Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Γιώργος Ανδρέου. Παρ'όλα τα κιλά του "τρέχει με χίλια"

Πρώτος ο δικός μας Γιώργος Ανδρέου στις εκλογές της ΚΕ για το Πολιτικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Συνεδρίασε σήμερα 25.6.2011 στην πρώτη Συνεδρίασή της η Κεντρική  Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμμαχίας στον πολυχώρο Αθηναίδα. Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισήγηση της Προέδρου του κόμματος Ντόρας Μπακογιάννη για το οργανωτικό σχήμα του κόμματος, εκλέχθηκε Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ο Ρουμελιώτης (από την Αμφίκλεια) Γιάννης Οικονόμου και το 15μελές Πολιτικό Συμβούλιο. Ο δικός μας Αραχωβίτης Δικηγόρος Αθηνών Γιώργος Ανδρέου, μετά την θριαμβευτική εκλογή του από το συνέδριο ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  (δεύτερος στους 200 εκλεγέντες), εκλέχθηκε πρώτος στο Πολιτικό Συμβούλιο. Στους εκλεγέντες ευχόμαστε θερμά συγχαρητήρια, δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Εκτός από τα παραπάνω στην Κ.Ε. συζητήθηκε εκτενώς η θέση   του κόμματος  κατά την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου». Εκφράσθηκε έντονος προβληματισμός με διάφορες αλλά και διαμετρικά διαφορετικές απόψεις από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σε ένα πρωτόγνωρα δημοκρατικό ανοιχτό διάλογο. Αναλύθηκαν οι βασικές προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας επί του Κυβερνητικού «μεσοπρόθεσμου», δηλαδή ένα άλλο  αξιολογημένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό «μεσοπρόθεσμο», που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Οι προτάσεις αυτές    υιοθετήθηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών κατά την πρόσφατη επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στις Βρυξέλλες (21/6) και παρουσιάστηκαν στον Επίτροπο της Ε.Ε. Όλι Ρεν (21/6) αλλά και στην τρόικα (22/6) που  περιλαμβάνουν:
Ένα τολμηρότερο, εμπροσθοβαρές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, στηριγμένο κατά τα 2/3 σε περικοπή δημοσίων δαπανών, με παράλληλη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Ένα πρόγραμμα θεσμικών μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων στην Ελλάδα, με αξιοποίηση ευρωπαϊκής τεχνικής βοήθειας.
Ένα ισχυρότατο επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει επενδυτικούς πόρους από την Ευρώπη, (προϋπολογισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκή Τραπέζης Επενδύσεων), προς την Ελλάδα, ύψους 30 δις ευρώ, εκ των οποίων 10 δις θα προέλθουν από προκαταβολή του μελλοντικού μεριδίου της Ελλάδος από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα γίνουν στην Ελλάδα.
Η ΚΕ ενέκρινε το πρόγραμμα, το οποίο θα αποτελεί άξονα των θέσεων του κόμματος στις συζητήσεις στη Βουλή.
Τελικά η ΚΕ  εξουσιοδότησε το Πολιτικό Συμβούλιο και την Πρόεδρο  να αποφασίσουν για την στάση του κόμματος κατά τις σχετικές ψηφοφορίες, αξιολογώντας και τις τρέχουσες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


να

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

file den eine dikos mas diko sou einai kai na ton xerese pantos h dora einai patos kai den travai kai genika oli oi pseytes politikoi pou arga tha logodothsoun ston lao

Ο Τσοπάνος της Αράχωβας είπε...

Πρώτο ,το δικός πας το λέει το δελτίο τύπου της δημοκρατικής συμμαχίας Βοιωτίας, το οποίο μου εστάλη και δημοσίευσα "ακριβως" όπως είχε χωρίς να προσθέσω τίποτα, και όχι εγω.
Το δικός μας προφανώς δεν είναι σε προσωπικό επίπεδο αλλά μιλάει για την καταγωγή δηλ. Βοιωτός - Αραχωβίτης. Εσύ η θα είσαι απο άλλο νομό η δεν ξέρεις απο που κατάγεται ο Ανδρέου.

Ανώνυμος είπε...

κρατατε μικροτερο καλαθι για τον ψηλο, θα δουμε στο τελος τι τυχη θα εχει και αυτος και η ντορα μαζι με ολους τους αλλους !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Ανδρέου πού έχεις μπλέξει; Tί δουλειά έχεις εσύ με αυτούς μπορείς να μου πεις;

...Ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Γερμανίας που μετά Βαΐων και κλάδων ανακοινώθηκε στο συνέδριό τους οτι προσχώρησε στο ΔΗΣΥ της Ντόρας, ο Chatzimarkakis, ένας κύριος που μας έβριζε συνολικά τους Έλληνες ως διεφθαρμένους, πιάστηκε στα πράσα από αυτούς που θαυμάζει ως ακέραιους (Γερμανούς). Βρέθηκε ΕΝΟΧΟΣ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗΣ στο 70% της διδακτορικής του διατριβής και οι Γερμανοί του αφαιρούν τον τίτλο του Διδακτορικού του. Παίζει σε όλα τα μεγάλα γερμανικά έντυπα!

Ρε με αυτούς θα σωθεί η Ελλάδα;
Ρε πού παααααμε ρε;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΡΟΣΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΗΝ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΙΧΟ!!!!!!