Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πέθανε ο Στιβ Τζομπς

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία των 56 ετών, άφησε τα ξημερώματα ο συνιδρυτής, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple, Στιβ Τζομπς. Είχε δώσει σκληρή μάχη με τον καρκίνο

Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής Apple ανακοίνωσε το θάνατο του πρώην γενικού διευθυντή του Στιβ Τζομπς σε ηλικία 56 ετών, από καρκίνο του παγκρέατος.
"Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Στιβ Τζομπς πέθανε σήμερα", τονίζεται στην σύντομη ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
"Ο λαμπρός χαρακτήρας, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ ήταν η πηγή των αναρίθμητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας", επισημαίνει ο όμιλος της Καλιφόρνιας.
Ο Τζομπς, εμβληματική προσωπικότητα της Silicon Valley, είχε συνιδρύσει την εταιρία το 1976 και υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh (Μac), του iPod, του iPhone και του iPad.

 
Ο συνιδρυτής και πρόεδρος της Apple Inc. από το 1997 μέχρι το 2011 βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των παρουσιάσεων των προϊόντων της εταιρείας.

 
Ο Στιβ Τζομπς είχε λάβει άδεια ασθενείας για απροσδιόριστο χρόνο τον Ιανουάριο του 2011, αλλά στα τέλη Αυγούστου ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας λέγοντας: "Ανέκαθεν έλεγα, πως όταν κάποτε έρθει μια μέρα που δεν θα μπορώ πλέον να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα και στις προσδοκίες μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, θα ήμουν ο πρώτος που θα σας ενημέρωνε. Δυστυχώς αυτή η μέρα έχει έρθει".
 
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Apple αναφέρει: " Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Στιβ χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Στιβ αφήνει πίσω του μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε χτίσει και το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα το θεμέλιο της Apple.
 
Όποιος επιθυμεί να μοιραστεί τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα συλλυπητήριά του μπορεί να στείλει μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση rememberingsteve@apple.com".
Πλήθος μηνυμάτων στο διαδίκτυο                           
Ο θάνατος του Στιβ Τζομπς έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, όπου οι λάτρεις, ανώνυμοι ή διάσημοι, εκφράζουν θλίψη για το θάνατο του "απίστευτου δημιουργού", όπως χαρακτηρίζουν τον συνιδρυτή της Apple.
 
Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Τζομπς, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Στιβ Τζομπς, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.
 
Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: "αναπαύσου εν ειρήνη Στιβ Τζομπς".
 
Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Αρντολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο "Στιβ έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Στιβ".
 Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον "τοίχο" του: "Στιβ ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις". Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.
 
Αρκετές δεκάδες ομάδες με τα αρχικά RIP ("rest in peace", αναπαύσου εν ειρήνη) είχαν ήδη δημιουργηθεί στις 04:30' ώρα Ελλάδος. Μια μεταξύ αυτών είχε 402 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Τζομπς, "ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ"
http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: