Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

«Θάνατος» φέτος η φορολογία για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες

Σχεδόν το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας καταγγέλλει τις συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, από την πλευρά της κυβέρνησης.
Σε ότι αφορά δε τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε τόσο κατάφορη παραβίαση της αρχής της ισότητας μεταξύ των Ελλήνων, ούτε επί χούντας.

Φέτος λοιπόν, για ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, ενώ ένας μισθωτός θα καταβάλει
για φόρο εισοδήματος 2.300 ευρώ, αντίθετα ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή μικροεπιχειρηματίας, για το ίδιο εισόδημα, θα καταβάλει φόρο εισοδήματος (μαζί με την επαίσχυντη προκαταβολή) 8.060 ευρώ!!! Για τέτοια... "ισότητα" μιλάμε!!! Επιπλέον ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο μικροεπιχειρηματίας, φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και δεν έχουν ούτε την απαλλαγή από την συλλογή των αποδείξεων. Αυτό λοιπόν λέγεται συνταγματική ισότητα μεταξύ των Ελλήνων πολιτών.

Ακόμα και μηδενικό εισόδημα ή ζημιές να έχουν (ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο μικροεπιχειρηματίας), παρόλα αυτά θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ με βάσει τα απάνθρωπα τεκμήρια. Ακίνητα (με τις αντικειμενικές αξίες του 2007) ή αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν κατά το παρελθόν, αποτελούν «θανάσιμα» τεκμήρια εισοδήματος, που θα οδηγήσουν τον αυτοαπασχολούμενο σε καταβολή υπέρογκων φόρων, χωρίς κανένα πραγματικό εισόδημα. Αν δεν πληρωθούν αυτοί οι κατάφορα αντισυνταγματικοί φόροι, τότε θα έχουμε πολυετή φυλάκιση και ουσιαστικά δήμευση της περιουσίας των δύστυχων αυτών πολιτών. Αλήθεια, που θα βάλουν όλον αυτόν τον κόσμο, αφού οι φυλακές είναι γεμάτες; Θα φτιάξουν άραγε στρατόπεδα για οικονομικούς οφειλέτες;;

Απορούμε που θα πάει αυτή η εντελώς παράνομη και παράλογη κατάσταση. Πάντως σε καλό δεν πρόκειται να οδηγήσει. Αν μάλιστα ολόκληρη η προπαγάνδα του συστήματος δεν παρουσίαζε τους αυτοπασχολούμενους ως κοινούς εγκληματίες και τους μισθωτούς ως τα μόνιμα «υποζύγια», για να προκαλούνται κοινωνικός διχασμός και κοινωνικός αυτοματισμός, τότε οι διαδικασίες κοινωνικής έκρηξης θα είχαν επιταχυνθεί ήδη.

Μετά περιμένουμε ανάπτυξη. Αλήθεια πως θα έρθει αυτή; Με το λεωφορείο ή με το τραίνο; Ποια ανάπτυξη; Ξεπούλημα του ελληνικού λαού κάνουν.


hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: