Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΗΛΙΘΙΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ


Ο Αλέξης Τσίπρας πολλές φορές κατηγορήθηκε για τη «μαγκιά» που βγάζει. Αυτό το άνετο υφάκι που λέει «χέσε μας». Νόμιζα μέχρι σήμερα πως αυτό που ενοχλούσε τους εκπροσώπους των μεγάλων ΜΜΕ και λοιπών ελίτ, σε αυτό το υφάκι «χέσε μας» ήταν η «έλλειψη σεβασμού» του Τσίπρα στους κανόνες συμπεριφοράς που είχαν επιβάλει οι χοντροκώληδες των μεγάλων σαλονιών.
Να, όμως, που εσχάτως μας προέκυψε ένας λαμπερός «μάγκας», ένας άνθρωπος των μεγάλων σαλονιών, των ΜΜΕ, του κεφαλαίου, των ρυθμιστών, που είπε τη δική του «μαγκιά» κι όλοι σιώπησαν. Τουλάχιστον φανερά, διότι κρυφά, σίγουρα χειροκρότησαν και πανηγύρισαν τον «μάγκα» τους. Βρήκαν τον δικό τους Ηλία Κασιδιάρη, στο πρόσωπο του Βίκτωρα Ρέστη.

Ο Βίκτωρας Ρέστης είναι εφοπλιστής, αλλά και πολλά άλλα. Ο Ρέστης είναι μέτοχος στον ΔΟΛ, είναι συνιδιοκτήτης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», πρώην μέτοχος στην ΙΜΑΚΟ του άλλου μάγκα, Πέτρου Κωστόπουλου, ιδιοκτήτης του «Porto Hydra», ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρίας «Enterprise Shipping & Traiding», υπό τον έλεγχο της οποίας βρίσκονται 98 πλοία ξηρού φορτίου και δεξαμενόπλοια.
Ποια είναι η μαγκιά του Ρέστη για την οποία τα εφοπλιστικά και τραπεζικά σαλόνια άνοιξαν σαμπάνιες; Σχετικά με την πιθανότητα να φορολογηθούν οι εφοπλιστές από μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ρέστης απαντώντας στο αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg δήλωσε: «Δεν μπορείς να λες στους πλοιοκτήτες που έχουν ένα βαθμό φορολογικής ασυλίας σε όλο τον κόσμο “θα σε φορολογήσω”. Ναι, σίγουρα… Βρες με πρώτα».
Η ακριβής δήλωσή του στα αγγλικά, όπως την αναδημοσιεύει το news247.gr είναι “You cannot squeeze and tackle a person that is in international shipping trade and finance and say, ‘I will tax you,’” said Restis, who controls a fleet of more than 200 vessels. “The answer is ‘sure, tax me. Find me.
Να θυμηθούμε σε αυτό το σημείο ότι οι 762 Έλληνες εφοπλιστές δεν καταβάλλουν φόρο για τα κέρδη που φέρνουν στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι νόμο που ενσωματώθηκε στο Σύνταγμα το 1967. Ότι από το 1967 έως και σήμερα, περνάνε συμπληρωμένες σε κάθε κρατικό προϋπολογισμό 56 διατάξεις με τις φορολογικές απαλλαγές των εφοπλιστών. Ότι οι Έλληνες εφοπλιστές έβγαλαν περισσότερα από 175 δισ. δολάρια, αφορολόγητα μέσα σε 10 χρόνια.
Αυτοί οι… πατριώτες που «σηκώνουν την ελληνική σημαία σε όλους τους ωκεανούς», δήλωσαν όλοι μαζί, ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και μέσω του Βίκτωρα Ρέστη ότι αν φορολογηθούν θα φύγουν. Έφτυσαν στα μούτρα ενός λαού που εξαθλιώνεται καθημερινά ότι «όποιος θέλει να τους φορολογήσει, πρέπει πρώτα να τους βρει».
Οι Έλληνες εφοπλιστές με τις σημαίες ευκαιρίας, με τις offshore, με τις μηδενικές εισφορές στο ΝΑΤ, δήλωσαν ότι στ’ αρχίδια μας αν πεθαίνει η Ελλάδα. Είναι μια χώρα ευκαιρίας για εμάς κι εύκολα μπορούμε να βρούμε άλλη.
Αυτοί οι άνθρωποι, λοιπόν, είναι μέτοχοι στα μεγαλύτερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ελλάδας που διαμορφώνουν άποψη στον τηλεοπτικό λαό τους. Είναι οι άνθρωποι που χρηματοδοτούν κόμματα. Είναι οι άνθρωποι που εκβιάζουν και κερδίζουν. Είναι αυτοί που με κάνουν να ντρέπομαι για την Ελλάδα και να σιχαίνομαι όσους συναλλάσσονται μαζί τους σε πολιτικό επίπεδο, την ώρα που αφήνουν τους συνταξιούχους να πεθαίνουν χωρίς φάρμακα.
Αυτός είναι ο λαϊκισμός τους, αυτή και η προδοσία τους. Αυτή είναι η πολιτική τους. Ας τους ψηφίσει όποιος θέλει, αλλά αν ξαναπεί κουβέντα για φοροδιαφυγή να φτύσει τα μούτρα του στον πρώτο καθρέφτη που θα βρει. Γιατί τη φοροδιαφυγή τη νομιμοποίησε εδώ και χρόνια με την ψήφο του και είναι συνένοχος. Και μάλιστα ηλίθιος συνένοχος, καθ’ ότι χρόνια στην απ’ έξω και πεινασμένος, ακόμη δεν κατάλαβε ότι τον χρησιμοποιούν σαν μούτσο απλήρωτο

 http://kartesios.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το αυγο του φιδιου
Είναι γνωστη η νεα πραγματικοτητα της Χρυσης Αυγη Είναι πλεον κομμα του ελληνικου κοινοβουλιου με σημαντικο ποσοστο
Ολοι μιλησαν για ψηφο διαμαρτυριας πεπλανημενους ψηφοφορους που το πιστεψαν ως αντισυστημικη ψηφο. Τωρα καιρος είναι να επιστρεψουν στα παραδοσιακα τους κομματα κ να συσπειρωθει ολοι η δεξια σε μια γροθια.
Είναι όμως ετσι? Η η Χρυση Αυγη εκφραζει οντως ένα ογκουμενο πολιτικο ρευμα μεσα στην κοινωνια?Το πολιτικο ρευμα της αφασιας του καφενειου ,της αγανακτησης χωρις προοπτικη.
Ολοι θυμουνται τα σκαμπιλια του Κασιδιαρη.Θεωρηθηκε ευκαιρια να κτυπηθει η Χρυση Αυγη. Οντως η Χρυση Αυγη εχασε , αλλα εχασε αυτους που ηδη τους ειχε χασει η δεν τους ειχε ποτε . Αντιθετα κερδισε κερδισε ολους εκεινους που ειχαν εγκλωβιστει στα δημοκρατικα κομματα της δεξιας ,ανηκουν στο ιδεολογικο ρευμα της Χρυσης Αυγης και εκφραστηκαν από τον Κασιδιαρη … δηλαδη τελικα κερδισε
Τα δημοκρατικα κομματα πρεπει να δουν πολύ σοβαρα την αντιμετωπιση του φαινομενου. Η μετατροπη της Χρυσης Αυγης σε κομμα του 10 – 15 % είναι εφικτη πραγματικοτητα Ένα τετοιο ποσοστο διαχεεται σ’ολη την κοινωνια κ προνομιακα στο στρατο κ στα σωματα ασφαλειας Ετσι αυτό που φαινοτανε για αστειο παλιοτερα είναι πιθανο αυριο . Να εκολαφθουν οι νεοι δικτατορες της πολιτικης μας ζωης με την στηριξη σημαντικης μεριδας του λαου. Ας μην ξεχναμε την 21η Απριλιου.
Τα δημοκρατικα κομματα πρεπει να βαλουν κοκκινες γραμμες στη σχεση τους με τον φασιστικο χωρο Να διακηρηξουν σ’ολους τους τονους αλλα κ στην πραξη την ρηξη τους με τους φασιστες Στο αντιφασιστικο μετωπο δεν υπαρχουν αποκλεισμοι πρεπει ολοι να συμμετεχουν
Αποτελει αποριας αξιο η χαλαροτητα πουχουν αντιμετωπισει το φαινομενο τα κομματα,
Πως δεχτηκαν να κατσουν στο ιδιο τραπεζι με τους φασιστες νομιμοποιοντας τους. Οι φασιστες δεν νομιμοποιουνται οση δυναμη κ ναχουν. Ακομα κ το ΚΚΕ ξεχασε την παραδοση του κ μεταβληθηκε σε ΚΚΕ light.
Μονο οι αναρχικοι δινουν καθημερινα την μαχη με τους φασιστες ανεξαρτητα αν συμφωνουμες η όχι με τις μεθοδους τους
Τελος το παραμυθι για την βοηθεια που δινουν στο λαο πρεπει να αντιμετωπιστει
Να εφαρμοσυει ο νομος κ η ταξη από τα αρμοδια θεσμικα οργανα. Μην ξεχναμε ότι η πολιτικη της «βοηθειας» δεν είναι προνομιο της Χρυσης Αυγης την ιδια τακτικη ακολουθει κ η Hamas στην παλεστινη κ ακολουθησαν οι Μαυροι Πανθηρες στην Αμερικη ..βαθυτατα αντιδημοκρατικες οργανωσεις
Λεει ο Ελυτης: οπου ακους νομο κ ταξη ανθρωπινο κρεας μυριζει… Οντως μονο που σ’ αυτην την περιπτωση θαναι το κρεας της Χρυσης Αυγης….