Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Οργή για απουσία Βενιζέλου στη συζήτηση για γερμανικές αποζημιώσεις

Ενώ ο κ. Βενιζέλος έδινε τη συνέντευξή του με αρκετή δόση από πολιτικό πάθος και επικοινωνιακό φόρτο, στη Βουλή γινόταν κυριολεκτικά χαμός, με τον Π. Καμμένο να απειλεί μέχρι και με κατάληψη.
Ο λόγος;
Το ότι λόγω της κατά τα άλλα προγραμματισμένης συνέντευξης του υπουργού Οικονομικών αλλά και εξαιτίας της ασυνεννοησίας με το προεδρείο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και τους υπουργούς Εξωτερικών Σταύρο Δήμα και Δικαιοσύνης Μιλιτιάδη Παπαϊωάννου, η συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, απλώς δεν έγινε.
Αποτέλεσμα της εξέλιξης αυτής ήταν βουλευτές απ' όλα τα κόμματα να μιλήσουν για "προκλητική προσβολή και απροθυμία της κυβέρνησης να δεσμευτεί για ένα τόσο κρίσιμο θέμα", ενώ, όπως προαναφέρθηκε, ο Πάνος Καμμένος απείλησε με κατάληψη της αίθουσας.
Αναλυτικά, η πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Βάσω Παπανδρέου, στην έναρξη της συνεδρίασης, ενημέρωσε τα μέλη ότι "κανείς εκ μέρους της κυβέρνησης δεν θα έρθει αν και μου είχαν ζητήσει να γίνει σήμερα η συνεδρίαση κάτι με το οποίο είχαν συμφωνήσει οι κύριοι Δήμας και Παπαϊωάννου.

Όμως, χθες με πήρε ο υπουργός επικρατείας κ. Σταυρόπουλος και μου ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση επειδή δεν θα έρθει ο κ. Βενιζέλος και δεν θα έρθουν και οι άλλοι υπουργοί".
Επίσης, η κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι ευχαρίστως θα ερχόταν, αλλά δεν βλέπει το λόγο από τη στιγμή που δεν έρχονται οι άλλοι και ο κ. Δήμας μου είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να έρθει, αλλά του είπαν ότι αναβάλλεται η συνεδρίαση!"
Εξαιτίας της απουσίας του κ. Βενιζέλου, καθώς και εκείνης των δύο άλλων υπουργών, εξόργισε κάποια από τα μέλη της επιτροπής.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος "Ανεξάρτητοι Ελληνες", Παναγιώτης Καμμένος κατήγγειλε ότι "η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ έχουν συνυπογράψει στο μνημόνιο ΙΙ την παραίτηση από τις γερμανικές αποζημιώσεις…".
"Παράνομη η στάση της κυβέρνησης να απολογηθεί… όσοι έχουν την τσίπα, στη μνήμη εκείνων που αγωνίσθηκαν, να μείνουμε στην αίθουσα", συνέχισε ο κ. Καμμένος.
Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε την αναβολή της συνεδρίασης προκλητική.
"Γιατί δεν έρχονται οι υπουργοί; Για να μην στενοχωρήσουν την Μέρκελ; θα επηρεάσει την πορεία της δανειακής σύμβασης; Κρίμα και ντροπή να εγείρουν το θέμα προσωπικότητες στο Ευρωκοινοβούλιο και να μην το θέτει η κυβέρνηση", αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως ο κ. Παπαδημούλης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αλέκος Χαλβατζής είπε ότι "όχι μόνο ξαφνιαζόμαστε, αλλά το θεωρούμε απαράδεκτο… αν δεν ήθελε η κυβέρνηση έπρεπε να το πει από την πρώτη στιγμή. Επιβεβαιώνεται ότι κάπου σταμάτησε ο Βενιζέλος την διαδικασία και μπλόκαρε και τους άλλους υπουργούς".
Μόνο ο Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ προσπάθησε να απαλλάξει αποκλειστικά το Σ. Δήμα από τις ευθύνες που του αναλογούν λέγοντας "ότι αρμόδιος είναι ο υπουργός Οικονομικών και όχι ο Εξωτερικών".

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: