μυτιληναίου και Δαβίδ.

μαθηματικος α είπε...

Διαβαζω με μεγαλη προσοχη ολα τα σχολια που αφορουν τις δημοτικες εκλογες καθως και αναρτησεις περι ου ο λογος στο fbook απο επωνυμους δημοτικους αρχοντες και με αφορμη οτι ηγγικεν ο χρονος,κι ουδεν κρυπτον απο το χιονι του παρνασσου θα θελα να καταθεσω την δικη μου αποψη.Σημασια δεν εχουν τα ονοματα που ακουγονται αλλα τι πρεσβευουν και τι κρυβεται απο πισω.κι εξηγουμαι για να μη παρεξηγουμαι με ονοματα ξεκινωντας απο τη παραλια

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ.πως λεμε κατι μεταξυ πασοκ παλιομοδιτικου.που να βρει συμβουλους.απο που ,με τι επιχειρημα,με τι βιογραφικο.κατ εμε ειναι η πιο αδυνατη υποψηφιοτητα

ΣΑΜΟΥΗΛ ΓΙΩΡΓΟΣ.μοντερνο πασοκ και απο κει και περα μηδεν.τι συμμαθητης του τεως και κουραφεξαλα.ας μιλησει με το σταθη μιση ωρα και να μας γραψει μετα διαγωνισμα τι καταλαβε ο προεδρος ,λευκη κολλα θα δωσει.αρα στο χρονοντουλαπο κι αυτος

ΜΙΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ειπαμε να μιλησουμε σοβαρα.μεχρι τον βιολογικο τον παιρνει.απο εκει και περα ειναι personna non grata.κοκκινο πανι ειναι απο εκει και πανω.καμμενο χαρτι.ανεβαινουμε

ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ.πονταρει στον τοπικισμο των διστομιτων που βλεπουν σαν εφιαλτη μια ακομη θητεια με αραχωβιτη δημαρχο.εχει προσβαση στο στειρι,ανοιγεται στην αντικυρα αλλα τον κυνηγανε παλιες ιστοριες πιο πανω.πιστευω θα ναι υποψηφιος.και λεφτα εχει και γουσταρει.

ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,και οι συν αυτω.τα κανε μανταρα.τοσα κοσμητικα επιθετα βουδας κλπ δεν θυμαμαι ν ακουσε δημαρχος τα τελευταια εικοσι χρονια.χαρακτηριστικη περιπτωση ανθρωπου που τον κατεστρεψε το περιβαλλον του.μηδεν εργο.αλλα πιστευω οτι θα ναι υποψηφιος

ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΣΤΑΘΗΣ εχει ολοκληρο στρατο απο πισω του που τον ακολουθουν με μεγαλο οπλο οτι δεν το κανει για τα λεφτα,εχει ομως κι εχθρους πολλους αφου δεν συγκρατιεται με τιποτα.παρ οτι ολοι γραφουν οτι θα κερδιζε με περιπατο δεν τον βλεπω να ναι υποψηφιος με τιποτα.σιγουρα ομως η σταση του θα ναι καθοριστικη

ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ θα μπορουσε να τις κερδισει τις εκλογες αφου εχει χοντρες πλατες!!!!!!!!!!αλλα δεν τον βλεπω ουτε αυτον

σημειωστε μερικα ονοματα ακομη ΦΟΥΝΤΑ-ΣΦΟΥΝΤΟΥΡΗΣ-ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΘΩΜΑΣ.καλουτσικες υποψηφιοτητες αλλα χωρις προσωπικοτητα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

κοντρα ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ-ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ

και βεβαια δεν θα ηθελα να μουν στη θεση σου σταθη την ωρα της καλπης.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ι ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

gia μαθηματικος α είπε...

Αν συμβεί κάτι τέτοιο που προβλέπεις .... είμαστε ούλοι για το Πλατανόρεμα, να μας παρ και να μας ξεβγάλει στο Ξηροπήγαδο.

Δεν ξεχνούμε- δημότες δήμου δαα είπε...

μαθηματικέ α και 6 Δεκ. 7:13 μ.μ.
συμφωνούμε και εμείς, αν βγει η πρόβλεψή σου θα είμαστε όλοι δημότες για την καταβόθρα, θα είμαστε άξιοι της επιλογής μας αν αφήσουμε αυτούς τους κυρίους να διαχειρηστούν για 5χρόνια τον δήμο και να αποφασίζουν για τις ζωές μας.

Συνδημότες

* ο κ. Πατσαντάρας για να ψαρεύει στο Πρόσακο με καλάμι καλός είναι, για δήμαρχος δεν κάνει( μάπα το καρπούζι που μας φόρτωσαν οι συνδημότες της Αράχωβας{τέως και Σια})

* ο κ.Πανουργιάς για να πάρει καμιά εργολαβία (χωματουργικά χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του αιρετού )για τοποθέτηση ανεμογεννητριών καλός είναι,για δήμαρχος δεν κάνει.

Έχουμε και για τους δυο κυρίους «Πολλά ράμματα για τις γούνες τους»

φιλολογος είπε...

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕ συμφωνω και διαφωνω μαζι σου

1.ο σταθης μας τους κουβαλλησε,αυτος πρεπει να μας τους ξεφορτωσει

2.οι τρεις νεες υποψηφιοτητες ειναι μαλλα καλυτερες απο πανουργια,πατσανταρα

3.ξερω απο πρωτο χερι οτι ο τεως δεν κατεβαινει αρα το ζητουμενο ειναι που θα γειρει η βαρκα

4.δεν ειδα πουθενα τον λεοντιο.μην τον υποτιμας.η φραση χιλιες φορες να χα αφησει τον γιωργο παρα αυτους που πηγα κι εμπλεξα φανταζεσαι ποιος την ειπε

5.οι διστομιτες το πανε πολυ φανερα προκλητικα τοπικιστικα και στο τελος θα ενωσουν ολους τους αλλους.αλλωστε στο επιτελειο του πατσανταρα εκει πονταρουν

6.με οσα ειχε σουρει ο μπαρμπα θανασης στους αραχωβιτες τοτε με το ονομα δυσκολο να τον υποστηριξει καποιος εκτος απο τον εζυγισθη κι ευρεθη ελλειπης αποτυχοντα δις υποψηφιο δημαρχο theo που κανει ονειρα γι αντιδημαρχιες

7.ο συριζα δεν εχει μιλησει ακομη.αν βρισκαν ενα καλο ονομα θα παιζανε χοντρα στο παιχνιδι.ψαχνουν παντως

8.να ξερεις τον πιεζουν πολυ και πολλοι τον τεως να πει το ναι.καμμια φορα δεν ξερεις.το χε γραψει ενας σχολιαστης.το γινατι βγαζει ματι

καλες γιορτες απο ενδιαμεσα

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ είπε...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ.ΝΩΡΙΣ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ.ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΣΤΙΣ 21 ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ.ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΡΙΜΩΞΙΔΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΚΑΘΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ......ΣΤΡΑΤΟ.ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ 2 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΦΑΓΗ.ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΝΕ ΤΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑ ΣΟΥ.ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΣ.ΒΑΛΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΤΕΣ.ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ.ΕΙΜΑΙ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΝΑΙ Η ΙΚΑΝΗ.ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΩ ΑΚΟΜΗ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΤΟΝ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΟΣ Η ΑΛΛΗ.ΟΧΙ ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ,ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ.ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

TOTIS είπε...

Τσοπανε μου το ποιημα μου
το εκανες γαργαρα
και τοχω ριξει στα ποτα
και στα βαρια τσιγαρα.

Μηπως το¨ ανοργασμικοι¨
μηπως μια αλλη λεξη;;;
η μηπως εγινες και συ
φιλος με τον Αλεξη;;

georgiou speaking είπε...

georgiou speaking.μην ακουτε @@@@ιες.εμενα θ ακουτε.πατσανταρας ,πανουργιας ειναι υποψηφιοι αλλα τα χριστουγεννα ετοιμαζεται το τριτο σχημα.νεα ταλεντα,αφθαρτοι παιχτες,απο ολα τα κομματα και χωρις κακο παρελθον.λιγουλακι οσο παταει η γατα και το κυριοτερο ΑΡΑΧΩΒΑ-ΔΙΣΤΟΜΟ ενωμενοι.τους λειπουν ομως 600 ψηφοι.ο νοων νοειτο.μολις παρουν το οκ απο εκει προχωρανε.κι ολοι θα ειναι ευχαριστημενοι.οι διστομιτες γιατι θα ξαναπαιξουν μπαλλα δυνατα στο προσκηνιο,κι ο τεως γιατι δεν θα χει το διλλημα πατσανταρα-πανουργια και θα μπορει να ασχοληθει πως θα ανεβει Γ εθνικη με τον Παρνασσο χωρις να εχει αλλες εννοιες.ετσι ειναι μαγκες και μην ακουτε αλλα.εμενα θ ακουτε.τωρα αν θα ναι γυναικα διστομιτισσα η αραχωβιτης ντοπιος ο αρχηγος λιγη σημασια εχει.αυτοι θα νικησουν.

ΓΡΑΜΕΝΟΣ είπε...

Καλα τα λετε ολοι αλλα εμας μας ρωτησατε αν θα παμε να τον ριξουμε .
Να ξερετε οτι τα κουκια οτι δεν ειναι οπως παλια θα εχει μεγαλη αποχη, οποτε μην μετρατε τους εκλογικους καταλογους.

F16 είπε...

Προεδρε δεν χρειαζεται να κανουμε τιποτα εμεις.Θα τους δεις την τελευταια αγωνιστικη του α γυρου ποιοι ειναι κι οτι δεν αλλαζουν αυτοι,και θα γυρισεις εκει που σε τιμησαμε πρωτο συμβουλο.ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ και για τα επομενα πεντε χρονια.(για την ιστορια και μονο στη θηβα το χουν σιγουρο οτι θα δεινοπαθησει ο ΑΣΑΠ στο διστομο,απο που αραγε εχουν τετοια διαβεβαιωση).ΠΤΕΡΑΡΧΕ ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Ανώνυμος είπε...

καλα τα λες....αλλα εχεις κανει ενα λαθος στα κεφαλαια γραμματα.

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ρωτήσω την Αρχηγό της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου: Επειδή παλιότερα η συγκεκριμένη αρχηγός , η οποία εξελέγη με χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, όταν παραιτήθηκε από τα όργανα αυτού του κόμματος στη Λειβαδιά είχε δηλώσει ότι αποχωρεί διότι τα μέλη του κόμματος προσέβαλαν τον «μεγάλο» ηγέτη Παπανδρέου. Επειδή ακούω, από άμεσο συγγενή της στην πλατεία, να υποστηρίζει τον…….. ΣΥΡΙΖΑ. Αν τα συνδυάσουμε με τις κινήσεις του ………….. Μωραΐτη που αλληθωρίζει προς τον ΣΥΙΖΑ, έχει σκοπό να κατέβει στις επόμενες εκλογές με αυτό το κόμμα;

ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ είπε...

Ποια βαγγελιω,πατσανταρας,πανουργιας και πρασινα αλογα.ο κυβος ερριφθη το σκυριακο.τα χερια δωθηκαν.τα αλλα ειναι για καταναλωση.Ενα ναι χρειαζοταν .δοθηκε.ολοι.ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Σταυρος του νοτου είπε...

πρασινα αλογα...το αλογο θα ειναι σκουρο πρασινο να το θυμασαι αυτο.
Υ.Γ 1 πες στο georgiou speaking οτι το εχασε το στοιχημα.
Υ.Γ 2 πες στο γιαννη οτι χωραει ακομα αμα θελει μεχρι το πασχα.

Ανώνυμος είπε...

Αν αληθεύουν ψίθυροι για ψηφοδέλτιο διαμαρτυρίας στις επόμενες δημοτικές, που ξεκίνησε απο μια απλή εύθυμη κουβέντα και στην πορεία σοβάρεψε, εγώ θα τους ψηφίσω χειρότεροι αποκλείεται να είναι σίγουρα καλύτεροι.

TOTIS είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΤΣΟΠΑΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΨΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΝΕYΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΠΟΙΗΜΑ Η Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Η ΕΞΕΔΡΑ ΕΒΑΛΕ ΑΥΤΟΚΓΟΛ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗ EΓΙΝΕ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ...... ΕΝΑ ΓΛΑΡΟΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΦΑΝΤΟΜ ΕΠΑΘΕ ΒΕΡΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡNΑΣΟΥ ΕΙΣΧΥΕΙ?

TOTIS είπε...


Οπως θα καταλαβατε
αυτος δεν ειναι TOTIS
ειναι μαιμου αντιγραφο
......η απλη συνωνυμια
στου Παρνασσου τα ελατα
εγινε ......συνουσια

Δεν την αντεχει την σιωπη,
.....ξερει τα γλαροπουλια
εμαθε και το VERTIKO
ο αυγερινος... κι η πουλια.

Γεια σας ...
Καλα Χριστουγεννα
και ναν τα τελευταια
για την Δημοτικη Αρχη
που ηταν.... καλη παρεα.

Μαζι θα πιουμε τσιπουρα
γιδα βραστη θα φαμε
μα μες στην Δημαρχεια μας
δεν θα τους ξαναπαμε.

Εχουνε παθει vertiko
αυτο ειναι αληθεια
με τετοια εργα πουκαναν
.....ουτε στα παραμυθια.

Τσοπανε μου στην στρουγκα σου
μας κρυβεις τον Γιαννελο
εγω τον θελω Δημαρχο
γιατι εχει αυτος γαλονια
εχει μια τρελα ομορφη
φοραει παντελονια...

Κι αν αυτος το αρνηθει
στ αλλα χωρια... θα βρουμε
για το καλο του τοπου μας
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.!!!


σαρωμααααααααα είπε...

σημαδιακος ο χοροσ στο λιβαδι.σηγμειωστε.ουτε μια αναφορα δεν εκανε ο τεως στον δη,αρχο και στους συμβουλους του στην ομιλια του ενω αντιθετα ειχε θερμους εναγκαλισμους με παστρα,βαλαουρα,θωμα.σας το χω ξαναει τιποτα δεν κανει τυχαια.το κατεχει το μαρκετινγκ.και χθες αργα μεσα στην αγορα με τον λεοντιο.η προεκλογικη εκστρατεια ξεκινησε.σαρωμααααααα προεδρε

Ανώνυμος είπε...

μπράβο στο πρόεδρο έκανε όπως λένε και στο χωριό μου...τα αυγά δεμάτι!!!!

χωματερη είπε...

αφου ο πτεραρχος και ο οικονομακης δεν σου κανουν πηγαινε το σαββατο προεδρε στο διστομο να παρεις διπλο να δεις τι εστι διστομιτες οι οψιμοι φιλοι σου και μετα γυρνα στην αεροπορικη βαση.εδω ειναι η θεση σους.αυτοι δεν αλλαζουν.θα τους δεις

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε, θα πας με κάμερα , στα είπα και την άλλη φορά, και προσοχή…………… το στόμα κλειστό, σε περιμένουν στη γωνία γιατί θυμούνται τα παλιά.

ΔΑΑ είπε...

Εισαι μεγαλος ταραμας ανωνυμε 10.31......
Που παμε ρε Προεδρε με τετοιο υλικο;

ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑ είπε...

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ο ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
ΤΙ ΘΑ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ;
ΤΑ ΚΟΒΕΙΣ Η ΔΕΝ ΤΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΥΡΙΖΑ...;

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε, πόσες ώρες είπες ότι έλειπαν;