Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τι καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα;


Αντιμέτωπη με νέο κύμα κακοκαιρίας είναι η Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη, η Ελλάδα όμως φαίνεται ότι δεν …μασάει, αφού σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία δεν θα επηρεάσει τη χώρα μας.

Αντίθετα αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας και νοτιάδες, οι οποίοι απομακρύνουν το ενδεχόμενο να κάνουμε λευκά Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις χιόνια και κρύο αναμένονται μόνο στα ορεινά, ενώ σε όλη την υπόλοιπη χώρα το χαρακτηριστικό θα είναι οι τοπικές βροχές.

Δεν αποκλείονται βέβαια καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, ενώ συννεφιασμένα θα είναι και τα...
 νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη.

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες ταλαιπωρούνται στα αεροδρόμια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν παγώσει με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται οι πτήσεις.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Βρετανία, όπου στο Λονδίνο στο αεροδρόμιο Χίθρου την Κυριακή δεν έγιναν σχεδόν καθόλου πτήσεις με αποτέλεσμα να μείνουν εγκλωβισμένοι χιλίαδες ταξιδιώτες.

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, και παρά την κρίση, το Λονδίνο παραμένει δημοφιλής προορισμός, ενώ χιλιάδες είναι και οι φοιτητές που μετακινούνται αυτές τις μέρες μέσω των βρετανικών αεροδρομίων προς τις χώρες τους.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Γερμανία, όπου μόνο στην Φραγκφούρτη ακυρώθηκαν ήδη πάνω από 300 πτήσεις, ενώ δεκάδες ατυχήματα έχουν σημειωθεί στους δρόμους, λόγω του παγετού.

Στις Βρυξέλλες, περίπου 4.000 επιβάτες πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο, ενώ άλλοι τόσοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν προορισμό και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ, στο Παρίσι.
www.TreloKouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: