Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Φτού σου ξεφτίλα. Τα λεφτά του κοσμάκη και των εργαζομένων που είναι;

Ψωμιάδης: «Περήφανος για το οικοδόμημα που έστησα»


Αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν και δηλώνει «περήφανος για το οικοδόμημα» που έστησε ως αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ο Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος το Σάββατο το απόγευμα πήρε τον δρόμο για την φυλακή μετά την απολογία του στον 6ο Τακτικό Ανακριτή για τις κατηγορίες της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.

Ο Παύλος Ψωμιάδης φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι ο όμιλος της ΑΣΠΙΔΟΣ άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα μετά τον...




Μάιο του 2008 ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της COMMERCIAL VALUE κατά 93 εκατομμύρια ευρώ μετά από σχετική εντολή της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, αύξηση που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι.

Τα σοβαρότερα προβλήματα κατά τον επιχειρηματία ήρθαν όταν η ΕΠΕΙΑ προχώρησε σε δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, γεγονός που κλόνισε την εμπιστοσύνη του κόσμου, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται ασφαλιστικά συμβόλαια και να ζητούν πολλοί εξαγορά των συμβολαίων.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να υποστηρίζει πως για το έτος 2009 η ΚΑΠΙΤΑΛ έχει εξοφλήσει κατά ποσοστό 90% όλες τις υποχρεώσεις της και τόνισε πως αυτή την περίοδο προχωρά σε μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων από την Κύπρο στην εταιρία -καθώς τα προσωπικά του είναι δεσμευμένα-ώστε να εισπράξουν οι ομολογιούχοι.

Η αιτιολογία που σύμφωνα με πληροφορίες προέβαλε στον ανακριτή ο κ. Ψωμιάδης για τις καταθέσεις σε προσωπικούς του λογαριασμούς ήταν για να πετυχαίνει καλύτερες διαπραγματεύσεις και επενδύσεις ως προς το κόστος, καθώς η ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ δημιουργούσε προσδοκίες για μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Ο επιχειρηματίας απέδωσε σε ζήλια την καταγγελία πρώην συνεργάτη του για επικείμενη διαφυγή του εξωτερικό τονίζοντας πως δεν το σκέφτηκε ποτέ.
www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: