Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ο ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ


«Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλλει και καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους την Κυριακή των εκλογών».
Σωπάτε ω ρε παλικάρια! Νωρίς το θυμηθήκατε και φυσικά αυτό έγινε μόλις μετατραπήκατε εσείς σε θύματα των μεθόδων της Χρυσής Αυγής. Το ομολογείτε άλλωστε και οι ίδιοι. «Λειτουργώντας σαν μπράβοι της νύχτας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και απέναντι στους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, που βρίσκονταν στα γραφεία τους για να καλύψουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους».
Πριν από αυτό τι κάνατε;
Πώς αντιδράσατε στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής; Τι κάνατε για τις δολοφονικές επιθέσεις των μελών της εναντίον των μεταναστών; Γαργάρες κάνατε. Σιωπήσατε. Εσείς οι ίδιοι το ομολογείτε. «Και, δυστυχώς, τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους αντί να αποκαλύψουν με τα στοιχεία, που υπάρχουν, συγκάλυψαν με τη σιωπή τους την πραγματική δράση των νεοναζιστών στην Ελλάδα».
Γιατί δεν τα καταγγείλατε όταν έπρεπε; Τι έπραξε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ όλο το προηγούμενο διάστημα; Γιατί δεν καταγγείλατε τότε το παιχνίδι των αφεντικών σας υπέρ των νεοναζί; Γιατί δεν καταγγείλατε τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εκπομπές που έδιναν βήμα στη Χρυσή Αυγή μέσω της μετέπειτα υποψήφιάς της, Θέμιδας Σκορδέλη η οποία συμμετείχε σε πάνελ, απευθυνόταν στους τηλεθεατές μέσω ζωντανών συνδέσεων κι έβγαζε κηρύγματα μίσους;



Πού ήταν τότε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, άραγε; Γελούσε με τους «γραφικούς νεοναζί» μάλλον, αφήνοντας τα blogs να κάνουν τη βρώμικη δουλειά και να δέχονται απειλές και «προειδοποιήσεις» από φασίστες.
Αν εξαιρέσουμε το «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη που πολύ νωρίς χτύπησε την καμπάνα για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής, ποιος άλλος το έκανε στην τηλεόραση; Αν εξαιρέσουμε κάποιους δημοσιογράφους της «Ελευθεροτυπίας», της «Αυγής» και «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», ποια άλλη εφημερίδα προειδοποίησε συστηματικά και ουσιαστικά για τον κίνδυνο;
Τώρα, έκπληκτο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και καταδικάζει την ολοκληρωτική αντίληψη και συμπεριφορά των μελών και του Αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» και επισημαίνει: «Ο σεβασμός στις δημοκρατικές κοινωνίες κατακτάται. Δεν επιβάλλεται».
Αυτό ακριβώς, κύριοι. Χάσατε την ευκαιρία να κερδίσετε το σεβασμό των πολιτών γι’ ακόμη μια φορά, επειδή τόσο καιρό σιωπούσατε μπροστά στο φαινόμενο των νεο-ναζί. Επειδή, δε στείλατε ούτε καν μια επιστολή διαμαρτυρίας ή ενημέρωσης στα μεγαλύτερα πρακτορεία του κόσμου που μετέδιδαν ρεπορτάζ για την άνοδο των νεο-ναζί στην Ελλάδα, φροντίζοντας πονηρά να διαφημίζουν τον «πολύτιμο κοινωνικό τους ρόλο», δείχνοντας τα βόδια να «πηγαίνουν φαγητό σε ανήμπορους γέροντες».
Κρύψατε την αλήθεια, κύριοι. Τώρα τρομάξατε επειδή πείραξαν εσάς. Όταν μαχαίρωναν, έδερναν και απειλούσαν όλους τους άλλους, εσείς αναπαράγατε την επίσημη γραμμή της αστυνομίας που έκανε πάντα λόγο για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ «συμμοριών που αποτελούνται από λαθρομετανάστες».
Η καταγγελία της ΕΣΗΕΑ είναι υποκριτική και θυμίζει τις «συγγνώμες» των πολιτικών. Ας ελπίσουμε ότι οι δημοσιογράφοι έστω και αργά, θα κάνουν αυτό που πρέπει. Θα εξηγήσουν στους τηλεθεατές και τους αναγνώστες τους, τι σημαίνει «Χρυσή Αυγή». Δε θα το αποκρύψουν γι’ ακόμη μια φορά.
Όσο για το σημείο της ανακοίνωσης που αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες της χώρας να μην υποτιμήσουν -ως δήθεν γραφικό το φασιστικό φαινόμενο- και να αγωνίζονται κάθε στιγμή για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους» να ενημερώσουμε ότι εμείς εδώ ήμασταν. Η ΕΣΗΕΑ απουσίαζε.

 http://kartesios.com/?p=83595


3 σχόλια:

ΗΛΙΑΝΑ ΦΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

...... ''' Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ '''........ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΕ 21 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ - ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 7η ΕΞΟΥΣΙΑ -ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ - ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ( ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ) '' ΠΑΣΧΟΥΝ '' ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΝΟΣΟ '' ΤΩΝ ΦΑΡΙΣΑΙΩΝ .. ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ , ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ''ΤΟΝΟΙ '' ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕΛΑΝΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ''ΧΥΘΕΙ'' ΜΟΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΟΙ..;;;; ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ''ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ'' ΤΩΝ FILMS ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΟΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ SKINHEADS ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ - ΠΛΕΟΝ - ΒΟΥΛΗΣ....;;;; Η' ΜΗΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ''ΑΓΑΠΗΣΑΝ'' ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΝΤΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ....;;;; ΤΟ ''ΚΛΕΙΔΙ '' ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΟΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ 15λεπτων , KI AN ''ΤΩΡΑ'' ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΥΤΗΝ ''ΠΟΥΛΑΝΕ '' ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ''ΕΞΩ'' . ''' ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ''' ΛΕΜΕ..ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ... !!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρε τους κακόμοιρους τους δημοσιογράφους τους δημοκρατικούς τους αντικειμενικούς τους πιστούς στην ενημέρωση που δεν υπερασπίζονται το σύστημα που είναι κατά του μνημονίου τι πάθανε από τους αλήτες τους νέο ναζί...κρίμα τα πουλάκια μου...κρίμα..

Αν έμπαινε κανένας Παπανδρέου όμως απίκο θα ήταν...

Δημοσιογράφοι κουφάλες έρχονται κρεμάλες...αρκετά τράβηξε το παραμυθάκι σας.
Συλλυπητήρια για την φάπα που νιώσατε...ανυπομονώ να δω τι θα γίνει στη βουλή όταν ακουστούν πολλά ονόματα...ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΟΜΩΣ........

Ανώνυμος είπε...

Φάκελλος Χρυσή Αυγή take V: τα φαινόμενα απατούν - Αυτοι είναι οι χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής