Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινητοποιήσει τον λαό


«Δεν συγκινούμε. Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εμείς ασχολούμαστε με τις συνιστώσες».
Αυτό είναι το κλίμα που διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παρά το γεγονός ότι η κοινωνία βράζει ακούγοντας ότι έρχονται πολύ σκληρά μέτρα, εντούτοις δεν συγκινεί, δεν δημιουργεί ρεύμα και τελικά το κόμμα εμφανίζεται να μη μπορεί να συγκροτήσει μια ευρύτερη λαϊκή κινητοποίηση κατά της πολιτικής λιτότητας.
Η συγκέντρωση που έγινε με αφορμή την απεργία της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αλλά και οι κινητοποιήσεις για την επίσκεψη Μέρκελ ήταν κάτω του αναμενομένου, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κηρύξει παλλαϊκό ξεσηκωμό. Αυτό δείχνει ότι το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα δεν περνά στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα που είτε δεν συγκινούνται από τον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ είτε έχουν παραιτηθεί περιμένοντας απλά να έλθει το… μοιραίο....
Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι ο κόσμος δε θα αντιδράσει, και μάλιστα δυναμικά, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να έχει την πρωτοβουλία, να είναι μπροστάρης στις κινητοποιήσεις έτσι ώστε να καρπωθεί και τα ανάλογα πολιτικά οφέλη. Άλλωστε, δεν αποκλείεται εντός των επόμενων μηνών να προκύψουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιθυμούσε διακαώς.
Όμως, ακόμη και οι δημοσκοπήσεις δε δίνουν ξεκάθαρο ρεύμα προς τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο κόσμος έχει μπερδευτεί με τις συνιστώσες και γενικά με το που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια για κεντροαριστερή παράταξη στην οποία θα ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και θα αναλάβει την εξουσία, προς το παρόν δε… βγαίνει παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου είναι στην ουσία ανύπαρκτο και μοιάζει περισσότερο με το ΚΟΔΗΣΟ.
Ο κόσμος του κεντρώου χώρου έχει πάθει βέρτιγκο με τις διαφορετικές απόψεις και κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει να μην εμπιστεύεται το κόμμα για αναλάβει τη χώρα. Ο ένας ζητά έξοδο της χώρας από το ευρώ, ο άλλος ζητά επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, άλλος θέλει καταγγελία και μονομερή διαγραφή χρέους. Ο δε Τσίπρας, μετά την ψυχρολουσία από την Ευρώπη, προσπαθεί να προσεγγίσει τους Ευρωπαίους ηγέτες και το πρόσφατο ταξίδι του δείχνει ότι θέλει να βάλει νερό στο κρασί του.
Ήδη, κάποιοι σκληροπυρηνικοί εντός του κόμματος κατηγορούν χαμηλόφωνα τον πρόεδρο ότι κάνει ελιγμούς και πολλές φορές ξεχνά τον ριζοσπαστικό λόγο που θα φέρει ανατροπές τις οποίες ζητά η κοινωνία. Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να μην ξέρουν τι θέλουν. Να προχωρήσουν σε πιο… επαναστατικό λόγο και να έρθουν σε πλήρη ρήξη με τη Μέρκελ, το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες ή να βάλουν νερό στο κρασί τους γιατί αν γίνουν κυβέρνηση θα χρειαστούν τους Ευρωπαίους.
Έχουν λοιπόν δύο επιλογές και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Να ακολουθήσουν το δρόμο που θα…. κλείνει τα σύνορα της Ελλάδας και θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα ή να βάλουν στη μπουγάδα κόκκινα μαζί με άσπρα ρούχα και να κάνουν πολιτική… ροζ;
Και φυσικά, στην Κουμουνδούρου αντιλαμβάνονται ότι οι διαφορετικές απόψεις σε οικονομικό επίπεδο σε βοηθούν καθόλου. Άλλα λέει ο Τσακαλώτος, άλλα ο Σταθάκης, διαφορετικά ο Δραγασάκης, πιο… άγριος ο Μηλιός, Τσε Γκεβάρα ο Λαφαζάνης.
Υπ’ αυτό το πρίσμα, στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν εξόρμηση στο λαό με συχνές επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα σε χώρους εργασίας και με δυναμική παρουσία στην απεργία της Πέμπτης και σε μελλοντικές κινητοποιήσεις. Κι αυτό σε μια ύστατη ελπίδα να πείσουν ότι είναι ικανοί να κυβερνήσουν και ότι δε θα οδηγήσουν σε κοινωνικές αναταραχές με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

 http://www.antinews.gr

16 σχόλια:

admin είπε...

Antinews = Samaras

Ανώνυμος είπε...

Αλ. Τσίπρας στον ΑΝΤ1, 15/10/2012

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wVAdjSCaqr0

Ανώνυμος είπε...

Antinews = Samaras

Πατσαντάρας = Γιαννέλος
μια από τα ίδια.

Κίνησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι…

Ανώνυμος είπε...

10:39, ΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Ο ΒΟΥΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΔΑ, ΑΛΛΗ ΤΟΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΩΣ-Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΤΖΑΚΙΑ ΤΟΥ (ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, ΑΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΛΠ)!

Ανώνυμος είπε...

Μα πώς να εμπνεύσει τον λαό, η Σακοράφα, η Κατσέλη, ο Σταθάς και τόσοι άλλοι όψιμοι αριστεροί; Τι τον περάσατε τον λαό; Δυστυχισμένος είναι, όχι ανεγκέφαλος.

ΠΟΤΕ ΒΟΥΔΑΣ ΠΟΤΕ ΚΟΥΔΑΣ είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΤΕΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΝΑΣΣΑΡΑ ΜΑΣ.ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.ΓΛΥΨΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ.Ο ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 3 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΟΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ 2 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΠΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΚΑΤΙ.ΒΟΥΔΑ ΟΝΤΩΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΛΑ.Η ΠΑΡΝΑΣΣΑΡΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΥΔΑ

εκ ΔΙΣΤΟΜΟΥ είπε...

Ο τεως για το μονο που τρεχει αυτη την εποχη ειναι....για το παρελθον.
Να ειναι καλα οτι επιλογες και να κανει.
Εχει τα τρελα του, αλλα τρελα δεν πουλαει στα κοινα. Αλλοι πουλανε τρελα στα κοινα και οχι ο Γιαννελος. Το εχει περιτρανα αποδειξει σε ολα τα χωρια.!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινητοποιήσει τον λαό...
μονο τη χρυση αυγη και τη βαγγελιω!!!


Πηγή κατω μαχαλας.

στειρι 2 είπε...

προς παπαγαλακια του φαντομ και σια,και ειδικα τα θηλυκα και τα χοντρα.αντι να λοιδωρειτε ανωνυμα τον τεως κοιταξτε που καταντησατε τον δημο,περιγελο ολων των δημοτων.μονο σ ενα να τον κατηγορειτε.που ηθελημενα η οχι σας εδωσε βημα εξουσιας,σε σας τους ανυπαρκτους μεχρι χθες.το οτι σας πηρε χαμπαρι νωρις και αφυγε δεν τον αθωωνει τελειως.παντως αυτος εχει τα @@@@@@ και ερχεται στα καφενεια στα χωρια κι απανταει.εσεις εξαφανιστηκατε

φιλτατε είπε...

Φιλαρακι δεν εχω τιποτα με τον τεως ισα ισα που του βγαζω το καπελλο σε μερικα θεματα.οταν φτιαχναν ομως τον συνδυασμο δεν προσεξε οτι οι μισοι υποψηφιοι δουλευαν στο αλουμινιο κι οι αλλοι μισοι ειναι αεργοι.πως να σηκωσουν κεφαλι στη καγκελαρια.και καλα τους αλλους δεν τους ηξερε.τους δικους του στην αραχωβα?????????????τι νομιζες πατριωτη σταθη οτι μπηκαν για να προσφερουν????εδω για τα λεφτα της αποζημιωσης των συμβουλων που ποτε στην ιστορια του δημου αραχωβας κανεις δεν τα πηρε στησαν ουρα και τελικα ενα πουλακι στο δημο μου σφυριξε οτι τα πηραν.η αλλη στο τοπικο για ενα μισθουλακο παει η ρουφιανια συννεφο κι η αλλη η δικη σου σας πουλησε για εναν διορισμο.ηθελες τα και παθες τα φιλτατε ευσταθιε

Ανώνυμος είπε...

16 Οκτωβρίου 2012 1:34 μ.μ.Ενώ ο Κουτσούμπας,ο Μπασιάκος, ο Καράμπελας ά ξέχασα και την Άρια τον Ζώγια,τον Τόγια τον Κατσιμπάρδη,τον Αποστολίδη,τον Ακριβάκη και όλα τα άλλα τα παιδιά είναι οι ... βάλε όποιον χαρακτηρισμό εσύ θέλεις.
Κοίτα την Ελλάδα για να καταλάβεις τα χάλια των επιλογών σου και της στενοκεφαλιάς σου.Κακομοίρη βγάλε τις παρωπίδες σου Δεν βλέπεις που μας έχουν οδηγήσει οι επιλογές σου.

αραχωβιτης 2 είπε...

στειρι 2

το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα είναι τίποτα και τίποτα θα μείνει.

Το αποτέλεσμα στην θητεία του για την αραχωβα( περίοδος Λεόντιου τίπτα} και στην μέχρι τώρα θητεία του στο Δ. ΔΑΑ πάλι ένα μεγάλο Τίπτα.

καλά για τον μεγάλο τιμονιέρη που μας φόρτωσε δεν λέω τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

αραχωβιτη 2 εχεις κυκλοφορησει στην αραχωβα εξω ποτε

δδαα είπε...

Εγω παντως προβλεπω να μην ερχεται ο τεως σημερα.Ειναι βαρεια τα θεματα και δεν τον συμφερει πολεμος με τους παλιους συντροφους.Μπορει να μας χρειασθεις στο μελλον προεδρε.Ασε τους ηρωισμους.Δεν ειναι ολα ασπρο η μαυρο.Εχεις μελλον στα δημοτικα.Μην συγκρουεσαι

Ανώνυμος είπε...

3:05 τι εννοείς ότι έχει μέλλον στα δημοτικά? μήπως για να φτιάξει το δήμο όπως έκανε με την κοκα-κολα(!!!) ή για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας του? αντε επιτέλους.... πετάξτε όλοι τις μάσκες,ξύπνησαν και τα βλήτα και θα σας πάρουν με τα "φάγε",τα συντρόφια της κοκα-κολα.

Ανώνυμος είπε...

17 Οκτωβρίου 2012 10:35 π.μ.παιδί της πιάτσας είμαι,γιατί ρωτάς;
σου λεω ότι δεν φοράω παρωπίδες.... και λέω τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη!