Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ιταλός δήμαρχος απαγορεύει την ξένη κουζίνα στην πόλη του


«Όχι» στο κινέζικο, στα αμερικάνικα μαγαζιά με μπέργκερ, στα εστιατόρια που πουλούν κεμπάμπ, στις βρετανικές παμπ, στο ινδικό φαγητό και σε κάθε άλλο είδος εθνικής κουζίνας, λέει πόλη της Ιταλίας. Με απόφαση του δήμου της Φόρτε Ντέι Μάρμι, τουριστικού θέρετρου της Τοσκάνης, δεν θα επιτρέπεται να ανοίγουν νέα καταστήματα με άλλες κουζίνες πλην της ιταλικής. «Δεν είναι ξενοφοβία, είναι προστασία της κουλτούρας μας» λέει ο δήμαρχος, την απόφαση του οποίου φαίνεται να στηρίζουν οι κάτοικοι της πόλης.

Εμπρός λοιπόν κ. Πατσαντάρα φρόντισε τους Τσοπάνους της περιοχής και επέτρεψε μόνο το κοντοσούβλι, το βραστό, την φασολάδα και την φορμαέλα.

Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα» με πληροφορίες από τη βρετανική Daily Telegraph, η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης και δεν αφορά μόνο τις κουζίνες της Ανατολής, αλλά και πιο κλασικές γεύσεις, όπως τα «fish n'chips» και τα μπέργκερ.


«Το μέτρο δεν είναι ξενοφοβικό» λέει ο Ουμπέρτο Μπουράτι κεντρο-αριστερός δήμαρχος της πόλης. «Γίνεται για την προστασία και την απόδοση αξίας στην κουλτούρα μας» προσθέτει.

Αν και τα υπάρχοντα εστιατόρια με εθνικές κουζίνες δεν θα βάλουν «λουκέτο», το μέτρο θα εμποδίσει κάθε νέο εστιατόριο με εθνική κουζίνα να ανοίξει στην πόλη, η οποία αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό για πολιτικούς, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Όσοι επισκέπτονται την πόλη, καθώς και οι κάτοικοί της θα πρέπει να περιοριστούν στην κλασική πίτσα και την πάστα, μιας και από ότι φαίνεται οι Ιταλοί επιθυμούν να ενισχύσουν την ιταλική κουζίνα.

Παρά τις επικρίσεις, η απόφαση του δημάρχου φαίνεται ότι χαίρει της εκτίμησης των κατοίκων της πόλης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και το καλο διστομιτικο κρασι τσοπανε...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΔΙΣΤΟΜΙΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!, όχι γιατί δεν υπάρχουν καλές πρώτες ύλες, απεναντίας, αλλά γιατί ΔΕΝ υπάρχει τεχνογνωσία και κατάλληλα προηγμένα μηχανήματα. Το κρασί του Διστόμου είναι χαμηλής ποιότητας , ΔΕΝ είναι κρασί παλαίωσης και είναι κατάλληλο μόνο για καθημερινή χρίση στο τραπέζι μας, ως «νουβό». Όπως είπα, παρ΄ όλο που η πρώτη ύλη ίσως είναι καλή, οι παραγωγοί στερούνται οινικής παιδείας με αποτέλεσμα , το χάλι του τελικού προϊόντος που έχουμε σήμερα.
Το Διστομίτικο κρασί θα μπορούσε να γίνει καλό , αν νέοι άνθρωποι του τόπου σπουδάσουν το αντικείμενο, επενδύσουν χρήματα και αφού αφιερώσουν χρόνο και κόπο, ίσως αμειφτούν από το αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω μαζι σου!!!
να μια δραση του δημου με προοπτικη.
το χαλι του τελικου προιοντος στην αραχοβα το λενε κρασι αραχοβας.
αυτο κι αν ειναι μαυρο χαλι.