Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Η «Φλόγα» τρέχει στο 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ» θα λάβει μέρος στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας με 70 μαραθωνοδρόμους εθελοντές δρομείς, οι οποίο θα τρέξουν με το σήμα της Φλόγας στην καρδιά τους για τα παιδιά με καρκίνο και για το ξενώνα τους.
Όπως  κάθε χρόνο  τα μέλη της Ομάδας εθελοντών δρομέων που με την συμμετοχή τους στηρίζουν τον Ξενώνα  όπου φιλοξενούνται τα παιδιά που νοσηλεύονται στις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων, θα συναντηθούν αύριο Σάββατο στις 15.45, στο Ζάππειο, για  να φωτογραφηθούν με την νέα φανέλα της ”Φλόγας”  να ανανεώσουν την συμπαράστασή τους στα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα και να πουν ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να νικηθεί! Αρκεί  πέραν της επιστήμης, όπως λένε με τα βήματα τους σε δεκάδες αγώνες κάθε χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχει μια μεγάλη αγκαλιά προσφοράς κοντά τους!

Οι ίδιοι όταν πριν μερικά χρόνια γνώρισαν τις δράσεις της ”Φλόγας”, , λιγότεροι στην αρχή, ήρθαν κοντά μας, συντόνισαν μαζί μας τα βήματα τους και έγιναν- μαζί με άλλους εθελοντές και χορηγούς μας- ουσιαστικοί συμπαραστάτες μας!Ετσι λοιπόν και αυτή την την Κυριακή, όπως λένε στις ανακοινώσεις τους, ” θα τρέξουν αυτοί για όλους μας”  για να μεταφέρουν σε κάθε συμμετέχοντα, σε κάθε θεατή από το πεζοδρόμιο ή τον καναπέ του σπιτιού του, σε κάθε ευαίσθητο πολίτη, τον χτύπο της καρδιάς δεκάδων χιλιάδων παιδιών με διάφορες μορφές καρκίνου σε όλο τον κόσμο που δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους. Χειροκροτήστε τους λοιπόν την Κυριακή -είτε τρεχουν στην κλασσική διαδρομή είτε στις μικρότερες. Και όσοι από τους αθλητές και θεατές του Μαραθωνιο  μπορείτε περάστε από το Περίπτερο της Φλόγας, μπροστά από το Παναθημαικό Σταδιο!
Η ”ΦΛΟΓΑ”, ο Σύλλογος που απο το 1982 ίδρυσαν και στηρίζουν οι γονείς των παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια  με την συμπαράσταση μικρών και μεγάλων, επωνύμων ή μη χορηγών και φορέων, έχει αναπτύξει ένα πλέγμα δράσεων, σε συνεργασία με τις Ογκολογικές κλινικές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων της Αθήνας για την στήριξη των μικρών ασθενών.
Στον Ξενώνα της Φλόγας δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων φιλοξενούνται δωρεάν στα 35 δωμάτια και μικρά διαμερίσματα τα παιδιά από την περιφέρεια για όσο διάστημα υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες στην Αθήνα μαζί με τους γονείς τους. Στον Ξενώνα λειτουργεί σχολείο, παρέχεται ψυχολογική και ψυχαγωγική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό σε συνθήκες που δημιουργούν οικογενειακό περιβάλλον.
Παράλληλα μια άλλη δράση της Φλόγας που απευθύνεται σε ασθενή  παιδιά που κατοικούν στην Αττική, τους παρέχει Νοσηλεία στο σπίτι από εξειδικευμένο προσωπικό κάτω από την καθοδήγηση και επίβλεψη των θεραπόντων ογκολόγων  ιατρών τους προκειμένου να αποφεύγεται η παραμονή τους στο νοσοκομείο ή τουλάχιστον να μειώνονται οι καθημερινές επισκέψεις τους εκεί.
 Επίσης η Φλόγα εγκατέστησε υπερσύχρονο Αξονικό Τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία τον οποίο απέκτησε με  χορηγία  ενώ η συμμετοχή της στην ίδρυση Ακτινοθεραπευτικού τμήματος για παιδιά στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού είναι καθοριστικής σημασίας ( προσφορα, μετα από χορηγία των μηχανημάτων,διαμόρφωση χώρων κλπ). Η φλόγα επίσης ενισχύει σεμινάρια για τον παιδικό καρκίνο, συμβάλλει σε μετεκπαιδεύσεις ιατρών, παραιμβαίνει στα όργανα της Πολιτείας  για ό,τι χρειάζονται τα νοσούντα παιδιά.
Αυτή την Κυριακή  είναι η ημέρα των εθελοντών Δρομέων, των Μαραθονδώμων μας, ανδρών και γυναικών, μικρών και μεγάλων. Που τρέχουν για τα παιδιά με καρκίνο, τρέχουν για τον ξενώνα τους, τρέχουν για την ΦΛΟΓΑ, με το σήμα της ΦΛΟΓΑΣ στην ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ. Θέλουν να δημοσιοποίσουν την προσπάθεια τους σε οσους  το δυνατόν περισσότερους, γιατί στα βήματα τους, εξυπηρετείται ένας μεγάλος σκοπός.
 Για το λόγο αυτό η Φλόγα παρακαλεί  τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ, να προβάλλουν την προσπάθεια τους: Σας καλούμε λοιπόν και το Σαββατο στο Ζαππειο στις 15.45 και την Κυριακή στον Μαραθώνιο για να μιλήσετε μαζί τους, να ακούσετε την φωνή τους!
Για το ΔΣ της Φλόγας
Μαρία Τρυφωνίδου
======================
Για περισσότερες πληροφορίες:
«ΦΛΟΓΑ»
Αιγίου 7 Γουδί
Τ.Κ. 11527 Αθήνα
 http://floga.org.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: