Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

80.000 ευρώ ο μισθός του Παναγόλοπουλου... Γιατί να πάω στην πορεία?...


80.000 EYΡΩ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ EΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ......
ΤΑ 150.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ.....
ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΑΣ....


Σήμερα η Ελλάδα "νεκρώνει". Δεν θα λειτουργεί τίποτα, όλα θα σταματήσουν για την γενική απεργία. Οι περικοπές στις ΔΕΚΟ και στον δημόσιο τομέα, οι μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά και πολλά ακόμα αποτέλεσαν την αιτία αυτής της διαμαρτυρίας.

Πως γίνεται πάντως, τα...

μέλη της ΓΣΕΕ που τόσο φωνάζουν για αυτές τις περικοπές να ανήκουν, κατά πλειοψηφία, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες; Από τους 45 της διοίκησης οι 37, όλων των παρατάξεων, προέρχονται από τις ΔΕΚO και τις τράπεζες.

Ένα παράδειγμα θα δώσουμε. Ο μισθός του προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλου στην Εθνική τράπεζα είναι ...

80.000 ευρώ. Ο ίδιος λέει σε δημοσίευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ "Προφανώς δεν θ΄ απολογηθώ για τον μισθό μου (οι συνάδελφοί μου, που με ψηφίζουν, γνωρίζουν ότι μετά 36 χρόνια υπηρεσίας είμαι υψηλόμισθος)." Αυτά λαμβάνει μόνο από την Εθνική. Εκτός δηλαδή από αυτά που λαμβάνει από τα διάφορα άλλα που συμμετέχει. Η ίδια εφημερίδα υπολόγιζε το ετήσιο εισόδημά του σε 150.000 ευρώ!!!

Αυτοί οι αργόμισθοι λοιπόν θα βγουν στους δρόμους να φωνάξουν. Και φωνάζουν τώρα επείδή τόλμησαν να ακουμπήσουν τις ΔΕΚΟ και το δημόσιο. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι διορίστηκαν στις ΔΕΚΟ και πως. Όλος ο κόσμος ξέρει πως δουλεύουν στο δημόσιο. Ε έλεος πια, 4.000 ευρώ τους βάλανε όριο τον μήνα. Πόσα θέλουν να παίρνουν;

Δεν φωνάζουν όμως για αυτά που τραβάνε οι υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα. Παραδείγματα...;
Ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ κλείνει και οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. Η ΕΒΓΑ παγωτό πουλήθηκε και το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο πάει για πούλημα. Η ΤΙΤΑΝ, η 3Ε απειλούν να φύγουν αν συνεχιστεί η φορομπηχτική λογική της κυβένησης. Και δυστυχώς τα παραδείγματα είναι πολλά...

Αντί λοιπόν οι υπεύθυνοι να φωνάζουν που η ιδιωτικές επιχειρήσεις σιγα-σιγά κλείνουν η μία μετά την άλλη, φωνάζουν επειδή θα ελεγχθούν επιτέλους οι αμοιβές των υψηλά αμοιβόμενων.

Αυτό που πραγματική με κάνει να μην θέλω να κατέβω στην πορεία αύριο, είναι ότι η συμμετοχή η δικιά μου θα ενισχύσει τις φωνές αυτών των αργόμισθων και τεμπέληδων. Σίγουρα θα υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έχουν δίκιο και πραγματικά ο μισθός τους με τις περικοπές έχει μειωθεί πολύ και δεν τους φτάνει. Αλλά με αυτούς τους εργατοπατέρες εγώ πορεία δεν κάνω.

Θα μου πείτε υπάρχει και το ΠΑΜΕ. Αλλά και το ΚΚΕ για τις απολύσεις στην Τυποεκδοτική και στον 902 τι είπε...; Τίποτα. Αρκέστηκε η κ. Παπαρήγα στο «Αυτά που λέτε είναι μικροπρεπή, δεν απαντώ».
http://trelokouneli.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: