Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Αυξημένες αναπτυξιακές αρμοδιότητες απέκτησαν οι Περιφέρειες

http://www.aftodioikisi.gr/Innet/UsersFiles/sa/PERIFER-YPOYRGEIA/periferies_xartis_perifereies.jpgΑυξημένες αρμοδιότητες αναφορικά με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό απέκτησαν από την 1η Ιουλίου 2011 οι νέες «Καλλικρατικές» Περιφέρειες. Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για τις διατάξεις του...


Ν.3852/2010 στις αρμοδιότητες που ασκούνται από 1-7-2011 από τις Περιφέρειες, περιλαμβάνονται ο περιφερειακός αναπτυξιακός σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η υλοποίηση των σχετικών με αυτόν δράσεων και η παρακολούθηση της αναπτυξιακής πορείας της Περιφέρειας.

Ακόμη, οι περιφερειάρχες είναι πλέον υπεύθυνοι για....
την εξειδίκευση των στόχων και των κατευθύνσεων της αναπτυξιακής πολιτικής, για τη σύνταξη προτάσεων για τη διαμόρφωση της περιφερειακής αναπτυξιακής πολιτικής, αλλά και για κατάρτιση του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό στις Περιφέρειες περνά η διαχείριση, ο έλεγχος και η εφαρμογή των αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2007-2013, όπως αυτή οριοθετείται από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, ενώ στην αρμοδιότητά τους εμπίπτει και η συνεργασία με φορείς για τη σύνταξη και υποβολή προτάσεων υλοποίησης έργων που χρηματοδοτούνται από τις κοινοτικές πρωτοβουλίες και προγράμματα διαπεριφερειακής συνεργασίας.
http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: