Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Κινδυνεύει να καταρρεύσει το στέγαστρο του αεροδρομίου Σαρλ ντε Γκολ από το πολύ χιονι - Χάος στα δρομολόγια με 60.000 εγκλωβισμένους

Ακυρώθηκαν 400 πτήσεις - 2.000 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Παρισιού
- Καραμπόλα 51νος αυτοκινήτων στη Γερμανία - Δεν έγιναν αναχωρήσεις τρένων
- Χιόνι και χαλάζι προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στο Βέλγιο
- Εκλεισε η αρτηρία που συνδέει τις Βρυξέλλες με το Λουξεμβούργο

Το χιόνι και το ψύχος προκάλεσαν την ακύρωση 400 από τις 1.160 προγραμματισμένες πτήσεις στο αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, όπου 2.000 επιβάτες πέρασαν καθηλωμένοι την περασμένη νύκτα.


Υπολογίζοντας ότι κάθε πτήση περιλαμβάνει περί τους 150 επιβάτες, η ακύρωση 400 πτήσεων αφορά 60.000 ανθρώπους. Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι "η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει αρνητικές θερμοκρασίες για σήμερα το πρωί και το αεροδρόμιο Ρουασί συναντά προβλήματα στην τροφοδοσία σε αποψυκτικό για τα αεροπλάνα υγρό (γλυκόλη)".

Περίπου 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον τερματικό σταθμό 2Ε του αεροδρομίου Ρουασί του Παρισιού, λόγω της πολύ μεγάλης συγκέντρωσης χιονιού στη στέγη του, η οποία είχε καταρρεύσει το 2004 μετά τα εγκαίνιά του, ανακοίνωσε πηγή του αεροδρομίου.



Η απομάκρυνση των ανθρώπων, η οποία έγινε για προληπτικούς λόγους καθώς το χιόνι στην οροφή του τερματικού σταθμού έφτανε τα 60 εκατοστά, έγινε με ηρεμία, διευκρίνισε. Η επέμβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για να καθαρίσουν τη στέγη, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως αργότερα σήμερα, προσέθεσε η ίδια πηγή.

Στις 23 Μαΐου του 2004, μερικές εβδομάδες μετά τα εγκαίνια του αεροδρομίου, κατέρρευσε η οροφή του τερματικού σταθμού 2Ε, προκαλώντας το θάνατο τεσσάρων ξένων επιβατών και τον τραυματισμό έξι.

Συνολικά 2.000 άνθρωποι πέρασαν τη χθεσινή νύχτα στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου Ρουασί, η λειτουργία των οποίων είχε αποδιοργανωθεί λόγω του χιονιού, του ψύχους και της έλλειψης αντιψυκτικού υγρού.

Ο υπουργός Μεταφορών Τιερί Μαριανί παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα απόψυξης των αεροσκαφών στο Ρουασί, τη στιγμή που το τρίτο, από τις αρχές Δεκεμβρίου, κύμα ψύχους πλήττει την περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στο αεροδρόμιο Ορλί, όπου 560 πτήσεις είχαν προγραμματισθεί σήμερα, δημοσιογράφοι διαπίστωσαν ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις, ενώ ψιλό χιόνι έπεφτε το πρωί στην πίστα του αεροδρομίου.

Χάος επικρατεί στο οδικό δίκτυο του Βελγίου, όπου τα 10-20 ακόμη εκατοστά που έπεσαν τη νύκτα προκάλεσαν παράλυση των συγκοινωνιών στις Βρυξέλλες.

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις σημειώνονται στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κυκλοφορία στις περισσότερες εθνικές οδούς. Εκατοντάδες επιβάτες καθηλώθηκαν τη νύκτα στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, ενώ ακυρώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.
www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: