Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Κλείνουν για δύο ημέρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Κατεβάζει ρολά για δύο μέρες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και έτσι όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στους νομούς Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου.
 Εδώ και 12 μέρες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν κυριολεκτικά νεκρώσει με τις καταλήψεις από την πλευρά του προσωπικού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς περιέγραψε με τα πλέον μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης
, μίλησε για τρομακτικές μειώσεις ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις επενδυτικές δαπάνες και συγχρόνως υπογράμμισε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί ουσιαστικά ακυρώνουν κάθε προσπάθεια να σταθεί στα πόδια της η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνεται λόγος «για διαρκή αγώνα μέχρι την οριστική ανατροπή των μέτρων», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, και να μην υπογραφεί από τον Περιφερειάρχη καμία διαπιστωτική πράξη αναγκαστικής διαθεσιμότητας προσωπικού. Αποφασίστηκε ακόμη να μην αποσταλούν από τις διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς οι κατάλογοι των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων, να μην επιτρέψει το Περιφερειακό Συμβούλιο την κατάργηση θέσεων μεταξύ του προσωπικού που προβλέπεται, όπως επίσης αποφάσισε να διεκδικήσει τους θεσμοθετημένους πόρους της αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: