Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η θέση των Αντιπεριφερειαρχών Βοιωτίας, Φωκίδας και Φθιώτιδας για την παραχώρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στο ΤΑΙΠΕΔ



                                                                              
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                  Λαμία   4/6/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                             
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η παραχώρηση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού σε ιδιώτες  υποθηκεύει την ανάπτυξη της περιοχής. Είναι χαριστική πράξη της περιουσίας του λαού της Περιφέρειας Στερεάς ενώ ταυτόχρονα εκχωρείται το δικαίωμα στην ανάπτυξη.
Οι παραπαρνάσσιες περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Φωκίδας που έχουν στηρίξει την ανάπτυξή τους στο χιονοδρομικό κέντρο βλέπουν πλέον τον κίνδυνο της υπερσυγκέντρωσης των δραστηριοτήτων να τις απειλεί  και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής βλέπουν μπροστά τους τον μαρασμό και την καταστροφή τους μαζί με την ευρύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση.
Το ΤΑΙΠΕΔ και τα ιδιωτικά συμφέροντα δεν υπηρετούν ούτε τις αναπτυξιακές στρατηγικές της περιοχής αλλά ούτε και τις ευαίσθητες περιβαλλοντικές ισορροπίες στον Παρνασσό. Δεν υπηρετούν την ισόρροπη ανάπτυξη σε ένα ζωντανό αναπτυξιακό κύτταρο της Στερεάς Ελλάδας. Η ιδιωτικοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού αφαιρεί από την Στερεά Ελλάδα ένα ακόμη εργαλείο ανάπτυξης.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που αποτελεί πλήγμα για την Βοιωτία την Φωκίδα και την Φθιώτιδα.


                                                                                             
   ΘΩΜΑΣ ΣΤΑΙΚΟΣ         ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           ΓΑΖΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ     
       
 Αντιπερ/χης Φθιώτιδας     Αντιπερ/ρχης Βοιωτίας              Αντιπερ/ρχης Φωκίδας        

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι αντιπεριφερειάρχες εκφράζετε την αντίθεσή σας για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή γιατί χάνετε ένα ρουσφετολογικό κέντρο βολέματος κομματικών σας αργόςχολων φίλων(!) στην περιοχή? Αλήθεια θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ανακοινωθούν οι ισολογισμοί του ΧΚΠ των τελευταίων 15-20 χρόνων, για να δούμε όλοι τη διαχείριση του ´εθνικού πλούτου ´και τότε θα γέλαγε κάθε πικραμένος..... Και κάτι άλλο....στις Άλπεις, ¨μικρά¨ χιονοδρομικά σαν τον Παρνασσό-αλλά με δεκαπλάσιο τουλάχιστον αριθμό χιλιομέτρων πιστών, τα διαχειρίζονται οι κατά τόπους ΟΤΑ και αυτό γιατί αποτελούν γι αυτούς πραγματικά εργαλεία ανάπτυξης, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έχουν αναλάβει και το όποιο επιχειρηματικό ρίσκο, με ότι αυτό συνεπάγεται και οι τοπικοί επιχειρηματικές συμμετέχουν ενεργά στην προςπάθεια ..... δεν το δοκιμάζετε και εδώ?