Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Απαγόρευση εξόδου από την χώρα και σε μέλη της οικογένειας Π Ψωμιάδη

Με τα χρήματα που έχασε ο απλός κόσμος τόσες χιλίαδες ασφαλισμένοι δεν μας λέει κανείς τι θα γίνει

Την Παρασκευή θα απολογηθεί στην ανακρίτρια ο πρόεδρος της Ασπίς Παύλος Ψωμιαδης που κρατείται από χθες με ένταλμα με την υπόθεση της Ασπίς Κάπιταλ.

Σύμφωνα με την πλευρά της υπεράσπισης του πρώην ισχυρού προέδρου του ομίλου Ασπίς πρώην συνεργάτης του με τον οποίο είναι σε αντιδικία κατήγγειλε οτι είναι ύποπτος φυγής. Στο μεταξύ η ανακρίτρια εξέδωσε και απαγόρευση εξόδου από την... χώρα τόσο στον ίδιο όσο και σε μέλη της οικογένειάς του που είχαν συμμετοχή στην διοίκηση και στην μετοχική σύνθεση της εταιρίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ασπίς Πρόνοια, Παύλος Ψωμιάδης συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στις 21:55, στο σπίτι του στο Χαλάνδρι μετά από ένταλμα σε βάρος του που εξέδωσε ο 6ος τακτικός ανακριτής, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.

Ο επιχειρηματίας, του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς, που κατέρρευσε πριν ένα και πλέον χρόνο με χιλιάδες ασφαλισμένους να βρίσκονται στον αέρα κυρίως με συμβόλαια ζωής και υγείας , αντιμετώπιζε κατηγορίες για παρουσίαση πλαστών εγγυητικών επιστολών ύψους μισού δισ. ευρώ για λογαριασμό των εταιρειών του.Για την υπόθεσή του αυτή είχαν τεθεί περιοριστικοί όροι.

Επίσης εναντίον του είχε υποβληθεί μήνυση για απάτη που είχαν καταθέσει σε βάρος του 65 επενδυτές της «Ασπίς Capital».Η ανακρίτρια τον θεώρησε ύποπτο φυγής και εξέδωσε το ένταλμα σε βάρος του. Μετά τη σύλληψη του θα οδηγηθεί σήμερα Τετάρτη ανακριτή.
Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια: