Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΘ. ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας που με τίμησαν με την ψήφο τους, αλλά ακόμα και αυτούς που δε με ψήφισαν γιατί δεν τους άρεσε το πρόγραμμά μας. 
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συμβούλους που με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν κατά τη διάρκεια του προεκλογικού μας αγώνα, αψηφώντας όλες τις πιέσεις και τους εκβιασμούς που δέχτηκαν για να αλλάξουν την απόφασή τους αυτή. 
Ιδιαιτέρως, θέλω να ευχαριστήσω τους υποψήφιους συμβούλους που προέρχονταν από την Αράχωβα, οι οποίοι σαν πραγματικοί ήρωες άντεξαν, εκτός των άλλων, και τις αφόρητες πιέσεις που προέρχονταν από τον άκρατο τοπικισμό μέρους των ψηφοφόρων της Αράχωβας. 
Η αφετηρία μας ήταν δύσκολη, παρόλα αυτά συγκροτήσαμε ένα πανάξιο Δημοτικό Ψηφοδέλτιο και κάναμε έναν έντιμο αγώνα. Αντιμετωπίσαμε όμως και πάλι κάποια τοπικά οικονομικά συμφέροντα, και ακόμα χειρότερα οικονομικά συμφέροντα μιας παρεούλας, αλλά και τα «εξαπτέρυγα» αυτών (που η εξουσία τους δεν είναι τόσο μεγάλη, αλλά είναι σημαντική για αρκετές οικογένειες του τόπου μας). Στόχος τους ήταν η άλωση του Δήμου χρησιμοποιώντας μεθόδους και ανθρώπους που με όποια ψυχραιμία και αν το δει κανείς θα νόμιζε ότι βρισκόμαστε σε άλλες εποχές αρκετές δεκαετίες πίσω
Εκτός αυτού, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τις πολιτικές ίντριγκες συγκεκριμένου βουλευτή με καταγωγή από το Δήμο μας, ο οποίος προωθούσε αποκλειστικά το κόμμα του, υπακούοντας στην κεντρική κομματική γραμμή, προκειμένου να φανεί αύξηση στο ποσοστό του κόμματος πανελλαδικά, αδιαφορώντας τελείως για τις επιπτώσεις που μπορεί αυτό να έχει στον τόπο μας.
Όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, θεωρούσαμε ότι ο τοπικισμός, ο οποίος ήταν έκδηλος στις προηγούμενες εκλογές δεν θα υπήρχε πια. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγηθήκαμε από έγγραφες δηλώσεις σε ιστότοπους και blogs ανθρώπων που στις προηγούμενες εκλογές, κατά δική τους ομολογία, πολέμησαν σκληρότερα από τον καθένα υπέρ της δημοτικής ενότητας από την οποία προέρχονταν. 
Παρόλα αυτά, και σε αυτές τις εκλογές οι ίδιοι άνθρωποι ξαναέβαλαν τοπικιστικές φωτιές… το μόνο που άλλαξε ήταν το πρόσωπο του υποψηφίου. Τελικά, για αυτούς τους ανθρώπους, η αγάπη για τον τόπο του καθενός μετριέται από την αστυνομική του ταυτότητα και μόνο και οι θεωρίες περί θέλησης για προσφορά που ανέπτυσσαν 3 μήνες πριν τις εκλογές, είναι για αυτούς αποκλειστικά και μόνο θεωρίες!!! 
Εύχομαι πραγματικά, ο ακραίος τοπικισμός, μέρους των πολιτών, της Αράχωβας, οι οποίοι δρούσαν και, απ’ ότι φάνηκε, δρουν ακόμα και σήμερα υπερτοπικιστικά, φθάνοντας στα όρια του ρατσισμού, να μην αποβεί τελικά εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου Δίστομου – Αράχωβας – Αντίκυρας στο σύνολό του…
Με εκτίμηση, 
Α. Πανουργιάς 
Επικεφαλής του Ενωτικού Ανεξάρτητου Συνδυασμού 
Πρώην Δήμαρχος Διστόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: