Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Πολυτελές χωριό στον Έβρο για παράνομους μετανάστες;

 
 
Ένα υπερ-λουξ χωριό, αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα ετοιμαστεί σύντομα στον Έβρο για την εγκατάσταση παρανόμων μεταναστών. Μάλιστα, το χωριό θα αποτελείται από οικίσκους με κλιματισμό, ενώ θα προσφέρεται διατροφή τριών γευμάτων...


ημερησίως με ειδικό διαιτολόγιο για χριστιανούς και μουσουλμάνους καθώς και για εγκύους, χορτοφάγους κλπ. Ακόμη, προβλέπονται χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπη νοσηλευτική μονάδα, οικήματα για πλυντήρια ρούχων ενώ σε όλους τους παράνομους μετανάστες θα δίνονται ειδικά «κιτ υποδοχής» με είδη ρουχισμού και καθαριότητας! Τέλος, θα διαθέτει και κέντρο ελέγχου που θα λαμβάνει εικόνα από 32 κάμερες οι οποίες θα παρακολουθούν τις κινήσεις μέσα στον οικισμό.

Η πρόταση για το επονομαζόμενο «Πρότυπο κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών», την οποία αποκαλύπτει το «Βήμα», υποβλήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από έναν γερμανικό όμιλο και σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ήδη έχει ληφθεί αρχική απόφαση για την κατασκευή αυτού του οικισμού «πολυτελείας» για λαθρομετανάστες σε συνδυασμό με την περίφημη αγορά πλωτών μέσων για την παραμονή προσφύγων και σε αυτά. Σύμφωνα με την πρόταση, στον οικισμό θα έχουν την δυνατότητα διαμονής περίπου 250 αλλοδαποί, εισερχόμενοι στη χώρα από την περιοχή του Εβρου.

Συνολικά θα κατασκευαστούν περίπου 45 οικίσκοι από τους οποίους οι 25 θα χρησιμοποιούνται για τη διαμονή των αλλοδαπών (δηλαδή δέκα άτομα σε κάθε οικίσκο). Σύμφωνα με τη μελέτη, «ο κάθε οικίσκος θα έχει θερμαντικά σώματα και air condition. Θα έχει πέντε διαμερίσματα στα οποία θα διαμένουν από δύο άτομα. Το κάθε διαμέρισμα θα έχει διπλή κουκέτα, κουνουπιέρα, διάφορα αξεσουάρ και δύο καθρέφτες, ενώ θα ακολουθεί τα πρότυπα του αμερικανικού στρατού».

Στην εγκατάσταση θα υπάρχουν και άλλοι 20 οικίσκοι, που θα φιλοξενούν χώρους τουαλέτας, κουζίνας, ιατρικών κέντρων, πλυντήρια ρούχων, εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή παιδικής χαράς, ενώ σε κάθε παράνομο μετανάστη που θα συλλαμβάνεται και θα οδηγείται στον οικισμό, θα παραδίδεται ένα ειδικό «κιτ υποδοχής» που θα περιλαμβάνει οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σετ ξυριστικών, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες και άλλα αναγκαία είδη. Ανάμεσα στα άλλα προβλέπεται ότι στις μητέρες με βρέφη θα παραδίδονται αμέσως κούνιες, μπιμπερό, πάνες κλπ.

Πόσο θα μας στοιχίζει όλο αυτό; Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το ημερήσιο κόστος διαμονής των 250 παρανόμων μεταναστών σε αυτό το χωριό θα ανέρχεται περίπου στις 5.000 ευρώ, πέραν του ενός εκατομμυρίου της αρχικής κατασκευής. Αν είναι έτσι πάντως, γιατί να μην πάμε και εμείς νόμιμα στην Τουρκία και να επιχειρήσουμε στη συνέχεια να μπούμε παράνομα στον Έβρο;

tovima
http://www.trelokouneli.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: