Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Δεκαπλάσιο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας για να μην "βουλιάξουν" οι δήμοι

Νέο φορολογικό πλήγμα στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Διαβάστε πόσο θα αναγκαστούν να πληρώνουν για το ΤΑΠ που εισπράττουν οι δήμοι. Καταγγελίες ΠΟΜΙΔΑ. Μπλοκάρουν οι δήμοι το επιπλέον χαράτσι



Δεκαπλάσιο το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το γνωστό ΤΑΠ που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και αποδίδεται στα ταμεία των δήμων, καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει μεγάλη αύξηση του ΤΑΠ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική ακεραιότητα των δήμων που είναι υπερχρεωμένοι.
Το Τέλος είναι σήμερα 0,25-0,35 τοις χιλίοις και μπορεί να φτάσει με τις αυξήσεις το 3 τοις χιλίοις.

Η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ αναφέρεται στο νέο "Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ" το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, ώστε να πάψουν να βρίσκονται οι δήμοι στο "κόκκινο".
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ "για μια κατοικία ή οποιοδήποτε ακίνητο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, το ΤΑΠ που σήμερα είναι 50-75 ευρώ θα αυξηθεί στα 600 ευρώ ετησίως, δηλαδή πάνω από ένα μηνιαίο μίσθωμα.
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της "Ημερησίας", οι δήμαρχοι σε έκτακτη συνεδρίασή τους αποφάσισαν να μπλοκάρουν το ενδεχόμενο μεγάλων αυξήσεων στα δημοτικά τέλη διότι το πολιτικό κόστος θα είναι βαρύ για τους ίδιους.

 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: