Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αύριο η κηδεία της τραγικής οικογένειας. Πήγαιναν στο μοναστήρι της Δαμάστας




Λίγες ώρες μετά το τραγικό τροχαίο στην φονική στροφή του Καρανάσιου και το ξεκλήρισμα της άτυχης οικογένειας από την Κίρρα της Ιτέας , κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως οι γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά τους η Στέλλα 15 ετών και ο Τάσος 11 ετών έφυγαν από την ζωή με αυτό τον τρόπο. Στην Φωκίδα η είδηση έχει προκαλέσει σοκ. Φίλοι και συγγενείς θα τους πουν αύριο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στην εκκλησία της Κίρρας και μάλιστα στο Γυμνάσιο Ιτέας όπου δίδασκαν οι δύο εκπαιδευτικοί, ο φυσικός Γιώργος Δέδες και η φιλόλογος σύζυγός του Γεωργία Μάνιου δεν θα τελεστεί ο αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί της τροχαίας Λαμίας η οικογένεια Δέδε ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής περίπου στις 11:00 από την Κίρρα με προορισμό το μοναστήρι της Δαμάστας. Λίγα μόλις χιλιόμετρα όμως πριν φτάσουν εκεί η μοίρα τους έπαιξε άσχημο παιγνίδι και το ασημί Skoda Octavia έπεσε στον γκρεμό με τραγικό αποτέλεσμα.
Το τροχαίο σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά πριν την μία το μεσημέρι. Δύο τηλεφωνήματα από κατοίκους της Δαμάστας που άκουσαν τον δυνατό θόρυβο κινητοποίησε τους αστυνομικούς που άρχισαν να ψάχνουν. Η προσπάθεια εντοπισμού του αυτοκινήτου ήταν δύσκολη καθώς το σημείο ήταν δύσβατο. Η αντανάκλαση του ήλιου στις λαμαρίνες του οχήματος όμως τράβηξε την προσοχή τους.
Στην συνέχεια ενημερώθηκε η 7η ΕΜΑΚ. Οι πυροσβέστες πήγαν στο σημείο, κάτω από το πάρκο κεραιών, κατέβηκαν στον γκρεμό και σε βάθος περίπου 250 μέτρων ήρθαν αντιμέτωποι με το τραγικό θέαμα. Αρχικά βρήκαν έξω από το αυτοκίνητο τον πατέρα στην συνέχεια το αγόρι και την μητέρα του. Λίγα μέτρα μακρύτερα, μέσα στο αυτοκίνητο, είχε εγκλωβιστεί το 15χρονο κορίτσι.
14 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ έστησαν ολόκληρη επιχείρηση και περίπου στις 10 το βράδυ μετά από 6 ώρες επίπονης προσπάθειας κατάφεραν να ανασύρουν και τις τέσσερις σωρούς.
Εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο της Λαμίας όπου είχαν ήδη μεταφερθεί ο πατέρας και τα δύο παιδιά, είχαν σπεύσει συγγενείς τους και βρισκόταν σε εξέλιξη η μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης.

 http://lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: