Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Όργιο αυθαιρεσίας: Ξενοδοχείο 6.200 τ.μ. πλήρωνε τέλη για 60 τ.μ.

Έως και χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ιδιοκτησίας απέκρυπταν επί δεκαετίες ιδιώτες και επιχειρηματίες στη Ζάκυνθο. 

Όργιο αυθαιρεσίας στον δήμο Ζακύνθου που πνίγεται στα χρέη τη στιγμή που ιδιώτες και επιχειρηματίες απέκρυπταν επί δεκαετίες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ιδιοκτησίας για να γλιτώνουν δημοτικά τέλη.
Με τον δήμο να πνίγεται στα χρέη, ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης αποφάσισε πριν από λίγους μήνες να διαλευκάνει το μυστήριο και τα στοιχεία που ήρθαν στην επιφάνεια από τη λεπτομερή καταγραφή κτιρίων χαρακτηρίστηκαν απίστευτα.
Έτσι, αντί για 2,8 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα για τα οποία καταβάλλονταν δημοτικά τέλη, όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", μετρήθηκαν με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών, 6,2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δηλαδή 215% περισσότερα.
Εντοπίστηκαν περισσότερα από 15.000 κτίρια που ηλεκτροδοτούνταν χωρίς να έχουν ρολόι της ΔΕΗ, 4.329 κτίσματα που στους καταλόγους της ΔΕΗ είχαν μηδενική επιφάνεια και 2.831 κατασκευές με απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών.

Αν υπολογιστούν μαζί, προκύπτει πως ο δήμος έχανε περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και μπορεί έτσι εύκολα να δικαιολογηθεί η μαύρη τρύπα 50 εκατομμυρίων ευρώ του δήμου Ζακύνθου.
Ο δήμαρχος Ζακύνθου δέχθηκε μπαράζ επιθέσεων από "αγανακτισμένους" δημότες, όταν ανακοίνωσε ότι ήρθε η ώρα εφαρμογής του νόμου.
"Οι αντιδράσεις είναι τριών ειδών. Καταρχήν από κόμματα της Αριστεράς που θεωρούν την απόδοση δικαιοσύνης χαράτσι. Από αυτούς που απέκρυπταν χιλιάδες τετραγωνικά και προφανώς θίγονται. Και τέλος από μη επαρκώς ενημερωμένους.
Πολλοί μας κατηγορούν ότι η αλλαγή θα περάσει στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει, καθώς όλοι αυτοί οι φόροι υπολογίζονται μέσω των πραγματικών τετραγωνικών και όχι των ηλεκτροδοτούμενων.
Μοναδικός μας στόχος είναι να πληρώνουν όλοι οι Ζακυνθινοί με βάση το πόσο έχουν χτίσει και όχι όσο δηλώνουν ότι έχουν χτίσει", τόνισε ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης.

 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: