Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ανάβουν φωτιά σε τενεκέδες μέσα στο σπίτι για να ζεσταθούν!


Αποκαλύπτεται, μέρα με τη μέρα το εύρος της εξαθλίωσης που ζουν συνάνθρωποί μας
οι οποίοι βρέθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη, χωρίς δουλειά, χωρίς χρήματα, χωρίς τα βασικά για την επιβίωσή τους.
Έκτακτα μέτρα λαμβάνει ο Σύλλογος Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο, καθώς όλο και περισσότερες οικογένειες πλήττονται από τη φτώχεια.

Έτσι, σήμερα και αύριο, οργανώνεται "εκστρατεία" συλλογής ρούχων και παπουτσιών από καταστήματα του Ηρακλείου. Τα προϊόντα θα διανεμηθούν στις 22 Δεκεμβρίου σε άπορες οικογένειες της πόλης, , όπως αναφέρει το cretalive.
Χωρίς θέρμανση 7μελής οικογένεια
Εικόνες... κατοχής μεταφέρει το μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων, Ζαχαρένια Γιανναράκη, η οποία αναφέρθηκε στο παράδειγμα μιας επταμελούς οικογένειας από το Ηράκλειο, η οποία στο μέσο του χειμώνα δεν έχει ούτε σόμπα!
Οι απελπισμένοι γονείς αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μεταλλικό δοχείο στο οποίο βάζουν ξύλα τα οποία καίνε για να ζεσταθούν.
Το πείραμα
"Κάντε ένα πείραμα" - προτείνει η κ. Γιανναράκη, θέλοντας να διαπιστώσει καθένας από εμάς, ιδίοις όμμασι, το μέγεθος του προβλήματος.
Αφού τελειώσετε το μεσημεριανό σας φαγητό, βάλτε ό,τι απέμεινε σε ένα μπωλάκι. Γράψτε σε ένα χαρτάκι ότι το φαγητό είναι καθαρό και βρώσιμο και αφήστε το σε κάποιο σημείο, σε εξωτερικό χώρο. Θα εκπλαγείτε με τόσο πόσο γρήγορα θα βρεθεί στα χέρια κάποιου πεινασμένου.
http://24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: