Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τι κοινό έχει η Φοντάνα ντι Τρέβι στην Ρώμη, με τα νέα έργα στην Αντίκυρα;


 

Αγαπητέ τσοπάνο,

Καιρό τώρα διαβάζω σχόλια για την ανυπαρξία έργων ( παρακαλώ  την αποφυγή άλλων συνειρμών περί ανυπαρξίας) της δημοτικής αρχής. Το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, κατάφερα επιτέλους να περάσω δύο μέρες στην Πατρίδα μου την Αντίκυρα, επειδή επαγγελματικοί  λόγοι  μου επιβάλλουν να βρίσκομαι φέτος στην Αθήνα.  Εκτιμώ πως η κριτική των συμπολιτών μου είναι άδικη,  γι’ αυτό πήρα το θάρρος να σου γράψω βρισκόμενος μπροστά σε ένα ανεπανάληπτο θέαμα.

Την εικαστική παρέμβαση των τοπικών αρχόντων στα κηπάκια που βρίσκονται στην παραλία της Αντίκυρας, αφού ως δια μαγείας εμφανίστηκαν συντριβάνια (υδατοπίδακες)  που πραγματικά με άφησαν άφωνο εξ αιτίας της ανείπωτης ομορφιάς τους!

Παρατηρώντας  ένα από αυτά διακρίνω:

Το  συντριβάνι αποτελείται από πετρόκτιστη κωνοειδή βάση  ελαφρώς κεκλιμένη με εξωτερικό τσιμεντένιο επίχρισμα (χοντράλειμμα) που διαφοροποιείται εμφατικά σ το υπάρχον τοπικό περιβάλλον, καθώς  πουθενά αλλού δεν υπάρχει αυτό το οικοδομικό υλικό. Επί της κεκλιμένης  πετρόκτιστης βάσης είναι τοποθετημένη μια πλαστική   λεκάνη,  απροσδιορίστου χρώματος  που τείνει σε απόχρωση γκρι – ασημί - αλουμινί, ώστε να έρχεται σε αντίθεση με το πράσινο των φυτών και των δέντρων, μια μάλλον  σημειολογικού τύπου  εικαστική πρόταση  διαμέτρου 90 περίπου  εκατοστών  και ελαφρώς μεταχειρισμένη Το άνω χείλος της είναι «τραυματισμένο». Προφανώς  αυτή η μορφή αποτελεί επιλογή καλλιτεχνικής έκφρασης  που υποδηλώνει το πόσο έχουν πληγωθεί  οι τοπικοί  άρχοντες από την πολιτική εξουσία.. Εντός της λεκάνης είναι εγκατεστημένη η απόληξη του υδατοπίδακα δι’ εμφανούς μεταλλικού  μουφομαστού.

Το έργο όμως δεν σταματά εδώ . Συνεχίζεται με την εγκατάσταση πλαϊνού μεταλλικού ορθοστάτη διατάσεων περίπου 4 x 4 εκ.  και ύψους  2,5 μ. περίπου.  Στη μέση καθ’ ύψος του μεταλλικού ορθοστάτη έχει τοποθετεί σε εμφανές  σημείο το ηλεκτρολογικό πλαστικό κουτί του ηλεκτρικού ελέγχου του υδατοπίδακα.  Ταυτόχρονα με πλαστικούς συνδέσμους  τύπου tyreup  έχει στερεωθεί προφανώς το ηλεκτρικό καλώδιο  (εντός πλαστικού σπιράλ) της  ηλεκτρολογικής εγκατάστασης που προφανώς τροφοδοτεί την αντλία (αυτή δεν φαίνεται). Στο υψηλότερο σημείο του μεταλλικού στύλου  έχει τοποθετηθεί ένας πράσινος προβολέας φωτισμού του  έργου  που προσδίδει ένα φαντασμαγορικό θέαμα τις νυχτερινές ώρες (άλλο πράγμα  να το περιγράφω και άλλο να το βλέπεις). Και όλα αυτά στο ύψος περίπου των ματιών του επισκέπτη, ώστε έτσι να μη υπάρχει καμία αμφιβολία για την εστίαση του, στη  μέγιστη αυτή εικαστική παρέμβαση!

Βέβαια το γεγονός ότι , επί του μεταλλικού αυτού νεοτοποθετηθέντος  ορθοστάτη, σχεδόν εφάπτεται  ο φανοστάτης του δημοτικού φωτισμού της παραλίας , ο οποίος έχει εδώ και πολύ καιρό σπασμένους τους λαμπτήρες του και τα προστατευτικά τους, δεν αφορά τον καλλιτέχνη ούτε  και την τοπική αρχή.   Για τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί  μια εμφανής ηλεκτρολογική εγκατάσταση, ιδιαίτερα σε ένα χώρο που το καλοκαίρι κυκλοφορούν πάρα πολλά παιδιά ο μελετητής, ο αρχιτέκτονας , ο κατασκευαστής, ή οποιοσδήποτε άλλος μεγαλοφυής εγκέφαλος που συνέλαβε αυτό το ανυπέρβλητο έργο, κατά σύμπτωση λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
 , δεν μπορεί να είναι υπεύθυνος


Τέλος, κατά την διάρκεια της εγκατάστασης του έργου, σε κάποια σημεία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες  κατοίκων. Γιατί προκειμένου να αναδειχθεί αυτό το αραβούργημα, σε ένα  κηπάριο χρειάστηκε να αποψιλωθούν μεταξύ των άλλων και δύο μικρά πευκάκια, που είχαν ήδη ξεπεράσει το ένα μέτρο σε ύψος,  με την καθημερινή φροντίδα των κατοίκων. Ο υπάλληλος όμως που είχε επιφορτιστεί με την εργασία ανάδειξης  του έργου, κατ’ εντολή των αρμοδίων υποθέτω, αντέτεινε το γεγονός του φόρτου εργασίας του, κατά το ετήσιο κλάδεμα  των δέντρων. Έτσι αποφασίστηκε το κόψιμο των πεύκων.

Αναζήτησα μάταια στην βιβλιογραφία την αποκωδικοποίηση της τεχνοτροπίας του συντριβανιού αλλά δεν βρήκα σχετική  καλλιτεχνική τάση. Το συνονθύλευμα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν, τα χρώματα,  η «μεταρεαλιστική» τεχνοτροπία κατασκευής , η χωροθέτηση και ο συμβολισμός του έργου   αλλά και οι πρακτικές ανάδειξης, με άφησαν άναυδο. Είναι πολύ μπροστά ο καλλιτέχνης! Τέτοιο «πράμα»  δεν έχω συναντήσει πουθενά ακόμη!


Είναι  πραγματική ντροπή για τον τόπο ο τρόπος που κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν δήθεν έργο καταστρέφοντας,  κοροϊδεύοντας  και προκαλώντας. Καταστρέφοντας  ό,τι προσπάθησαν να δημιουργήσουν προηγούμενοι, κοροϊδεύοντας γιατί κρύβουν την ανυπαρξία τους με γελοιότητες και προκαλώντας γιατί προσπαθούν για τον εξωραϊσμό μιας πλήρους αποτυχημένης  προσωπικής εικόνας  χρησιμοποιώντας πρακτικές και πολιτικές ξεπερασμένες. 


Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η ψήφος και η θέληση των συμπολιτών πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή, όμως ας αναλογιστούμε όλοι μας  τα πεπραγμένα, τις επιλογές, τις στάσεις  και κυρίως τις πρακτικές των υποψηφίων που θα στηρίξουμε. Ιδιαίτερα για τους συμπατριώτες μου και  με κυριότερο παράδειγμα:  τα εκτρώματα που αφήνουν κάποιοι παρακαταθήκη στο ομορφότερο σημείο της Αντίκυρας, την Παραλία της.

Μας αξίζουν άραγε τέτοιοι εκπρόσωποι;

Λουκάς Δημ. Σαμουήλ

Δημότης Δήμου Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξυπνησαμε λοιπον ενα πρωι και αντικρυσαμε αυτα τα εντελως ακαλαισθητα συντριβανια, για να μην πω τιποτα παραπανω. ειναι απλα τα πραγματα.περισσεψαν -απο αλουμινιο μερια- αυτοι οι νεροχυτες που βλεπετε και αποφασισαν(ποιοι?)να τους τοποθετησουν στην παραλια για ομορφια!!!.με ποια αποφαση κυριοι???δεν υπαρχει αποφαση...οπως και για πολλα πραγματα στην αντικυρα ισχυει το "αποφασιζουμε και διαταζουμε μονοι μας".κριμα για το ομορφο χωριο. τετοια αηδια ειχαμε καιρο να δουμε.τωρα που καλοκαιριαζει θα πεσει και το υπεροχο γαρμπιλι οικοδομικου τυπου στις παραλιες για να κανουν οι λουομενοι τους φακιρηδες.και αυτο το παιρνουν τσαμπα απο το εργοστασιο.αισχος!
υ.γ αν περισσεψει και λασπη απο το αλουμινιο φερτε την.μην παει χαμενη. για την αντικυρα ρε γαμωτο!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχχα! αφου δεν γκρεμισαν καιτον φαρο παλι καλα! ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ?

Ν.Κ είπε...

Παντως αυτο που συμβαινει σε αυτες τις εκλογες δεν εχει προηγουμενο.Ολο το νταραβερι γινεται στην αντικυρα γι αυτο και οι μαχαιριες.Βλεποντας οτι στην ραχωβα δεν κινειται τιποτα αφου ολοι περιμενουνε τον προεδρο κι αυτος περιμενει τη γ εθνικη για το παρνασσο,αφου στο διστομο ειναι μοιρασμενοι σε 10 κομματια οι ψαραδες εχουν σημωσει κεφαλι και θελουν δημαρχικο θωκο.το κακο ειναι τον θελουν πολλοι και πιο πολυ ο γιατρος.ενα πουλακι παντως χθες εμενα μου πε οτι η δημοτικη αρχη παλι σε δυο αραχωβιτες θα παιχθει.Εγω να θυμισω οτι στις 23 εχει χορο η ποδοσφαιρικη ομαδα του παρνασσου κι αναμενεται κοσμοσσυροη απο επιδοξους δημοτικους αρχοντες.ειναι πολλοι οι ψηφοι βλεπεις.και απο τη στιγμη που ο προεδρος αφησε ελευθερο το τοπιο θα γινει χαμος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτες οι λεκανες ειναι ολα τα λεφτα....πως να μην τους ψηφισεις????πολλα τα εργα παιδια...με το δικιο τους να ξαναθελουν δημαρχια...

Ανώνυμος είπε...

Ενω στο Στείρι εχουμε στάσεις....

Αναρωτιέστε τώρα τι στάσεις;

Στάσεις υπάρχουν πολλές...και για όλα τα γούστα....(επαναστατικές-αστικών συγκοινωνιών και η γνωστή 96-διαβάστε ανάποδα για να περάσει το σχόλιο ο τσοπάνος...)

Τι να πεις... αυτοί οι κύριοι θέλουν να μας ξανά σώσουν!!!!!!! ζητώντας χωρίς αιδώ πάλι την ψήφο μας συνδημότες/ες

Θα τους αφήσουμε;

Ανώνυμος είπε...

μιλανε στην αντικυρα για συντριβανια ,στο στειρι για στασεις.ελατε στην αραχωβα να δειτε εργα.τα καλαμακια απο τα σουβλακια που τρωνε παρειτσα.ε τωρα και κατι φωτα στο δρομο δημοτικου αρχοντα

Ανώνυμος είπε...

Αντί να γεμίσουν τον τόπο αντιαισθητικές λεκάνες και να μεταφέρουν άγκυρες δεν κάνουν κάτι πιο απλό και ουσιώδης. Αν κάνουν μια βόλτα μόνο στην παραλία θα δουν πολλά. Ένα από αυτά τα απλά είναι ότι οι μισές λάμπες είναι σπασμένες, καιρό τώρα, ενώ οι άλλες μισές είναι βαμμένες μαύρες επειδή ενοχλούν τα μαγαζιά. Ας μας πουν λοιπόν πώς μπορούν να παίξουν τα παιδιά σε μια θεοσκότεινη παιδική χαρά; Τα παιδιά στην Αντίκυρα τα θυμούνται μόνο τις Απόκριες που τα ντύνουν για να δουλέψουν πάλι τα μαγαζιά.

Ανώνυμος είπε...

12 Μαρτίου 2014 - 9:27 π.μ. υπαρχουν και χειροτερα

ποσο πατο πρεπει να πιασουμε...

ποσο θα τους ανεχομαστε ακομη...

ιδωμεν ,

«O Μάιος μας έφθασε, εμπρός, βήμα ταχύ, στην κάλπη να αποδείξωμεν » οτι δεν είμαστε ιθαγενείς και αμερικανάκια !

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει να μου πεί.
Ποιός συνέλαβε την ιδέα.
Ποιος σχεδιασε το αριστουργημα.
Ποιος το κατασκευασε.
Ποια τεχνική επιτροπή το παρέλαβε.
Ετσι για να ξέρω με ποιους να γελάω

Ανώνυμος είπε...

Παντως σε τετοια λεκανη η γιαγια μου κοβει τα σπανακια για σπανακοπιτα.

Ανώνυμος είπε...

14 Μαρτίου 2014 - 1:29 μ.μ., για κοιτα μήπως σας την κλέψανε από την αποθήκη !!!!!!!!!!

ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΤΗΣ ΠΥΘΕΙΑΣ είπε...

ΤΣΟΠΑΝΕ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΑ,
ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΙΑ ΧΩΡΙΟ.. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ....
Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝΕ .. ΕΙΝΑΙ ΜΥΑΛΩΜΕΝΗ ,
ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ....
ΛΟΙΠΟΝ..,
ΣΕ ΑΡΑΧΩΒΑ ΚΑΙ ΔΙΣΤΟΜΟ...ΜΑΖΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ..... ,
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ..ΠΕΤΑΝΕ..
ΝΕΟΣ,ΚΑΛΟΜΙΛΗΤΟΣ , ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ,
ΘΑ ΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΝΩΤΙΚΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟΣ..,
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ , ΟΧΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ,
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝΕ , ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΝΕ...
ΣΤΗΣ ΑΡΑΧΩΒΗΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ.. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ,
ΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ...
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕ,
ΑΛΛΑ.. ΝΑ ΜΗ ΡΩΤΗΣΕΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ..ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ..

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΤΗΣ ΠΥΘΕΙΑΣ

τι νέος, τι καλοσπουδαγμένος, τι διστομοαραχωβογεννημένος, ξέρει από βασικά πράγματα.... ή θα ειναι μια απο τα ιδια... ( σαν τον ακατανόμαστο !!!! που μας φόρτωσαν στο σβέρκο μερικοι, μερικοί)

Ανώνυμος είπε...

Θελουμε δημοτικους αρχοντες για την δημαρχεια..οχι για τα κρασοπωλεια..σαν τους σημερινους..που εχουν το θρασος και θελουν να ξανακατεβουν..παρε τη σκουπα πατσανταρα..

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είπε...

ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΟΛΛΗΣΕ.. ΟΙ ΜΕΤΡΙΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟΣΗ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΝΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ.. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.. Ο ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΗΡΘΕ ΣΑΝ ΛΑΜΠΡΟ ΑΣΤΕΡΙ ΟΜΩΣ ΑΡΚΕΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ , ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΑΛΛΟΙ. ΣΤΗΝ 2η ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΑΛΛΑΖΟΝΙΚΟΣ, ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ!!! Ο ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΣΩΣΤΡΕΦΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ (ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΠΑΡΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕ).
ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ,ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΠΕΙΣΤΕΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ 'ΧΑΡΤΙ' , ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ''ΚΑΨΟΥΡΑ΄΄ ΜΕ ΑΥΤΑ.. ΔΥΣΚΟΛΟ!! ΑΡΑ...10.000 ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΙΚΑΝΟΝ . ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ..ΚΑΝΑΠΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΣΑΣΤΕ.ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΟΝΟ Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΡΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.ΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ,ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ,ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΤΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ.4 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.ΒΑΛΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΟΥ.ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΕΙΣΤΕ.ΛΥΣΤΕ 1-2 ΘΕΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΧΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΙΔΙΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΣΑΚΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΠΙΟΣ ΟΧΙ.ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο πατσανταρας εχει πολυ αρνητικο κλιμα.αλλα δεν φταιει αυτος,αφου οι συνεργατες του κοιμουνται με τα τσαρουχια,εκτος μιχου Ο ΜΟΝΟΣ ΑΞΙΟΣ, οι αλλοι καλυτερα να πανε για υπνο σε αυτες τις εκλογες.

πολυ γελιο είπε...

Καλα παιδια αυτο που θα γινει το σαββατο στο διστομο ουτε ο φωσκολος να το χε σχεδιασει.παιζουν παραλιες με διστομο και σην αραχοβα περιμενουν το αποτελεσμα για να δουν αν θα τερματισουν πρωτοι.στο ψαροχωρι το χουν σιγουρο το διπλο στους λογαριασμους τους .στο διστομο επικραει μουγγαμαρα ενω στην αραχωβα οπως ειπε κι ο σοβατζαρας στην εκπομπη του ο προεδρος εχει απαγορευσει τις δηλωσεις.εμεις οι ουδετεροι θα το διασκεδασουμε παντως οτι αποτελεσμα κι αν ελθει.φαντασθειτε τι σχολια εχουν να γραφτουν πουλημενοι ο ενας χαμενοι ο αλλος.θα πεσει πολυ γελιο

georgiou speaking είπε...

georgiou speaking αλανια καθηστε στις καρεκλες σας να απολαυσουμε το υπερθεαμα.απο που να ξεκινησω .πολιτικη ,δημοτικα μυλος.ο πτεραρχος δεν θελει αλλα τον σπρωχνουν κι εδω που τα λεμε γιαννο και τι αλλο να κανεις.ενω 5 χρονακια και να πεφτει η μισθαρα μια χαρα ειναι ασε που θα ανακουφισθουν και κατι λουλουδια εκει στη παραλια που τρεμουν το ενδεχομενο να βρεθουν στην απ εξω.ο γιατρος θελει αλλα δεν τον θελει κανεις και γελανε με την ιδεα.ο παραλιακος γιαννης ψαχνεται αλλα δεν ενω ο κυρ θανασης εχει βρει κατι κουρασμενα παλλικαρια και προσπαθει αλλα δεν βγαινουν τα νουμερα.η γιατρεσσα στο διστομο φοβαται ενω στην αραχωβα εχουν μπερδευτει τοσο πολυ που βλεπω στο τελος να κατεβαινει ο πινενες.οι γιαννελαιοι συνεχιζουν να αρνουνται πεισματικα και φως στο τουνελ δεν βλεπω κατι χαζομαρες περι συριζα και ψηφοδελτιου χωρις αρχηγο ειναι για τα γκραβαρα.εχει ψηλο ομως το πιατο ημερας.περιφερειακες.εδω σε θελω καβουρα να περπατας στα καρβουνα μπαρμπα γιωργη.το καλο ομως σας το κρατησα τελευταιο και ειναι αθλητικο.διστομο -ενωση το σαββατο και η αραχωβα εχει ρεπο.οτι αποτελεσμα και να λθει θα γινει μυλος. η ενωση ειναι καλυτερη ομαδα και λογικα θα κερδισει δικαια.αλλα αντε μετα να βγαλεις απο το μυαλο των πανω οτι δεν εγινε στραβη.οι μισοι στο διστομο δεν ξεχνανε τοτε που οι παραλιες τους ριξαν κατηγορια κι οι αλλοι μισοι εχουν φαει ψωμι κειθε κατω.μπρος γκρεμος και πισω ρεμα.και την αλλη μερα χορο ο προεδρος.εκει κι αν στριμωχτουν ολα τα λουλουδια της βοιωτιας .ωραια εβδομαδα αυτη αλανια.ξεκουραστειτε και απολαυστε την

ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ είπε...

ΡΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΤΙ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΑΥΤΟ ?ΑΘΛΗΤΙΚΆ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΆ ΤΙ ΜΠΛΈΞΙΜΟ??..ΟΜΩΣ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΕΞΗΓΕΙΣ.ΕΥΓΕ ΞΕΡΕΙΣ ΜΠΑΛΙΤΣΑ !! ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΟΙ ΔΙΣΤΟΜΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΑΙ ΨΩΜΙ ΡΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥ? ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ ?Η ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΕΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΕΝΤΡΟ? ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΓΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ .. ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΩ ΠΕΙ.. Ο ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΩΡΑΣ. ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.ΠΑΝΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΟΜΙΖΩ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΖΑΚΚΑ... Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΤΥΛΑ

Ανώνυμος είπε...

ενα ειναι το θεμα: επισημως δεν υπαρχει ανακοινωση υποψηφιοτητας δημαρχου! οτι και να λεμε ειναι στον αερα! η προταση πατσανταρα δεν εχει βρει καμια ανταποκριση απο κανενα συνδυασμο!

Δημότης ΔΑΑ είπε...

Συνδημότισσες και συνδημότες σχολιαστές: Η ουσία είναι μία ή μία είναι η ουσία.... όλοι αυτοί δοκιμάσθηκαν και αποδείχτηκαν λίγοι για το έργο που τους αναθέσαμε....ας κάνουν στην άκρη ή να τους βάλουμε στην άκρη.

Ας βγάλουμε τις παρωπίδες και τις τσίμπλες από τα μάτια μας και μην περιμένουμε τους σωτήρες και τους μεσσίες που θα έλθουν να μας σώσουν...

Σε όλα τα χωριά του δήμου γνωριζόμαστε μεταξύ μας, έχουμε συνεργαστεί μεταξύ μας σε διάφορους συλλόγους,σωματεία κλπ και ξέρουμε τι καπνό φουμάρουν μερικοί-μερικοί.

Ας ανοίξουμε τα μάτια μας μήπως δούμε φως από τη πρόταση του σύριζα, georgiou speaking .( οι δήθεν ανεξάρτητοι ή κομματικοί ή πολυσυλλεκτικοί τους φάγαμε στη μάπα!)

Στειριώτισσα είπε...

Η Τοπική αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα συνομιλούν σαν ίσοι προς ίσους με την Κεντρική Διοίκηση, να διεκδικήσουν και να πάρουν τις ουσιαστικές αρμοδιότητες και τους ανάλογους πόρους για τους δήμους.

Η Τ.Α έχει ανάγκη από ανθρώπους που δεν αρκούνται στον μίζερο και φαύλο κύκλο της (κακής συνήθως) διαχείρισης.

Ανθρώπους που με τις πρωτοβουλίες τους θα γίνουν σημεία αναφοράς, πρόσωπα «ιερά και απαραβίαστα», θα γίνουν δηλαδή ΔΗΜΑΡΧΟΙ.

Προσωπικότητες όπως ο Αντώνης Τρίτσης, ο Δημήτρης Μπέης, ο Σταύρος Μπένος κ.α. που πήραν στους ώμους τους τις Πόλεις τους, δημιούργησαν το ισχυρό ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΚΊΝΗΜΑ , που "ενέπνευσαν" τη συμμετοχή,που "ξεσήκωσαν" τις τοπικές κοινωνίες, είναι απαραίτητο και πρέπει να ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΎΝ ή να τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΜΕ.

Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα να δούμε τα χωριά μας να αποκτούν ανθρώπινο πρόσωπο, μόνο τότε υπάρχει ελπίδα να γίνουμε και εμείς πολίτες....

περαστικα σας είπε...

Τα πραγματα ειναι πολυ απλα παιδια.3 κατηγοριες εχουμε.τους μονιμους δημοτικους αρχοντες που μπαινουν για το μισθο(βλεπε παραλια στειρι)που κανουν τα αδυνατα δυνατα για να ξαναεκλεγουν μην χασουν το χρημα.στη δευτερη τα κομματικα παιδια που πηδανε απο το ενα καραβι στο αλλο (βλεπε βουλευτη αλλα και ψηλο εδω σε μας)και αυτους που μπηκαν να προσφερουν ανιδιοτελως,αηδιασαν και την καναν με γοργα πηδηματακια(στην αραχωβα σχεδον ολοι οι νυν συμβουλοι).αρα απο τις δυο πρωτες θα ξαναφατε.περαστικα

από Λακκα μεριά... είπε...

κ. περαστικα σας

μας λέτε και δικαιολογείτε τις κυρίες και τους κυρίους { που μπηκαν να προσφερουν ανιδιοτελως,αηδιασαν και την καναν με γοργα πηδηματακια(στην αραχωβα σχεδον ολοι οι νυν συμβουλοι} και το αποτέλεσμα μηδέν στα τρεισήμισι χρόνια τους στο δημοτικό συμβούλιο .

κ. περαστικα σας

Μας ζήτησαν την ψήφο μας και εμείς τους τιμήσαμε στέλνοντάς τους στο δημοτικό συμβούλιο για να προσπαθήσουν να λύσουν τα απλά καθημερινά προβλήματα του χωριού μας και όχι να κάθονται ΑΜΙΛΗΤΑ ΒΟΥΔΑΚΙΑ στο δημοτικό συμβούλιο ή να γίνονται ανεξάρτητοι.... αμόλατους..... για το Πλατανόρεμα καλοί είναι πατριώτη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΟΠΑΝΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΒΛΟΓΚ ΣΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΚΟΒΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙΣ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ.

Η Δικηγόρος του διαβόλου είπε...

Ανωνυμε 20 Μαρτίου 2014 - 1:38 μ.μ. στο άρθρο που σχολιάζεις και διαμαρτύρεσαι ( Τι κοινό έχει η Φοντάνα ντι Τρέβι στην Ρώμη, με τα νέα έργα στην Αντίκυρα;) ο συγγραφέας έχει βάλει φαρδιά πλατιά το όνομα του και λέει τα του χωριού του.

Αν θέλεις ο τσέλιγκας να σου περνά όλα τα σχόλιά σου με τα υπονοούμενα ή αυτά που καταγγέλεις στείλτα στο ellinas-tsopanos@hotmail.com με το πραγματικό σου e-mail .΄Αν ο ευροτσέλιγκας συνεχίζει και σου κόβει τα σχόλιά σου τότε έχεις απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεσαι!

Τώρα να σου το πω λαϊκά.... ΆΣΕ ΤΑ ΣΆΠΙΑ !!!!!!!! ο ποιμήν του δήμου κάνει καλά την δουλειά του.

fboukιες είπε...

Εσεις που ασχολειστε με το πασκηνιο των δημοτικων να προσεχετε τις λεπτομερειες στο fbook και θα μαθετε πολλα.

1. δημοσια θερμα συλληπητηρια του ασαπ _λεγε με σταθη γιαννελο-στον πτεραρχο για την απωλεια του πατερα του.σας θυμιζει σκοτωμενους αυτο???εμενα οχι

2.ιδρυτικο μελος της λεσχης ασπρων σπιτιων ο τεως.σας θυμιζει ανθρωπο που τα παρατησε αυτο???εμενα οχι

3.καθε δευτερο σκυριακο ο λεοντιος στην αραχωβα και βολτες με ολους σας θυμιζει αμετοχο αυτο??εμενα οχι

4.ο ψηλος ακουγεται για περιφερειακο.τον συμφερει λετε η αραχωβα να ναι διασπασμενη????εγω λεω οχι
και αλλα πολλα αλλα τα υπολοιπα θα σας τα πω την δευτερα μετα τον χορο.εκει θα δωσουν τα χερια οι δημοτικοι αρχοντες .

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚΗΔΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΤΕΩΣ ΣΥΛΛΗΠΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΚΟ Η ΕΠΕΙΔΗ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ.ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ