Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ελλάς το μεγαλείο σου. Ελεύθερος κατά λάθος ένας εκ των φονιάδων στο μακελειό του Ρέντη





Το κενό στη διαδικασία άφησε ελεύθερο έναν από τους δολοφόνους των αστυνομικών της συμπλοκής στο Ρέντη. Διαβάστε τι συνέβη

Το Μάιο το 2011 η ΕΛΑΣ μπόρεσε, εντόπισε και συνέλαβε τους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση οι οποίοι είχαν αιματοκυλίσει το Ρέντη, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς.
Ωστόσο, μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, αν και ήταν όλοι τους προφυλακισμένοι. δεν είχαν όμως δικαστεί για τις δολοφονίες των δύο μελών της ομάδας ΔΙΑΣ.
Τελικά, στις αρχές Οκτώβρη γίνεται μία δίκη, όχι όμως για το μακελειό, αλλά για ληστεία περιπτέρου στο Μενίδι, μία από τις ληστείες στις οποίες εμπλέκεται η σπείρα των τεσσάρων ομογενών, η οποία όμως είχε γίνει πριν τη συμπλοκή.
Τότε, ο ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους αθωώνεται.
Η εισαγγελία Αθηνών, ακολουθώντας πλήρως τα όσα ισχύουν βάση του νόμου σε αυτές τις υποθέσεις, τηλεφωνεί στις φυλακές Κορυδαλλού και δίνει εντολή να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος, ο οποίος βαρύνεται ταυτόχρονα και με δύο δολοφονίες.
Έτσι, η πύλη ανοίγει και ο κακοποιός φεύγει ελεύθερος από τις φυλακές Κορυδαλλού.
Εδώ βέβαια τίθεται ένα ερώτημα. Κανείς δεν έλεγξε και δεν είδε πως ο συγκεκριμένος είναι υπόδικος και για ανθρωποκτονίες;
Αργότερα, συνειδητοποιούν οι αρχές ποιον έχουν αφήσει ελεύθερο, εκδίδεται νέο ένταλμα σύλληψής του αλλά είναι πολύ αργά. Ο υπόδικος έχει εξαφανιστεί και παραμένει εξαφανισμένος.
Υπενθυμίζεται πως το μακελειό στου Ρέντη με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο σοβαρά τραυματίες συναδέλφους είχε γίνει την 1η Μαρτίου 2011.
Τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, είχαν εντοπίσει το αυτοκίνητο ληστών περιπτέρου στην λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν.
Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.
Δύο είχαν τραυματιστεί στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους

 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: