Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σχετικά με την χρηματοδότηση απαραίτητων μέσων οδικής ασφάλειας και διαχείρισης της κυκλοφορίας από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας»

  
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                 Λαμία  1 -07-2011
   ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλέαρχος Περγαντάς Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας : «Ανοιχτή πρόσκληση προϋπολογισμού 2.000.000 €, για την χρηματοδότηση απαραίτητων μέσων οδικής ασφάλειας και διαχείρισης της κυκλοφορίας από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας»

Με την συντονισμένη συνεργασία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπης Γερακούδη, εκδόθηκε πρόσκληση προϋπολογισμού 2.000.000 €, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση κυκλοφοριακών κινδύνων. Δικαιούχος των έργων είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία.

Ενδεικτικά, από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, μπορούν να χρηματοδοτηθούν προμήθειες σε :
  • Οχήματα (μετάβασης, κυκλοφορίας σε δύσβατες περιοχές, έρευνας τροχαίου ατυχήματος)
  • Πομποδέκτες και ασύρματοι επικοινωνίας για την ευχέρεια συντονισμού στην παροχή οδικής ασφάλειας
  • Συσκευές ελέγχου και μέτρησης ταχύτητας και λοιπών παραμέτρων.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς επισημαίνει : «Από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτείται η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αναβαθμίσει και να εμπλουτίσει τον εξοπλισμό της σε μέσα οδικής ασφάλειας και διαχείρισης της κυκλοφορίας. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι η βελτίωση του επιπέδου της ενεργητικής οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας, με σκοπό την πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι προφανές ότι αξιοποιούμε τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ σε ένα ευρύ πεδίο δράσεων, που αποσκοπεί πάνω απ΄όλα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και βεβαίως στη βελτίωση του οδικού περιβάλλοντος και των συνθηκών προσπελασιμότητας»

   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: