Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα Δήμου Λεβαδέων για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940



ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Λιβαδειά, 25-10-2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η θαυμάσια εποποιία του ’40 αποτελεί σημαντικό σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και ήταν αποτέλεσμα της σθεναρής αντίστασης ενός ολόκληρου λαού απέναντι στις απαιτήσεις ξένων δυνάμεων που επιθυμούσαν και απαιτούσαν την υποδούλωση της χώρας.



Ο ελληνικός λαός έθεσε την τιμή της πατρίδας και των ιερών θεσμών της πάνω από κάθε ατομικό συμφέρον. Με την εθνική υπερηφάνεια, τη φιλοπατρία, την αυτοθυσία και τον ηρωισμό τους, οι αγωνιστές τους έπους του ’40 κατάφεραν μία ιστορική νίκη απέναντι στο τελεσίγραφο της τότε ιταλικής φασιστικής διοίκησης που απαιτούσε την άνευ όρων υποταγή των Ελλήνων.


Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα πρέπει η εθνική ενότητα που χαρακτήριζε τον Αγώνα του 1940 να αποτελέσει φάρο καθοδήγησης για τη στάση μας, έτσι ώστε και πάλι να καταφέρει η Ελλάδα να βγει νικήτρια από τον αγώνα που δίνει.


Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί τους Δημότες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου με το σημαιοστολισμό των δημοσίων – δημοτικών κτηρίων, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου με την κατάθεση στεφάνων και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου με τη σχολική παρέλαση, η οποία θα αρχίσει στις 11:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: