Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΑΧΩΒΑ………. ΑΜΠΕΛΙ ΞΕΦΡΑΓΟ…….



του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΟΥ – ΑΛΜΠΑΝΗ ΧΑΡΗ
Μία σοφή λαϊκή παροιμία λέει : ΜΑΘΑΝΕ ΟΤΙ Γ…….Ε ΚΑΙ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ Γ…ΟΙ

Βέβαια εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο, αφού τα τελευταία χρόνια ΤΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΡΑΓΟ και όποιος προλάβει κάνει πλιάτσικο……

Την αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο την πείρα από μια δημοσίευση του amfissapress , μιας ανακοίνωσης του Δημάρχου Δελφών, η οποία μεταξύ των άλλων λέει ότι πλέον η Αράχωβα δεν έχει καμία διοικητική αρμοδιότητα σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού…..

Η κοινοποίηση της εν λόγω επιστολής είναι και προς το Δήμαρχο Δ.Α.Α, προς όλα τα συναρμόδια υπουργεία, προς βουλευτές, προς την περιφέρεια, προς το Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, προς όλο τον τοπικό τύπο, προς όλους τους αντιδημάρχους του , προς όλα τα τοπικά του συμβούλια, προς τη Δ/ νση Υπηρεσίας Δόμησης, προς τη Δ/ νση Τεχνικών Υπηρεσιών, ακόμα και προς το Δήμο Λεβαδέων την κοινοποίησε……

Η επιστολή εκτός των άλλων γράφει :
« προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση εκ μέρους σας διοικητικής πλάνης με ενδεχόμενη ακυρότητα σχετικών πράξεων , σας ενημερώνουμε ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή σας σε θέματα αρμοδιότητας Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού, σχετικά με το Χ.Κ.Π. ( όπως αιτήματα αδειοδοτήσεων επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ.), υπεύθυνες είναι αποκλειστικά και μόνο οι υπηρεσίες του Δήμου Δελφών στις οποίες θα πρέπει και να απευθύνεστε. Με την ευκαιρία της παρούσης ενημέρωσής σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ορθή αναφορά της ανωτέρω κατάστασης όπου αναφέρεται από τον φορέα σας ( π.χ τον διαδικτυακό χώρο της εταιρίας σας), για την σωστή ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου »…….


Διαβάζοντας ολόκληρη την επιστολή εύκολα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μία επιστολή που έχει το χαρακτήρα ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ και προσπαθεί να βάλει τα θεμέλια για μία νέα ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ του Δήμου Δελφών, προσβλέποντας σε ενδεχόμενα έσοδα που μπορεί να προκύψουν από κάποια ιδιωτικοποίηση του Χ.Κ.Π. , έσοδα που μπορεί να προκύψουν από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, έσοδα από το τέλος παρεπιδημούντων και διάφορα άλλα οφέλη που μπορεί να προκύψουν στην πορεία…… 

Αν την συνδυάσεις με την πρόσφατη θέση του Δημάρχου και όλου του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δελφών που πρότεινε να αλλάξει η ονομασία στο προτεινόμενο σχέδιο προεδρικού διατάγματος και από ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ να ονομαστεί ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΛΦΩΝ, σου δίνει να καταλάβεις την επεκτατική διάθεση του ίδιου , όλων των δημοτικών του συμβούλων και κατ΄ επέκταση όλων των κατοίκων του γειτονικού μας Δήμου……

Όλα τα παραπάνω όμως, γεννάνε πολλά ερωτήματα και δημιουργούν πολλές απορίες, τόσο για τον ρόλο του Δήμου Δελφών, όσο και για το ρόλο του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, που αδιαφορεί (σχεδόν προκλητικά), για τις επεκτατικές διαθέσεις των γειτόνων μας……

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολύ σοβαρά και χρίζουν άμεσης απάντησης από τα θεσμικά όργανα του τόπου μας….. 

Το πρώτο μεγάλο ερώτημα, που πρέπει να απαντηθεί είναι: ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (μήπως δεν ήμασταν εκεί ;;;;;;;;) Επίσης θα πρέπει να απαντηθεί αν έχουν εξαντληθεί πλέον όλα τα νομικά εργαλεία για νέα προσφυγή μας (αν δεν έχουν περάσει οι ημερομηνίες που δίνει ο νόμος)……

Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα είναι : ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ (εκτός αν εμείς δεν το χρησιμοποιήσαμε ποτέ σαν στοιχείο), δεν βλέπουν πάνω σε όλους τους επίσημους χάρτες του Ελληνικού κράτους και σε όλους τους επίσημους χάρτες της Γ.Υ.Σ. (Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού), ότι τα όρια των νομών είναι στην κορυφογραμμή, εκεί δηλαδή που χωρίζουν τα Κελάργια με την Φτερόλακα και όχι η εμφανή παραχάραξη που κάνουν και τοποθετούν τα όρια χαμηλά με αποτέλεσμα το Χ.Κ. στα Κελάργια και όλες οι εγκαταστάσεις του να αλλάζουν νομό, με το έτσι θέλω κάποιων ή με την αδιαφορία τη δική μας…….


Το τρίτο μεγάλο ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ Ο ΔΗΜΟΣ Δ.Α.Α ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ και δέχεται όλη αυτή την κατάσταση σε βάρος του, την στιγμή που γνωρίζει ότι έχει δίκιο και ότι μπορεί να δικαιωθεί, με μια σωστή υπερασπιστική γραμμή, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Ελληνικού κράτους, αλλά και τις μαρτυρίες των ανθρώπων που επί χρόνια χρησιμοποιούν το χώρο σαν βοσκότοπο και γνωρίζουν ότι η περιοχή είναι στα διοικητικά όρια της Αράχωβας……..


Το τέταρτο μεγάλο ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (μέχρι σήμερα), στις συνεχόμενες προκλήσεις και επεκτατικές διαθέσεις που δέχεται η Αράχωβα και κατ΄ επέκταση ο Δήμος Δ.Α.Α. , δεχόμενος παθητικά τη μοίρα του που του την υποβάλουν άλλοι…..


Δεν γνωρίζω ποιος ή πότε θα απαντήσει στο κόσμο της Αράχωβας ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ, που έχουν πάρει τον τελευταίο καιρό την μορφή φατούρου και απειλούν την γενική και απόλυτη απαξίωση του τόπου μας και σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν υπάρχει πλέον κανένας να σε υπερασπιστεί και κανένας να σου δώσει την ελπίδα ότι αυτός ο τόπος προστατεύεται και δεν είναι ΑΜΠΕΛΙ ΞΕΦΡΑΓΟ………


Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι όσο δεν αντιδρούμε σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν τόσο θα ανοίγει η όρεξη σε όλους τους υπόλοιπους και εμείς στο τέλος θα μιλάμε για περασμένα μεγαλεία και θα κλαίμε με την κατάντια μας…..


Θα ήθελα να κλείσω όπως άρχισα με μία λαϊκή παροιμία: Ήταν κάποιος στη θάλασσα και πνιγόταν. Τότε παρακάλεσε το θεό να τον σώσει από τον πνιγμό. Ο Θεός τον άκουσε και αμέσως του απάντησε… ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΣΕ ΣΩΣΩ , ΑΛΛΑ ΚΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΙΓΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ…….


Υ/Γ : 1)Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ή κάποια ενέργεια που έχει γίνει, ας ενημερώσει και εμάς ΕΠΩΝΥΜΑ, γιατί το συγκριμένο θέμα όπως καταλαβαίνουμε όλοι, δεν χωράει κουτσομπολιό…..


2) Θα ήθελα να παρακαλέσω θερμά να μην υπάρχουν σχόλια με άσχετες προσωπικές κακίες και εμπάθειες…..





Για την ενημέρωσή σας βάζω παρακάτω τα σχετικά έγγραφα


dimosdelfon_logo
Διοικητική αρμοδιότητα Δήμου Δελφών σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμαρχος Δελφών με την αρ. 922/19-09-2012 επιστολή του, την οποία επισυνάπτουμε, ενημερώνει όλους τους αρμόδιους φορείς περί της διοικητικής αρμοδιότητας του Δήμου Δελφών σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, σε συνέχεια τελεσίδικων και αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        ΑΜΦΙΣΣΑ, 19.09.2012 
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                    ΑΡΙΘΜ. ΠΡ. (Γ.Δ.) 922
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Πληροφορίες: Α. Kαλέντζης
Τηλέφωνο: 2265350026-27
FAX: 2265350021
Ηλεκτ. Δ/νση:
dimarxos@0585.syzefxis.gov.gr
ΠΡΟΣ:


ΚΟΙΝ.:






1. Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.,
Βουλής 7, Τ.Κ. 10562, Αθήνα

1. Υπουργείο Οικονομικών
Κ. Σερβίας 10, 105 62  Αθήνα
2. Υπουργείο Τουρισμού,
Λεωφόρος Αμαλίας 12,
Τ.Κ. 10557, Αθήνα
3.Δήμο Διστόμου,Αράχωβας, Αντίκυρας
4.Δήμο Λεβαδέων
5.Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας
6.Βουλευτή Νομού Φωκίδας
7.Περιφερειάρχη Περιφέρειας
Στερεάς Ελλάδας
8.Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας
9.Τοπικό Τύπο



ΘΕΜΑ: Διοικητική αρμοδιότητα Δήμου Δελφών σχετικά με τις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.


Μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο της αίτησης του πρώην Δήμου Αραχώβης, παραμένουν ισχυρές οι εκδοθείσες υπέρ των πρώην Δήμου Παρνασσού και Κοινότητας Πολυδρόσου (και πλέον νυν Δήμου Δελφών), υπ’ αριθμ. 870/2009 και 952/1992 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς αντίστοιχα. Ως εκ τούτου τελεσίδικα και αμετάκλητα, ο καθορισμός των ορίων των νέων Δήμων, ως καθολικών διαδόχων των καταργηθέντων δυνάμει του Ν. 3852/2010 Δήμων Παρνασσού και Αραχώβης, γίνεται με βάση την υπ’ αριθμ. 159/1920 απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου Ορίων Χαλκίδας, η οποία είχε κάνει δεκτή προσφυγή της τότε κοινότητας Πολυδρόσου και αποτέλεσε από της εκδόσεώς της την αιτία των συνεχών προσφυγών του Δήμου Αραχώβης και της μακράς δικαστικής αντιδικίας. Με βάση τα ανωτέρω ίσως ήδη γνωρίζετε ότι τόσο η εδαφική έκταση όσο και οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού  που διαχειρίζεται ο φορέας σας υφίστανται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Δελφών του Νομού Φωκίδας.
Ύστερα από τα παραπάνω και προκειμένου να αποφευχθεί η περίπτωση εκ μέρους σας διοικητικής πλάνης με ενδεχόμενη ακυρότητα σχετικών πράξεων, σας ενημερώνουμε ότι για οποιαδήποτε συναλλαγή σας σε θέματα αρμοδιότητας Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού, σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (όπως αιτήματα αδειοδοτήσεων, επιχ/σεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ), υπεύθυνες είναι αποκλειστικά και μόνο οι υπηρεσίες του Δήμου Δελφών, στις οποίες και θα πρέπει να απευθύνεστε. Με την ευκαιρία της παρούσης ενημέρωσής σας, παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την ορθή αναφορά της ανωτέρω κατάστασης όπου αναφέρεται από τον φορέα σας (π.χ. τον διαδικτυακό χώρο της εταιρίας σας), για την σωστή ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου.




Ε.Δ.
- Γ.Γ. Δήμου Δελφών
- Αντ/ρχο Δ.Ε. Γραβιάς-Παρνασσού
- Αντ/ρχο Δ.Ε. Δελφών
- Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Άμφισσας
-Πρόεδροι Τ.Κ. :
Πολυδρόσου, Επταλόφου, Λιλαίας,
Γραβιάς, Μαριολάτας, Βάριανης,
Δελφών, Χρισσού,
Άμφισσας, Ελαιώνα, Δροσοχωρίου
-Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης
-Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών

 

18 σχόλια:

αραχωβα 2012 είπε...

η γωγώ τσαμπά στην αράχωβα-ο γνωστός πατήρ των αυθαιρέτων οργανωτής του συνεδρίου για την ανάπτυξη του παρνασσού-ο μονίμως αποτυχών υποψήφιος κριτής των πάντων-η βαγγελιώ στον σύριζα-οι μισοί σύμβουλοι μόνο για κάνα σουβλάκι με τον δήμαρχο να ρουφιανεύουν τον τέως-αυτοί που τα κονομάγανε τόσα χρόνια δεν πληρώνουν τέλη και νερό κι ο τσοπάνος να δημοσιεύει μόνο τα σχόλια που βρίζουν δήμαρχο και πρόεδρο.αραχωβα 2012

Ανώνυμος είπε...

αραχωβα 2012
όλα καλά και ολα ωραία.
Εσύ τι προτείνεις; εσύ τι λες για όλα αυτά;
Εφόσον αυτός είναι αποτυχών ,για πες μας για τις σωστές επιλογές, τις δικές σου και των άλλων συμπατριωτών σου τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια για την αράχωβα.

Μήπως εσύ είσαι αποτυχών στις κρίσεις σου και στις επιλογές των προσώπων;

Οι επιλογές οι δικές σου έχουν φέρει την Αράχωβα σ΄αυτό το χάλι ΚΑΚΟΜΟΊΡΗ στο μυαλό και στην ψυχή.

Μήπως τον τεως και τον τίποτα, τους σχολιάζουν αρνητικά ΑΔΙΚΑ;

8:55 είπε...

αραχωβα 2012

με το συμπάθιο,αλλά έχεις τρικυμία στον εγκέφαλό σου γιατί με την εμπάθειά σου που διακρίνω στο σχολειό σου προσπαθείς να κάνεις το μαύρο άσπρο και εξηγούμαι: κανένας μηχανικός δεν δίνει άδεια για να κτιστεί μια οικοδομή,ο μηχανικός κάνει τα σχέδια του οικοδομήματος,άλλοι εκδίδουν τις άδειες με τον ηθελημένο γράσο στα μάτια σου.... λασπολόγιε

Ανώνυμος είπε...

ευτυχως τοσα χρονια ψηφιζαμε ολους τις επιτυχημενους συμβουλους και ολα δουλευουν ρολοι.
ρε δε παμε πνιγουμε ολοι λεω εγω.
εχει κανενας να πει κατι για αυτα που γραφει ο ανθρωπος και να αφησουμε τις χαζομαρες.

Γιάννης Χριστόπουλος είπε...

Αγαπητέ Χάρη,
Πήρες φόρα, ορμώμενος ίσως από «ιερή» αγανάκτηση, και τα ισοπεδώνεις όλα. Κι όταν λέω όλα εννοώ όλα!
Δεν θα σταθώ στις δικαστικές αποφάσεις, που θα μπορούσε να είναι και λανθασμένες (γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα που εξετάστηκαν και τα σκεπτικά των αποφάσεων;) ούτε με ενδιαφέρει που πάνε οι διοικητικές αρμοδιότητες και τα ενδεχόμενα μελλοντικά έσοδα.
Πέρα από το αψύ σου ύφος και τα σωστά ερωτήματα που θέτεις για τις ενέργειες του Δήμου ΔΑΑ τονίζεις τη διάθεση του ΑΡΠΑΚΤΙΚΟΥ και με ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ Δήμου Δελφών και πατώντας σε μια πρόταση, λανθασμένη κατά τη γνώμη μου, «να αλλάξει η ονομασία στο προτεινόμενο σχέδιο προεδρικού διατάγματος και από ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ να ονομαστεί ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΛΦΩΝ, γενικεύεις την επίθεση και γίνεσαι άδικος καταφερόμενος κατά του συνόλου των δημοτών «σου δίνει να καταλάβεις την επεκτατική διάθεση του ίδιου (του Δήμου), όλων των Δημοτικών Συμβούλων και κατ’ επέκταση όλων των κατοίκων του γειτονικού μας Δήμου».
Wow και πάλι wow!!! που θα έλεγε και η θειά μου η αμερικάνα.
Όλα αυτά τα αφοριστικά για τις ενέργειες που η κοινότητα Πολυδρόσου (όχι Επταλόφου, όχι Δελφών, όχι Χρισσού) είχε ξεκινήσει από το 1920;;; Όταν δεν υπήρχε καν η υποψία για τη δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου; Αρα η επιδίωξή της υποθέτω πως εκφράστηκε με βάση κάποια άλλα κριτήρια και δεδομένα. Τα γνωρίζεις ;
Αν ακολουθούσα τη λογική σου θα ζητούσα να μου αποδείξεις πως η σημερινή αρχή του Δήμου Δελφών συνεργάστηκε με όλες τις Κοινοτικές Αρχές του Πολυδρόσου από το 1920 και εντεύθεν καθώς και με τον Καποδιστριακό Δήμο Παρνασσού πιο πρόσφατα ώστε να επιτύχουν την εν έτι 2012 ενσωμάτωση του ΧΚΠ στον Καλλικράτειο Δήμο Δελφών και να δικαιωθεί έτσι ο χαρακτηρισμός σου του «αρπακτικού και με αποικιοκρατική διάθεση» αλλά τότε θα έπρεπε να κινηθείς στις διαστάσεις του μεταφυσικού και να αποδείξεις επίσης ότι τα ταξίδια πίσω στον χρόνο είναι πραγματικότητα.
Όπως επίσης θα ρωτούσα το αυτονόητο, γιατί να αρνηθεί μια Δημοτική Αρχή την εύνοια που της δίνεται από τις παλαιότερες ενέργειες άλλων (δες αποφάσεις 1920, 1992, 2009) αλλά δεν με ενδιαφέρει το θέμα σε αυτή του τη διάσταση. Κι ακόμα, ούτε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου είμαι ούτε καν ψηφοφόρος του και δεν δέχομαι να μου επισυνάψεις τα σχετικά και τεριμμένα περί συλλογικής ευθύνης, κλπ.
Και όταν λές «όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Δελφών» βάζεις μέσα και του κοντινότερους γείτονες Αγοριανίτες, Δελφιώτες και Χρισσαϊτες που τρώμε ο ένας τον άλλο στη μάπα (με την καλή έννοια) καθημερινά και ισοβίως;
Με την παρούσα τοποθέτησή σου θα μπορούσε ο καθένας να σε αντικρούσει «επι προσωπικού».
Κι αν θέλεις και η δική μου παρέμβαση επι προσωπικού γίνεται.
Και σου ζητώ, λοιπόν, να παραθέσεις επακριβώς και προς ενημέρωση των δικών σου και δικών μου συνδημοτών ποιες ενέργειες έχω κάνει που να χαρακτηρίζουν την ολοδική μου επεκτατική διάθεση κατά του Δήμου ΔΑΑ, οποιουδήποτε Αραχοβίτη ή εσού προσωπικά.
Γιάννης Χριστόπουλος
Δελφοί
ΥΓ. Αν δεν κατάλαβες, η δική μου οπτική γωνία άπτεται των ανθρωπίνων σχέσεων και της ειρηνικής συμβίωσης και δεν έχει σχέση με εδαφικές διεκδικήσεις και τις όποιες αντιπαραθέσεις δημιουργούν. Ως εκ τούτου δεν δίνω δυάρα τσακιστή για τα διοικητικά όρια και του δικού σου Δήμου και του δικού μου.
ΥΓ2.Ρητορική η τελευταία παράγραφος και δεν χρειάζεται να απαντηθεί.

αραχωβα 2012 είπε...

8.55 δεν εχεις ακουσει τιποτα για λαδωματα και παρανομα κτισματα.αφου εγω ειμαι ανωνυμος παρε τον πρων προεδρο,τον αντιδημαρχο πανο η και τον χαρη κι ελατε μια βολτα στη γεφυρα.κοιταξτε απεναντι και πανω και θα καταλαβεις.μαλλον οι οικοδομοι θα λαδωσαν ,οχι οι αθωοι μηχανικοι

καστελλο ριζο είπε...

επι τη ευκαιρια ρε παιδια γιατι εξαφανισθηκε το θεμα της κοινωφελους της αντικυρας απο το δημοτικο συμβουλιο.να αληθευει αραγε αυτο που ελεγε τοπικος συμβουλος της αντικυρας οτι αφου δεν μας αφησαν να το περασουμε απο το δημοτικο συμβουλιο το περασαμε μονοι μας και ησυχασαμε.μιλαμε για 2 εκκατομυρια που θα επιβαρυνουν τον δημο.υπαρχει εισαγγελεας να επεμβει αραγε

χρηστος είπε...

ο κύριος αλμπάνης μας λέει τα ευνόητα.δεν υπάρχει δημοτική αρχή.κι αυτοί που θα μπορούσαν να δράσουν όπως ο τέως και άλλοι έχουν απογοητευθεί και περιοδεύουν την νύχτα.νομίζω κύριε πατσαντάρα ότι πρέπει να παραιτηθείτε η να αλλάξετε τουλάχιστον όλους τους αντιδημάρχους.Εκεί στη παραλία σας δουλεύουν ψιλό γαζί,στην αράχωβα έχετε γίνει μην πώ τώρα,στο στείρι δεν σας έχουν δεί .και στο δίστομο μ αυτούς που έχετε άστα να πάνε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ είπε...

ΤΣΟΠΑΝΕ ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΜΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ.ΠΕΣΑΝΕ ΣΥΝΕΦΟ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ......

εκ ΔΙΣΤΟΜΟΥ είπε...

Ειδατε τον Δημαρχο μας στο star lamias πριν λιγο;

Του χαριζω λιγους στοιχους...

1.¨... ησουν καλος ησουν γλυκος
ειχες τις χαρες ολες....!!!¨

2.¨Σαν τον αετο ειχα φτερα και πεταγα πολυ ψηλα,
μα ενα χερι λατρεμενο ,ενα χερι λατρευτο
μου τα κοβει τα φτερα μου για να μην ψηλα πετωωω..¨

3.Όλα καλα- κιολα ωραια αφου εχω εσενανε παρεα
Σε πιο σοκακι να περπατησεις;
Δεν επιτρεπονται οι αναμνησεις….

4.Εχτες αργα στο μπαρ ¨το ναυαγιο¨
Καθομουν να τα πινω μενα αγιο….



ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ είπε...

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ.ΠΑΤΣΑΝΤΑΡΑ ΣΤΟΝ Κ.ΜΕΡΤΖΑΝΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ,π.χ.:1.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΣΠΡΑ ΣΠΙΤΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ.2.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΑΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΖΩΝΗΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ,ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ).3.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΔΡΥΜΟ ΠΑΡΝΑΣΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ.4.ΟΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ,ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ,Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ,ΤΟ ΔΕ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΙΤΛΟ ΩΣ Κ.Γ.ΑΝΔΡΕΟΥ....

ΧΑΜΟΠΟΥΛΙ είπε...

Μια ερώτηση :
Το πρόγραμμα των Ισραηλινών ποια μέρη θα επισκεφθούν που θα φάνε τι
θα κάνουν .... ποιος ή ποια το οργάνωσε ;
Γιατί ένα πουλάκι μου είπε ότι όλα τα χωριά του δήμου θα επισκεφθούν εκτός ... λέω ... εκτός από την γραφική Αντίκυρα...
Άλλο ένα πουλάκι μου είπε ότι η αδελφή του δημάρχου κανόνισε να τους πάει για ψαράκι στο γραφικό Γαλαξείδι...
Βέβαια μπορεί να μην είναι το ίδιο...(τι Λωζάνη τι Κοζάνη) αλλά μη ξεχνάνε ότι η Αντίκυρα τους έδωσε τον ΔΗΜΟ !
Οι δημότες δεν έχουν μνήμη ενός χρυσόψαρου ... αντίθετα μάλιστα ...!

Ανώνυμος είπε...

η κατασταση ειναι τραγικη σε ολα τα χωρια..ο δημαρχος αφαντος..ευτυχως το σταρ λαμιας που μας υπενθημησε τι ψηφισαμε..αισχος,αισχος,αισχος..και η αυξηση του χαρατσιου γαργαρες κι αυτο..ΣΤΕΙΡΙ..το γραφω με κεφαλαια για να θυμηθητε οτι υπαρχουμε..

οτι θελει κανει είπε...

το προγραμμα το κανονισε η κοινωφελης εταιρεια λεγε με και αδελφη.αντι να τους πανε μια βολτα δελφους γαλαξιδι και να φανε αντικυρα να ανασανει λιγο η οικονομια κατω η κυρια αποφασισε και διεταξε.περισσοτερα σε λιγες μερες για το ποιοι κονομησαν απο αυτη την ιστορια

διστομον είπε...

κοψτε αυτο το παραμυθι,η αντικυρα εδωσε το δημο.τον δημο τον εδωσαν οι ηρωικοι δικοι μας που ψηφισαν κοντρα σε απειλες και βεβαια η αραχωβα με το μεγαλο ποσοστο.εσεις ηλθατε ισα βαρκα ισα νετα κι εχετε μετατρεψει την παραλια σε κεντρο διαπλοκης του δημου.ολα τα υποπτα εκει κατω συμβαινουν με αρχηγο τον αρχιερεα της διαπλοκης τον συνδικαλα

ΧΑΜΟΠΟΥΛΙ είπε...

Αγαπητέ συνδημότη εκ Διστόμου
Θα σου θυμίσω ότι το ηρωικό Δίστομο ψήφισε όπως έπρεπε...Μη το ξεχνάμε...!
Τώρα στη νύφη του Παρνασσού ... Κανένας από την αντιπολίτευση δεν περίμενε να βγεί μπροστά... Αλλά πάλι καλά κράτησε...!
Στην Αντίκυρα οι ψήφοι ήτανε μοιρασμένοι (50-50).Στο παρά ένα βγήκε η ΑΕΠ....
Της Αντίκυρας τα αποτελέσματα τα περιμέναμε όλοι μη ξεχνιόμαστε... (είπαμε δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου).
Τώρα ο συνδικάλας μπορεί να είναι ότι να νάνε... Αλλά για την Αντίκυρα προσπαθεί και τρέχει(είμαι ένας από αυτούς που δεν τον ψήφισε ).
Άμα θες να πούμε για διαπλοκή... κανένα μας δεν μας συμφέρει ... γιατί όλοι κρύβουμε ένα σκοτεινό παρελθόν !!!
Οπότε για ποιο παραμύθι μιλάς ;
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Αρχιερεα,σταματα να τρεχεις για επειτροπες ,έργα και ολα αυτα που εχεις αναλαβει γιατι σε βλεπω αρχιεπισκοπο σε λιγο...

Ανώνυμος είπε...

καλά κρασά (και λογω εποχής)!!!!!!