Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»Την παράταση έως τις 30.6.2012 τόσο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεών τους στην υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης κατά το 2011 πράξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, προβλέπει επερχόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Χρ. Ζώη.

Παράλληλα, η κα Γεννηματά ανέφερε ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι» να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ένα σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας
.

Η στρατηγική αυτή, όπως επεσήμανε, προβλέπει ένα βραχυπρόθεσμο μεταβατικό στάδιο, που θα εξασφαλίζει ότι οι ομάδες του πληθυσμού που εξυπηρετούνταν έως τώρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τις υπηρεσίες κατ' οίκον φροντίδας, μέχρι να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο σύστημα, που θα επεκτείνει τις υπηρεσίες και σε εκείνους που αποκλείονταν αδικαιολόγητα έως τώρα.

Όπως σημείωσε η κα Γεννηματά, για την επίτευξη αυτού του στόχου διασφαλίζεται η χρηματοδότηση του προγράμματος που θα επεκταθεί από ασφαλιστικούς και κρατικούς πόρους. Συγκεκριμένα:

Α) Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει θεσμοθετηθεί η χρηματοδότηση ύψους έως και 35.000.000 ευρώ για το «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον ν. 4024/2011 (άρθρο 2 παράγραφος 9). Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει και την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία καθορίζεται η διαδικασία αξιοποίησης των πόρων αυτών για την υλοποίηση προγραμμάτων Βοήθεια στο Σπίτι.

Β) Παράλληλα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών έχει προωθηθεί διάταξη στην επερχόμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εξασφαλίζει την πρόσθετη χρηματοδότηση από αντίστοιχους πόρους του άρθρου 259 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), πόρους, με σκοπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τσοπάνε κράτα την ανάρτηση για να δούμε τί θα λέει η κα Γεννηματά μετά από 3-4 μήνες. πραγματικά θαυμάζω το θράσος κάποιων, που ακόμη κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι έρχεται. ας είναι, το τραγικό στην περίπτωση είναι ότι δημιουργούνται προσδοκίες στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ? ΓΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ,ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ? ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ? 6 ΜΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ