Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, που εξαπατούσαν τράπεζες και καταστήματα στη ΛιβαδειάΕξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν υποκαταστήματα τραπεζών και εμπορικά καταστήματα. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, ένας 40χρονος υπήκοος Ουκρανίας και ένας 31χρονος υπήκοος Ρουμανίας.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να κινούνται πεζοί σε κεντρική εμπορική οδό της Λιβαδειάς και αμέσως έθεσαν αυτούς σε διακριτική παρακολούθηση θεωρώντας τις κινήσεις τους ύποπτες.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 40χρονος δράστης εισήλθε....
σε εμπορικό κατάστημα και αγόρασε διάφορα είδη κινητής τηλεφωνίας, ενώ στη συνέχεια μετέβη σε κοντινή οδό όπου τον περίμενε ο 31χρονος συνεργός του και επιβιβάστηκαν σε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που είχαν σταθμευμένο στο σημείο.

Άμεσα αστυνομικοί ακινητοποίησαν, μετά από δυναμική επέμβαση, τους δύο δράστες και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, βρέθηκαν στην κατοχή τους και στο εσωτερικό του οχήματός τους, επιμελώς κρυμμένες, πλήθος πλαστών χρεωστικών καρτών, διαφόρων ελληνικών και αλλοδαπών τραπεζών, ένα πλαστό διαβατήριο και τέσσερα κινητά τηλέφωνα εντός των συσκευασιών τους, τα οποία κατασχέθηκαν.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει από χρονικό διάστημα που διερευνάται, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, τα μέλη της οποίας προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών χρεωστικών καρτών και πιστοποιητικών, χρησιμοποιώντας στοιχεία που αντιστοιχούσαν σε υπαρκτά πρόσωπα, με σκοπό την εξαπάτηση εμπορικών και τραπεζικών καταστημάτων και την πίστωση ιδιωτικών τραπεζικών λογαριασμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός του πλαστού διαβατηρίου, που βρέθηκε στην κατοχή των δραστών, αντιστοιχούσε σε διαβατήριο που ανήκε σε γυναίκα Πολωνικής υπηκοότητας, η οποία είχε δηλώσει την απώλειά του τον περασμένο Ιούλιο στις Πολωνικές Αρχές, ενώ τα στοιχεία που αναγράφονταν στο εσωτερικό του διαβατηρίου, αντιστοιχούσαν σε άνδρα Πολωνικής υπηκοότητας και συνέπιπταν με τα στοιχεία που αναγράφονταν στις πλαστές χρεωστικές κάρτες (κάρτες κλώνοι).
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις απάτης που διέπραξαν οι δράστες νωρίτερα προχθές το πρωί, κατά τις οποίες ο 40χρονος χρησιμοποιώντας το πλαστό διαβατήριο και πλαστή χρεωστική κάρτα, προέβη στην αγορά τεσσάρων κινητών τηλεφώνων από δύο καταστήματα με είδη κινητής τηλεφωνίας στη πόλη της Λιβαδειάς, συνολικής αξίας 1.000 περίπου ευρώ.
Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ διερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις απάτης και πλαστογραφίας.


http://www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: