Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Πιστωτική ασφυξία, η αγορά εκπέμπει SOS




 Χάθηκε τζίρος 1,4 δισ. στο δίμηνο. Κλειστή η στρόφιγγα των τραπεζών. Σε αργό θάνατο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις. Λουκέτα και απολύσεις


Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον στην αγορά, στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις η έλλειψη ρευστότητας, που παρομοιάζεται ως βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος, διαβεβαιώνοντας ότι θα καλύψει απόλυτα τις  υποχρεώσεις της σε μισθούς, συντάξεις και δάνεια και αφήνει να εννοηθεί ότι αντιμετωπίζει "τυπο πόλεμο" απο Βερολίνο -Βρυξέλλες για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους και να συνεχίσει την πολιτική της λιτότητας. 
Οι τράπεζες εμφανίζονται ανήμπορες να ικανοποιήσουν ακόμη και τα πιο μικρά αιτήματα χρηματοδότησης. Θύματα οι επιχειρήσεις, που το τελευταίο δίμηνο ¨θρηνούν¨ απώλειες 1,4 δισ ευρώ από την κάμψη της καταναλωτικής δαπάνης. Τα προσωπικά και καταναλωτικά δάνεια έχουν "σβήσει" από  τον χάρτη, αφού ούτε οι τράπεζες δεν μπορούν αλλά ούτε οι πελάτες θέλουν να επωμιστούν κινδύνους εν μέσω μεγάλης αβεβαιότητας. 
Η πιστωτική ασφυξία οδηγεί σε αργό  θάνατο χιλιάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.  Αν συνεχιστεί για λίγο καιρό ακόμη, στη στρατιά των ανέργων θα προστεθούν  δεκάδες χιλιάδες άτομα.  Επιχειρηματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι  σε βάθος 12μήνου πάνω από 150.000 αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι σε μικρές επιχειρήσεις θα βρεθούν χωρίς δουλειά και εισόδημα.
Είναι μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο σε όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης.  Σε προηγούμενες -μικρότερης έντασης και χρονικής διάρκειας - κρίσεις υπήρχε δυνατότητα λήψης μέτρων. Τώρα, η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή  που επιβάλλεται από τους δανειστές της χώρας, δεν αφήνει περιθώρια.

 Ρευστότητα με το σταγονόμετρο
Πέραν της στάσης της ΕΕ και του Βερολίνου που δεν  δίνουν πράσινο φως για την εκταμίευση δόσεων προς την Ελλάδα,  στην "αφυδάτωση"  της ελληνικής οικονομίας και στο "στέγνωμα" της αγοράς συμβάλει και  η ΕΚΤ, που μέσω του ELA χορηγεί ρευστότητα με το σταγονόμετρο, ίσα – ίσα να κρατιέται ζωντανό το τραπεζικό σύστημα. Μάλλον με αυτή την τακτική θέλουν να ¨παραδειγματιστούν¨ και  οι άλλοι Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία κλπ. απο το πάθημα της Ελλάδας που τόλμησε να αμφισβητήσει τη λιτότητα, αναδεικνύοντας μια αριστερή κυβέρνηση στην οποία θα φορτωθούν όλες οι αμαρτίες.   
 Υπό τις συνθήκες αυτές, οι τράπεζες σήμερα εμφανίζοντας εντελώς ανίσχυρες να ικανοποιήσουν το πιο μικρό αίτημα χρηματοδότησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναστέλλονται επενδυτικά σχέδια που είχαν δρομολογηθεί. Παράλληλα, βλέποντας την  καταναλωτική ζήτηση να συρρικνώνεται, οι επιχειρήσεις επιστρέφουν ξανά σε σχέδια μείωσης του κόστους λειτουργίας τους, κάτι που σημαίνει εκτός των άλλων και απολύσεις.
Όμως οι δυσμενείς επιπτώσεις από την πιστωτική ασφυξία δεν επηρεάζουν μόνο τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τις μεγάλες. Πολλές από αυτές είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του 2014 να βγαίνουν στη διεθνή κεφαλαιαγορά,  στις αγορές, εξασφαλίζοντας ρευστότητα είτε για τη μείωση του δανεισμού τους είτε για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων. Αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν και καμία ελληνική επιχείρηση δεν έχει σήμερα πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια.
Επιπτώσεις όμως υπάρχουν και στις τράπεζες, αφού αναγκάζονται να ματαιώσουν τα σχέδια αύξησης των χορηγήσεων προς την πραγματική οικονομία, που από την μία πλευρά θα στήριζαν την ανάπτυξη και από την άλλη θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην κερδοφορία.
Επιπτώσεις σε πολλούς τομείς
Οι συνέπειες της πιστωτικής ασφυξίας περιγράφονται στους παρακάτω άξονες:
• Παρά το γεγονός πως έχει ανακοπεί το κομμάτι των μαζικών αναλήψεων, οι καταθέσεις συνεχίζουν να κατατρώγονται από πραγματικές ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων που λόγω της προαναφερόμενης έλλειψης ρευστότητας δεν μπορούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
• Οι τράπεζες με δυσκολία κρατούν ανοιχτές τις γραμμές χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να παρατηρείται όλο και εντονότερα το φαινόμενο μη αντιμετώπισης από την πλευρά των εταιρειών, ακόμη και τρεχουσών αναγκών. Πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις καθυστερούν τις πληρωμές μισθών, φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, δυσκολεύονται να προμηθευτούν πρώτες ύλες και ασφαλώς να αποπληρώσουν τους προμηθευτές τους. Το πρόβλημα γίνεται σχεδόν τοξικό, αφού μεταδίδεται από τη μία εταιρεία στην άλλη.
• Οι εισαγωγές διενεργούνται με φειδώ, καθώς οι προμηθευτές του εξωτερικού σε πολλές περιπτώσεις δεν δέχονται τις εγγυητικές των ελληνικών εταιρειών και ζητούν καταβολή μετρητών και μάλιστα προπληρωμή πριν από την αποστολή εμπορευμάτων.
Σε ορισμένα  είδη παρουσιάζονται σχετικές ελλείψεις. Πολλές επιχειρήσεις προχωρούν λόγω των νέων συνθηκών και της υπάρχουσας αβεβαιότητας σε απολύσεις. Αυτό εξάλλου αντικατοπτρίζουν και τα πρόσφατα στοιχεία για άνοδο της ανεργίας.
• Οι πληρωμές του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούνται με μεταχρονολογημένες επιταγές που εκ νέου ξεπερνούν το ένα έτος. Τα προγράμματα εξυγίανσης των επιχειρήσεων ακόμη και όσα είχαν επιτύχει ακυρώνονται στην πράξη, ενώ οι τράπεζες, αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση, δεν μπορούν να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις επιχειρηματικών δανείων.
Προγράμματα ΕΣΠΑ που χρειάζονται κεφάλαια από την πλευρά των εταιρειών δεν μπορούν να εκταμιευτούν, γιατί αυτές δεν έχουν πρακτικά πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.
• Η έλλειψη ρευστότητας δυσκολεύει την αποπληρωμή δανείων ιδιωτών και επιχειρήσεων.
Τράπεζες
 Η περιουσία των τραπεζών απομειώνεται καθημερινά, καθώς οι τιμές στο Χρηματιστήριο υποχωρούν εντείνοντας την απογοήτευση των διεθνών επενδυτών, οι οποίοι εισήλθαν σε υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις τρέχουσες. Τα πιστωτικά ιδρύματα με ακριβό και λίγο πλέον δανεισμό από τον ELA, περίπου αδυνατούν να συνδράμουν ουσιαστικά την πραγματική οικονομία και επιδίδονται κυρίως στο να διατηρήσουν την καταθετική τους βάση και να αποπληρώνουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους (τίτλους που λήγουν κ.λπ.). Καθώς οι τράπεζες δεν προχωρούν σε πραγματικές τραπεζικές εργασίες, εκτιμάται πως τα σχέδια για την επίτευξη κερδοφορίας μέσα στο 2015 κινδυνεύουν να καταρρεύσουν.
Εκείνο που επίσης αναβάλλεται είναι τα προγράμματα που εκπόνησαν πέρσι οι τράπεζες για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, προγράμματα που στηρίζονταν στην αύξηση ρευστότητας, την οποία ανέμεναν οι τράπεζες μέσω της προβλεπόμενης ανάπτυξης.
Τέλος, ανησυχίες εκφράζονται και για τον τρόπο με τον οποίο οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στην DG Comp ως προς κάποια σκέλη που αφορούν τα προγράμματα αναδιάρθρωσης και κυρίως τα «υπεσχημένα» για πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Την ίδια στιγμή η αξιολόγηση τόσο της ελληνικής οικονομίας όσο και εκείνη των τραπεζών υποχωρεί σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα, γεγονός που υποβαθμίζει τα ενέχυρα που διαθέτουν οι τράπεζες και τώρα και μεταγενέστερα, ενέχυρα που χρησιμοποιούνται σε δανεισμό.
«Χάθηκε» 1,4 δισ.
Συνθήκες οικονομικής ασφυξίας έχουν επανεμφανιστεί στην αγορά λόγω της παρατεταμένης αβεβαιότητας που κυριαρχεί από τον Δεκέμβριο έως σήμερα. Επιχειρηματίες εκτιμούν ότι τουλάχιστον 1,4 δισ. ευρώ έχει χαθεί από την κατανάλωση, αφού τα νοικοκυριά λόγω της προεκλογικής περιόδου τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, καθώς και εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους, έχουν περιοριστεί στις άκρως απαραίτητες για τη διαβίωσή τους προμήθειες. Την ίδια στιγμή οι επιχειρηματίες, όπως και οι καταναλωτές, έπρεπε να ανταποκριθούν στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ η τραπεζική χρηματοδότηση παραμένει ερμητικά κλειστή.

 http://www.sofokleousin.gr

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Ενας Πατσανταρας τελιος

Αραχωβίτης είπε...

Πρακτικές Τσίπρα, αγαπητέ 7:53 π.μ.! Κανένας αιώνας για να αποφασίσουμε τα αυτονόητα και για να κάνουμε τα αυτονόητα! Έτσι δεν είναι κε πρόεδρε και κε αντιδήμαρχε Αράχωβας???

Ανώνυμος είπε...

Ας κάνουμε μια ανασκόπηση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου στην Αράχωβα για το σκέλος που αφορούσε το Συνεδριακό Κέντρο-Παρκινγκ, για να προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.
1. Αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο το προκάλεσε ο κ. Γιαννέλος με σκοπό την ενημέρωση των Δημοτών στις συναντήσεις που είχε αυτός μόνος του αλλά και μιας συνάντησης αντιπροσωπείας του Δημοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλή τον Δήμαρχο, με τους εκπροσώπους του «ΑΡΑΧΩΒΑ CENTER ΑΕ»
2. Στο συμβούλιο αυτό ο κ. Γιαννέλος ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στους εργολάβους –κατασκευαστές του έργου κάτω από τον έλεγχο μιας επιτροπής που θα συσταθεί, να επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός!!!. ΚΑΝΕΝΑΣ εκτός από τον ίδιο ΔΕΝ συμμερίστηκε την άποψη αυτή. Όσοι πήραν το λόγο ήταν αντίθετει στην πρότασή του!!!!.
3. Ο κ. Πατσαντάρας: α) είπε ότι ΠΟΤΕ κατά την δική του θητεία ΔΕΝ έκανε συναντήσεις με του κατασκευαστές ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ και πάντα υπήρχαν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης παρόντες, επικαλέστηκε για το τελευταίο την μαρτυρία της κ. Γρανιτσιώτη η οποία ήταν παρούσα στη συνεδρίαση. β) Επανέλαβε ότι οι εταιρεία είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ έκπτωτη και άρα ΚΑΚΩΣ γίνονται τέτοιες συναντήσεις με τους κατασκευαστές ενώ ταυτόχρονα ΔΕΝ αποστέλλετε στο Υπουργείο ο φάκελος του έργου παρόλο που επανειλημμένα ζητήθηκε από το Δήμο. γ) Συμπλήρωσε ότι πρέπει άμεσα να δοθεί εντολή στο Δικηγορικό γραφείο να συνεχίσει τη διαδικασία της έκπτωσης δ) Υποστήριξε ότι πρέπει να παρέμβει και ο κ. Ρακιτζής διότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες στην υπόθεση.
4. Ο κ. Αλμπάνης, είπε ότι ναι μεν σε αυτόν χρεώθηκε ο Φάκελος αλλά ήταν φρέσκος σύμβουλος το Σεπτέμβριο που ζητήθηκαν στοιχεία από το Υπουργείο και επομένως δεν το κατάλαβε έγκαιρα, τη δεύτερη φορά δεν ήξερε, δεν μπόρεσε, δεν φταίει αυτός, κάποιοι δεν τον ενημέρωσαν. Δεν εξήγησε όμως γιατί αδιαφόρησε να ενημερωθεί για οκτώ ολόκληρους μήνες, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε συναντήσεις με τους έκπτωτους κατασκευαστές. Συμφώνησε όμως ως υπεύθυνος να αποστείλει ΑΜΕΣΑ το φάκελο στο Υπουργείο.
5. Ο κ. Παπαδρόσος, προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας ψέλλισε μερικές ακαταλαβίστικες λέξεις από τις οποίες κατάλαβα τις: ναι, διότι, εφ’ όσον , ότι πείτε, θα το κάνω , δεν μπόρεσα. Υποσχέθηκε ότι στο εξής θα πειθαρχήσει στις εντολές των προϊσταμένων του και θα αποστείλει τα στοιχεία που του ζητάνε οι υπηρεσίες για τη συνέχιση της διαδικασίας της έκπτωσης.
6. Ο κ. Μίχος είπε στον κ. Γιαννέλο να σταματήσει να λέει αναλήθειες ότι δεν ήξερε και ότι έκαναν τη συνάντηση με τους εργολάβους στο γραφείο στον κ. Ανδρέου του Δικηγόρου μόνο για ενημέρωση. Του υπενθύμισε ότι ήταν σύμβουλος κατά την κατασκευή του έργου και άρα ΓΝΩΡΙΖΕ. Του είπε επίσης ότι για την εγγυητική των κατασκευαστών που εμφάνισε ο κ. Γιαννέλος έπρεπε να έχουν ενεργοποιήσει την κατάπτωσή της σύμφωνα με την απόφαση και όχι να την κρατάνε κρυμμένη στα συρτάρια. Συνέχισε λέγοντας ότι η έκπτωση πρέπει να ενεργοποιηθεί ΑΜΕΣΑ και να αποβληθεί ο εργολάβος ο οποίος συνεχίζει να εισπράττει..
7. Το λόγο πήρε και ο Δικηγόρος κ. Ρούσσαρης , που ήταν παρόν για το δεύτερο θέμα του συμβουλίου, ο οποίος είπε τη γνώμη του για το θέμα και ήταν καταπέλτης για τους Κατασκευαστές. Προέτρεψε το ΔΣ να εφαρμόσει ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΉ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
8. ΟΙ κ.κ. Πανουργιάς και Ζάκκας συμφώνησαν κατηγορηματικά στην συνέχιση της διαδικασίας της έκπτωσης.
9. Ήταν και ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση ο οποίος απλά παρακολουθούσε αμέτοχος
10. Στο τέλος συμφώνησαν όλοι: α) να συνεχιστεί η απόφαση της έκπτωση, β) Αλμπάνης, Παπαδρόσος να φροντίσουν να αποστείλουν γρήγορα το φάκελο στο Υπουργείο γ) να συσταθεί μια επιτροπή από συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για να επιβλέψουν την έκπτωση.

Αραχωβίτης είπε...

3:23 μ.μ., σ ευχαριστώ για την πληρέστατη ενημέρωσή σου, μιας και τα συστήματα παρακολούθησης online των ΔΣ, που είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ όλως τυχαία(!)......
Τώρα για τη συνέχεια,........αναμένουμε.......

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο το θράσος μερικών μερικών και απο τις 4 δημοτικες παρατάξεις στον δήμο μας, τσιπα δεν υπαρχει καθόλου απ ολους αυτους τους κυρίους που εχουν διοικήσει τον δημο απο το 2000 μεχρι και σημερα.....

Ανώνυμος είπε...

Αλμπανη .Ανεξαρτητα απο κοματα και ιδεολογιες .Τιδουλια εχεις εσυ μ'αυτους;

Ανώνυμος είπε...

Το κουκούλωμα παει σύννεφο.... Ευθύνες 10 χρόνων πανε να τις ρίξουν σε άλλους... Ας πάει η υπόθεση στον εισαγγελέα λοιπόν και οποίος φταίει ας πληρώσει. Γιατι φοβούνται κάποιοι;;;;;; Καίγονται κάποιοι να γινει συμβιβασμός, για να παραγραφούν αδικήματα;;;; Όσο για το δεύτερο θεμα, θα έλεγα καλύτερα να μη γινει μια τεράστια σκακιέρα αλλα μια μπαρμπουτιερα.... Θα αρεσει περισσότερο....

TOTIS@ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ είπε...

Τους τάξατε , τους τάξατε
λιλί σαν …… τη Λιλiκα
μ αυτοί άδεια την βρήκανε
της ΔΕΤΠΑΣ τη βαλίτσα...

Γι αυτο αυτοί θα φύγουνε
-Δεν έπιασε το βέτο-
μεταγραφές να κάνετε
ακόμα κι από ΔΕΚΟ.

Μπάχαλο ε κατάντησαν
τον Δήμο σένα χρόνο
στην μοιρασιά τα χάλασαν
σ έχουν αφήσει μόνο.

Εσυ κάνεις το Δήμαρχο,
τον Πρόεδρο, το Μέλλος
κι όλοι μαζί φωνάζουνε
ο Γιάννος ………ο Γιαννέλος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τσοπανε τα σχολια για τον Πατσανταρα και την αδελφη του δεν τα ανεβαζεις.Αν βριζουν ομως τον δημαρχο και τον προεδρο αμεσως.ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΙΟΝΙ ΕΙΣΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρος και Δικηγόρος μόλις κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να ελέγξουν τον Πατσαντάρα έφαγαν τα λυσσσακά τους για να τον ρίξουν. Ειδικά όταν κατάλαβαν ότι είχε ανοίξει τον καυτό φάκελο «Συνεδριακό» που περιέχει τεράστιες ευθύνες για πολλούς. Φοβήθηκαν ότι έρχονται και άλλοι φάκελοι από πίσω (Σφαγεία, Αντιπαροχή Αθήνας, μελέτη τούνελ, Λαογραφικό κ.λπ.). Φοβήθηκαν για όλα αυτά και τον καταλογισμό ευθυνών όχι για τον πρόεδρο αλλά για τον Δήμαρχο των έργων! και το νομικό του σύμβουλο! Χρησιμοποίησαν τον παλιό τους γνώριμο και νυν Δήμαρχο, παγίδευσαν τον Χάρη και παραμύθιασαν τους ανεκδιήγητους Συριζέους. Το αποτέλεσμα γνωστό. Στο εξής θα κάνουν ότι μπορούν φέρνοντας πολλά προσκόμματα (παλιά τους τέχνη κόσκινο) για να καθυστερήσουν τον έλεγχο και να ρίξουν τον έλεγχο των υποθέσεων στα σκουπίδια.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 1 είπε...

Τσοπανε αφου δεν δημοσιευεις τα σχολια που δεν βριζουν τη συμπολιτευσ θα στα γραψω αλλιως.ΠΟΙΟΣ προσελαβε συνταξιουχο δικηγορο επειδη δουλευε η κορη του εκει και του δωσε 15 χιλιαρικα για μια επισκεψη στην Αραχωβα.ΠΟΙΟΣ εβαλε την τεχνικη υπηρεσια του Δγμου να υπογραψει ενω ηξερε οτι ηταν παρατυπο κι ετσι κινδυνευει η εκπτωση.ΜΗΠΩΣ ο κυριος τελειος.Ερχονται κι αλλα για προεκλογικο γευμα που χρεωθηκε στην εκδηλωση της 10 1ούνη απο τεως αντιδημαρχο.για δεκαδες ενταλματα και για ενα blog που στηθηκε για να βριζει τη συμπολιτευση διπλα στο κυμα.Τσοπανε παιζεις υποπτο ρολο.Αυτοι ενταξει τους τσουζει που χασαν την πενταετια εσυ τι κολλημα εχεις φαει με γεωργακο και προεδρο

Ανώνυμος είπε...

Σε τσούζει 7:22 μ.μ. το λαβράκι? σε τσούζει που βγάζει τα άπλυτά σου στη φόρα? και ποιόν πρέπει να στριμώχνει, γιατί ΔΕΝ βρίζει καμία συμπολίτευση, τη θειά μου τη Βγενιώ?
Αλήθεια τι έχεις να σχολιάσεις, εσύ που όλα τα ξέρεις, για την κατάσταση που υπάρχει μεταξύ των εκλεγμένων στη συμπολίτευση, γιατί κυκλοφορούν διάφορα, οέο?

TOTIS@ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ είπε...

Ήσουν καλός ,ήσουν γλυκός
είχες τις χάρες .....όλες
για να χωνέψεις το κακό
προτείνω ....mono - φόλες.!!!

Ήσουν καλός ,ήσουν γλυκός
μα σ έπιασε φαγούρα
συμβούλιο θα κάνετε
και με τον Μπάλα...γούρα.!!!

Που πας με τέτοιο υλικό
γκαβαραπα σου λένε
τώρα που θαρθει ο Ρακιτζής
κάποιες μανούλες...κλαίνε.

Το χέρι δεν το έβαλες
στο βάζο με το μέλι
όμως την διαφάνεια
κανείς σας δεν την θέλει.

Ήσουν καλός ,ήσουν γλυκός
κι έγινες .... Κομανετσι,
όλα τα ανακάτεψες
τα κάνες....κοκορέτσι.

Μ αυτά που δαν τα μάτια μας
έμπνευση.... δεν μας βγαίνει
αν δεν σαρέσει η Λιακουρα
υπάρχει ......το Βαγένι.

Ήσουν καλός ,ήσουν γλυκός
κι είχες μια ευκαιρία
με έκπτωτους όταν μπλεχτείς
σε γράφει η ιστορία.

Η σάτιρα πολλές φορές
μόνο αλήθειες λέει
τι κιαν εσύ παραιτηθείς
κανείς μας .....δεν θα κλαίει.


Ανώνυμος είπε...

Ξαναρωτάω!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΉΡΕ Η ΌΧΙ 15 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ο συνταξιουχος δικηγορος φιλος της κόρης για μια επίσκεψη στην αράχωβα.το προεκλογικό δείπνο της ΑΕΠ χρεώθηκε η όχι στις εκδηλώσεις της 10 ιούνη και πρός τιμήν της η πρώην πρόεδρος της ΔΕΤΠΑ αρνήθηκε να το πληρώσει.Βαράτε πρόεδρο κι αλμπάνη αλλά αυτοί είναι καθαροί και το ξέρουμε άσχετα με άλλα.

new τσοπανης είπε...

ουλες τς εκλογιες ειχαμ βρισιδια και αναθεμα στερνα.οταν ου προεδρους καθαρσε τουν λεοντιο του μπερμπαντη ειχαν πανηγυρ στου ντελαλη τα μερη.μετα ηρθε ο τσουπανος σαν να ηρεμησε λιγο το πραμα αλλα μολις ο προεδρος τα βαλε με τη σοφιά αγριεψαν παλι.κεινα ομως ουλα δεν πιανε πραμα μπροστα σ αυτα που γραφοντε τωρα.14 γενιες τον περνανε τον ξενοδοχο και τον αλμπανη,δεν λεω για το προεδρο γιατι αυτος ειναι μονιμος.επεσ πολυς ο πονους στσ εκλογες και δεν καταπινετ με τιπτας,κι εδω πτα λεμε εχνε ενα δικιο.εισαι ετμη.εχεις ψουνισει το καλο φορεμα,ο αλλους ο εργολαβους ου αφοι τα τενεκεδακια ετμα,ο φουρναρς τς πταλιες,στ παραλια κατου τα πυροτεχνματα,η προεδρινα τα γλυκα κι ερχετ ο προεδρους το δκο σου παιδι με κατι π τρεχαν μουναχοι τς και βγεναν δεφτεροι και σε στελνει 5 χρονια να παιζις φτου ξελευτερια με το συνδικαλα.εμ τα θελει ο κολος τς.ριξτετς τσ βρισιδ αν κι ο ξενοδοχους κι ο αλμπανης δεν καταλαβαιν απ αυτα.σαματ ο προεδρος ανουσια εχει παθει..ξεσβελιαστες τς στο βρισιδ.χαμπαρ αυτοι.

Ανώνυμος είπε...

Πρόεδρε ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε ότι θέλετε με το παρκινγκ είναι να αλλάξετε δικηγόρους . Βρέστε μια δικαιολογία ότι δήθεν ο δικηγόρος αυτός είναι ακατάλληλος ή ότι ελέγχετε από τον προηγούμενο δήμαρχο και φωνάξτε αυτόν που έφεραν σε πέρας τη δουλειά με τα «κελάρια» αυτός είναι ο καλύτερος και δεν θα σας πάρει και λεφτά. Πάρε και τη γνώμη του δημάρχου πιστεύω ότι δεν θα έχει αντίρρηση. Αν το κάνετε αυτό θα τους μπερδέψετε όλους και δεν θα ξέρουν από πού του ήρθε.

Ανώνυμος είπε...

Πως αποδεικνύετε ότι είναι καθαροί; Οι πράξεις τους άλλα δείχνουν.

Ανώνυμος είπε...

Oi ανυπαρκτοι κι οι γλαστρες που μετετρεψαν το δημο 3,5 χρονια σε οικογενειακη υποθεση διοριζοντας,αναθετοντας σε ημετερους που περασαν και δεν ακουμπησαν,που υπεστησαν την μεγαλυτερη ηττα εν ενεργεια δημοτικης αρχης ξεμυτισαν και με ανωνυμα σχολια ξαναβριζουν .μην ασχολειστε μαζι τους .πες στε τους να πουν αλευρι το στειρι τους γυρευει.

Αλμπάνης Χάρης είπε...

Φίλε ανώνυμε 25 Μαρτίου 4:13 μμ...
Επειδή γράφεις μόνο ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ χωρίς κανένα ίχνος αλήθειας και το γνωρίζεις πολύ καλά και επειδή θα πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, ελπίζω ο τσοπάνος να σε γνωρίζει όπως γνωρίζει και εμένα ώστε να μπορώ επίσημα να σου υποβάλω τις ενστάσεις μου....
Θα πρέπει να σου επισημάνω ότι αν όλα αυτά που γράφεις είναι αλήθεια τότε κατ εσένα και οι υπόλοιποι 20 δημοτικοί σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) είναι διαπλεκόμενοι και γιαυτό μου επιτρέπουν να είμαι ακόμα εκεί μέσα....

Υ/Γ: Θα σου το πω για άλλη μία φορά. Μπορείς να γράφεις ότι ψέματα και συκοφαντίες θέλεις αφού στο επιτρέπει αυτό το μπλοκ ή οποιοδήποτε άλλο, αλλά να είσαι σίγουρος ότι ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΗΣΟΥΝ ΑΡΧΙΧΟΡΕΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ (τουλάχιστον για όσο ακόμα περνάει από το χέρι μου)....

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ 2 είπε...

πριν 3 χρόνια η γνωστή κυρία με τον υποτακτικό της μήνυσε τον συνδικάλα για εξύβριση.Οταν απεχώρησε ο πρόεδρος γίνανε τακίμια να μοιράσουν τη πίττα.Μετά όμως μίλησε ο λαός.Σούτ απο τη Δημαρχία,Σούτ απο το Σωματείο και Σούτ πριν απο λίγο κι απο το Λιμενικό Ταμείο.Χάσαν τ αυγά και τα καλάθια κι έχουν εξαπολύσει δεκάδες σχόλια στοχεύοντας τον πρόεδρο απο συνήθεια αλλά πιό πολύ τον Χάρη γιατι αυτός ο ατιμούλης μαζί με τη Αντιδήμαρχο Αντίκυρας έχουν Αρχίσει και ψάχνουν πολλά και τα μαντάτα λένε ότι οι εκκαθαριστές κεί κάτω στη παραλία μουρμουρίζουν...Αλήθεια κύριε τέλειε πρώην Δήμαρχε ποιός υπέγραψε στον υποτακτικό ότι είναι μόνιμος υπάλλλος ενώ η υποθεσ΄του εκκρεμεί στο Ελεγκτικό και πήρε μετάθεση στο Δημο Αθήνας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ;;;ΟΕΟ

Ανώνυμος είπε...

Δεν εκκρεμεί καμιά υπόθεση στο Ελεγκτικό. Το θέμα έχει τελειώσει εδώ και καιρό.

Ανώνυμος είπε...

Αυτόν τον περίεργο τύπο που έκανε το δήμο άνω κάτω τον θρέψατε και τον ανδρώσατε εσείς κ, Πρόεδρε κ. δικηγόρε. κ. πρ. δήμαρχε και κ. πρ. πρ. δήμαρχε. Σήμερα υπηρετεί σε Δήμο της Αθήνας χωρίς τα ουσιαστικά προσόντα στην υγεία των κορόιδων.

Ανώνυμος είπε...

Τελική Τσοπανε βάζεις οσα μηνύματα σου αρέσουν.Και μην μου πεις οτι ολα οσα Κόβεις ΕΙΝΕ ΥΒΡΙΣΤΗΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Είσαστε για γέλια και για κλάματα. Κάνατε συμβούλιο με 12 συμβούλους; Με δωδέκατο το Ζάκκα; Με τον Αλμπάνη να τσακώνετε με το Δήμαρχο και να φεύγει; Ρε Συριζέει τσίπα δεν έχετε πάνω σας; Η αξιοπρέπεια σας έπεσε στην καταβόθρα; Ντροπή ρε Ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

3:41 μ.μ.Ο πολιτικός κουτσαβακισμός είναι ένας τρόπος με τον οποίο ανδρώθηκε το κόμμα σου ,Ευγε εισαι άξιος μαθητης του αρχηγού σου που μιλά με τον θεό...και της αγροτικής οδοποιίας.....

Ανώνυμος είπε...

3:41 μωρό μου μήπως εισαι της αντρικής σχολής;

Ανώνυμος είπε...

Προς τους 11:40 και 11:55. Όταν κάποιος διαθέτει μυαλό σκνίπας έχει εκτός από μνήμη και κρίση δευτερολέπτων. Είναι απαραίτητο να είμαι δεξιός, για να με ενοχλούν κάποια πράγματα απ’ όπου και αν προέρχονται; Δηλαδή εσείς χρήζετε τους εαυτούς σας αριστερούς; Τρομάρα σας. Άμα η αριστερά ήταν σαν και αυτή που προτείνουν κάποιοι στο Δήμο μας τότε ο Γιωργάκης και ο Τεμπέλης της …..εύφορης Ραφήνας θα ήταν αναντικατάστατοι η δε Κανέλλη κλειδοκράτορας λαϊκής επανάστασης.
Όσο για το μωρό μου και τα λοιπά, θα βάλω την Κωνσταντοπούλου να σας κάνει «δομική πνευματική αναμόρφωση»! Ίσως έτσι καταφέρετε να επαναπροσδιοριστείτε.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΓΙΑΤΙ μου φαίνεται οτι τείνετε να μετατραπείτε σε φιλολαϊκό διαχειριστή της κυριαρχίας του κεφαλαίου;

Ανώνυμος είπε...

1 Απριλίου 2015 - 3:20 μ.μ. σωπαίνω... πομπώδη αναλυτή των πεπραγμένων του δήμου και της χώρας!Εύγε ευγε....31 Μαρτίου 2015 - 11:55 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

1 Απριλίου 2015 - 3:20 μ.μ.
Ο Dupré έχει ορίσει τέσσερις τύπους μυθομανίας...σε πιο τύπο ανήκετε;

τρομάρα σας είπε...

πρόεδρε έλειψες και παραλίγο να γυρίσεις και να μη βρείς παράταξη και μάλιστα σε δημοτικό συμβούλιο χωρίς αντιπολίτευση.ανάλαγο τον πήγε τον κοιμώμενο δήμαρχο ο αντιδήμαρχος των σκουπιδιών.τρομάρα σας

georgiou speaking είπε...

georgiou speaking Αλάνια καλησπέρα.μετα απο πολύ καιρο ξεκίνησα να ξανασατυρίσω την κατάσταση στο δήμο αλλά δεν μου βγαίνει γιατί δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποιά είναι η συμπολίτευση και ποιά η αντιπολίτευση.οι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ξεκινησαν με δυο δυνατους παικτες την παλια καραβανα τον πρόεδρο και τον Χαρη (παλιο σεντερ φορ) στην επίθεση αλλα η άμυνα μπάζει απο παντού ενω στην άλλη ομάδα μόνο πανουργιας,μιχος ζακκας παίζουν ,οι άλλοι έχουν καθησει στη γραμμή του αράουτ και χειροκροτάνε και τις δυό ομάδες,ο δε προπονητης των ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ο δημαρχος μου θυμιζει τον γερο γκορσκι στα τελευταια του στο παγκο του τριφυλλιου.κοιμοταν και τον ξυπναγαν οταν εβαζε γκολ η ομαδα. όμως η ομαδα δεν σκοράρει οπότε δεν χρειαζεται.ανιαρό ματς αλάνια δεν βλέπεται.σουπα.συνεχεια αυτογκολ και οι παιχτες επιπεδου κατω μαγουλας οι περισσοτεροι

Ανώνυμος είπε...

στον συριζα ειναι πυρ και μανια με τη ζωη και στους ολοι μαζι με την αντιδημαρχο.στο σεχρε ακουγοντουσαν οι φωνες για το ταξιδι της στη λαμια με τα πρασινα λουκουμια της παραλιας για να βγαλουν τον συνδικαλα εξω(αληθεια την βενζινη ποιος την πληρωσε).ακομη κι ο μεντορας της ο προεδρος ειναι εξω φρενων ελεγε χθες δημοτικος συμβουλος απο τα δευτερα αλλα δυνατα ονοματα.ασχολειται συνεχεια με το μιχο και ανοιγει μετωπα χωρις λογο .ο ιδιος συμβουλος ελεγε οτι η απουσια της αντιπολιτευσης ηταν προσυννενοημενη λογω προεδριας του νικολακη

Ανώνυμος είπε...

Αν και το σχόλιό μου,11:3, δεν είχε σχέση με μυθομανία αλλά με πραγματικά γεγονότα (ρώτα να μάθεις για να το ανακαλύψεις), επίσης μου αποδώσατε εμμέσως , πλην σαφώς , Ιδιότητες που δεν έχω, συμπεραίνω μάλλον ότι μπερδεύεις την βούρτσα με άλλα πράματα , Όμως θα σου απαντήσω: Στην υπόλοιπη ζωή μου είμαι οπαδός της παιδαγωγικής σχολής του Αισώπου. Ο Dupre θεωρεί ότι οι πάσχοντες από «μυθομανία» δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα φανταστικά γεγονότα από την πραγματικότητα. Δεν θέλω να πιστέψω ότι η συμπεριφορά κάποιων (όχι όλων) συμβούλων και εσένα υπάγονται σε αυτή την κατηγορία. Αν όμως με αναγκάσεις να σε κατατάξω, συμπάθα με αλλά, μάλλον στην τέταρτη κατηγορία θα έλεγα ότι κατατάσσεσαι!

Ανώνυμος είπε...

2 Απριλίου 2015 - 2:13 μ.μ. συμπαθαμαι...αλλα τωρα μιλάς σωστά- γιατί στα άλλα μιλούσες γενικά και αόριστα βαζοντας όλους στο ιδιο τσουβάλι.καλημερα και καλό πάσχα....υπομονή λιγο μεχρι να πουμε καλή ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή!!!! Στους συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Στο ΔΣ της Δευτέρας και στο πρώτο θέμα πρόκειται να εκλεγεί επιτροπή «για το θέμα του ΑΡΑΧΩΒΑ CENTER» όπως αναφέρετε στην Πρόσκληση του Προέδρου (λάθος διατύπωση; Εσκεμμένα;). Η επιτροπή που θα εκλεγεί , σύμφωνα με αυτά που ειπώθηκαν στο ΔΣ της 3/3/2014 στη Αράχωβα θα έχει ως σκοπό την επίβλεψη του έργου της οριστικής έκπτωσης των εργολάβων από το έργο και τίποτα περισότερο. Η αλλαγή δικηγόρων ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι εκ του πονηρού.