Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δελτίο τύπου του Γιάννη Σταθά


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΑΣ                      5- 06-2012                  
                                                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας Αντώνη Ρουπακιώτη, για το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και για του ς απλήρωτους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αντιπροσωπία του  ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη και Γιάννη Σταθά και τα μέλη της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Μάρκο Μπασιούκα, Γιώργο Χαρίση και Βασίλη Γκιτάκο, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και του έθεσε τα εξής ζητήματα:
·        Την ανάγκη για χορήγηση χρονικής παράτασης στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και στις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων σ’ αυτό, γιατί λήγει στις 30/6/2012 και υπάρχει άμεσος κίνδυνος να χάσουν την εργασία τους 4.000 εργαζόμενοι καθώς και την κοινωνική στήριξη τους 130.000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ, που υπάγονται στο πρόγραμμα.

·        Την αποπληρωμή των μισθών των εργαζομένων στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», που καθυστερεί 6 μήνες.
·        Την αποπληρωμή των μισθών των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού, που συνεχίζουν να εργάζονται μετά από δικαστικές αποφάσεις, που καθυστερούν από 6-12 μήνες.

Ο Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε την αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, ότι σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών ετοιμάζουν την αναγκαία νόμιμη διαδικασία για την εξεύρεση των αναγκαίων πόρων και την παράταση του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι» και των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σ’ αυτό.
Ότι επίσης βρίσκεται σε επαφή με το ελεγκτικό συνέδριο για να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και στους συμβασιούχους του Υπουργείου Πολιτισμού.
    

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα έπρεπε ο κ. Σταθάς να γνώριζε, πριν επισκεφθεί τον υπουργό, ότι δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση από κανέναν φορέα για το πρώτο εξάμηνο του 2012 για το ¨βοήθεια στο σπίτϊ σε όλη την Ελλάδα?Ας αφήσουν λοιπόν το δούλευα οι πατερούληδες ¨εθνοπατέρες¨ και ας πουν επιτέλους ΑΛΗΘΕΙΕΣ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!!!!!!! ΕΛΕΟΣ. ......

Υ.γ. Αλήθεια θα μπορούσε να στοιχηματίσει έστω και ένα ευρώ ο συγκεκριμένος κύριος, ότι θα τρέξει το πρόγραμμα το δεύτερο εξάμηνο??????