Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!

Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!

Η βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ δημοσίευσε ένα ψηφιοποιημένο σημειωματάριο του Νέυτωνα, όσο αυτός ήταν προπτυχιακός φοιτητής στο Trinity College, από το 1661 έως το 1665 περίπου. Περιλαμβάνει πολλές σημειώσεις από τις σπουδές του, αλλά και το σημαντικότερο, τις δικές του εξερευνήσεις στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μεταφυσική. Οι σημειώσεις κρίθηκε ότι «Δεν ταιριάζουν να τυπωθούν» από τον επιβλέποντα του Νεύτωνα και παρουσιάστηκαν στη βιβλιοθήκη από τον κόμη του Πόρτσμουθ το 1872.
Το σύνολο των σημειώσεων είναι γραμμένες στα ελληνικά!
Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το σημειωματάριο εδώ.

Perierga.gr - Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!

Αυτό το σημειωματάριο περιέχει αρκετές κενές σελίδες και έχει χρησιμοποιηθεί από τον Νεύτωνα και από τις δύο πλευρές. Η παρουσίαση εμφανίζει το σημειωματάριο σε μια λογική σειρά ανάγνωσης και περιλαμβάνει ένα διάσημο τμήμα (σελίδες 88-135), όπου ο Νεύτωνας οργανώνει τις σημειώσεις του με τίτλο «Questiones quaedam philosophiae» (ορισμένα φιλοσοφικά ερωτήματα). 

Perierga.gr - Οι αυθεντικές σημειώσεις του Νέυτωνα, γραμμένες στα ελληνικά!

 http://perierga.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να σκεφτείτε ότι πολλά δικά μας παιδιά γράφουν……. «γκρίκλις» τα ….. γ…..ς ή δεν τα γ…..ς !!!

Ανώνυμος είπε...

oxi karagiozi anwnyme agramate! de ta g...s giati an esy endiaferosoun gia th morfwsh twn paidiwn sou de tha grafane greeklish... gkeka

Ανώνυμος είπε...

Τα δικά μου παιδιά , πάντως , γράφουν και διαβάζουν Ελληνικά και με χαρακτήρες Ελληνικούς. Σε αυτό εγώ, ως γονιός , είχα μόνο την επιστασία, την διδασκαλία την είχαν οι δάσκαλοι και καθηγητές των.
Όσο για το χαρακτηρισμό που μου προσάπτεις, μάλλον στον πατέρα σου πρέπει να τον απευθύνεις, ή αν είσαι αδέσποτο στο ….. σύστημα! Τόμπολα!!!