Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Το δημοψήφισμα πάγωσε την Ευρώπη

Το δημοψήφισμα πάγωσε την Ευρώπη
Οργή και παγωμάρα επικρατεί στις Βρυξέλλες για την απόφαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να θέσει τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας σε δημοψήφισμα.
Επισήμως, η απάντηση της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρολίνας Κότοβα ήταν «ουδέν σχόλιο και για τα δυο ζητήματα. Είμαστε σε επαφές και αναμένουμε επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες Ευρωπαίο αξιωματούχοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι, εκνευρισμένοι και ανίδεοι, την ώρα που τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ανατρέπει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Όπως ήταν φυσικό η απόφαση του πρωθυπουργού τράβηξε την προσοχή των διεθνών
ΜΜΕ, καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ευρωζώνη.


«Δημοψήφισμα για το νέο πακέτο στήριξης εξήγγειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου» αναφέρει το Reuters, το οποίο παραθέτει την φράση του πρωθυπουργού ότι περί εμπιστοσύνης των πολιτών, αλλά και την πρόσφατη δημοσκόπηση της KΑΠΑ Research, σύμφωνα με την οποία περίπου το 60% του λαού δηλώνει αντίθετο στην τελευταία συμφωνία.


«Για μη αναμενόμενη απόφαση» κάνουν λόγο οι Financial Times, αναφερόμενοι στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
«Η κίνηση του πρωθυπουργού ενισχύει τις ανησυχίες ότι έχει χαθεί ο έλεγχος στο εσωτερικό της χώρας, την ώρα που φουντώνουν οι αντιδράσεις των πολιτών για τα μέτρα λιτότητας» αναφέρει το δημοσίευμα.
www.news247.gr

1 σχόλιο:

Pavlos είπε...

Άλλη μια φορά μονοπωλούμε το ενδιαφέρον του διεθνούς τύπου.. Να δεις που η κρίση είναι σκιώδης διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ!