Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Σε ιδιώτες το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια

Τη βούληση της κυβέρνησης, να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τις προσπάθειες του Δήμου Νάουσας για την υλοποίηση του πρώτου έργου ΣΔΙΤ αξιοποίησης δημόσιας δημοτικής περιουσίας, εξέφρασε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Νάουσας Αναστάσιο Καραμπατζό, τον Βουλευτή Ημαθίας Λάζαρο Τσαβδαρίδη και το Γενικό Γραμματέα του δήμου Γιώργο Αδαμίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,..... ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο των διαδικασιών και τη συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τόνισε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μπορούν να οδηγήσουν πραγματικά στην Ελλάδα της ανάπτυξης. Αποτελεί, πρόσθεσε ο υφυπουργός, σαφές δείγμα για το πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση μπορούν να δημιουργήσουν αναπτυξιακές ευκαιρίες και σε τοπικό επίπεδο.


Επίσης, έδωσε τη διαβεβαίωση, ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συμβάλει με κάθε τρόπο για την ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου, το οποίο έφτασε στο στάδιο της ωρίμανσης, δεδομένης και της στενής συνεργασίας του Δήμου με την ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του Υπουργείου.


Προς αυτή την κατεύθυνση, το υπουργείο θα ενημερώσει όλες τις ξένες πρεσβείες για την επενδυτική αυτή ευκαιρία, ώστε να δημιουργηθεί το μέγιστο δυνατό επενδυτικό ενδιαφέρον.


Επισημαίνεται ότι η διαγωνιστική διαδικασία θα ξεκινήσει περί τα τέλη Οκτωβρίου. Το έργο αφορά την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3-5 Πηγάδια καθώς και τη δημιουργία αθλητικών και τουριστικών εγκαταστάσεων προϋπολογισμού περίπου 30 εκ Ευρώ. Ο ιδιώτης ανάδοχος θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων για περίοδο 40 ετών, δημιουργώντας πάνω από 130 νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: