Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Μήνυση κατά Βενιζέλου για το «ταμείο Μολυβιάτη»


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, που στρέφεται σαφώς κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή του Ε. Βενιζέλου, κατέθεσε o βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ.  Γ. Κοντογιάννης για το «ταμείο Μολυβιάτη».
Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του και υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης της ΔΗ.ΣΥ Γιώργο Ανδρέου, ο βουλευτής Ηλείας κατήγγειλε στον εισαγγελέα ότι υπάρχει έντονη κοινωνική αγανάκτηση στις πυρόπληκτες περιοχές καθώς οι πολίτες βλέπουν πως τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί (περίπου 118.000.000 ευρώ) έχουν «χαθεί» ενώ θα έπρεπε να έχουν χρησιμοποιηθεί στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και την υλοποίηση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και των έργων υποδομής προκειμένου να αναπτυχθεί η περιοχή.

Μάλιστα προτείνει ως μάρτυρες
όλους τους σημερινούς βουλευτές Ηλείας αλλά και όσους ήταν βουλευτές την περίοδο των πυρκαγιών, τoυς δημάρχους των περιοχών που επλήγησαν, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου του νομού καθώς και τα μέλη του ΔΣ του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, γνωστού ως «ταμείο Μολυβιάτη».

«Θεωρώ ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες τέλεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Οικονομικών του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος», αναφέρει μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά ο Γιώργος Κοντογιάννης και καταλήγοντας σημειώνει ότι στρέφεται κατά παντός υπευθύνου που θα αποκαλύψει η ανάκριση των παρανόμων πράξεων και των παραλείψεων και ζητά την παραδειγματική τους τιμωρία.

«Εισφορά αλληλεγγύης των εντίμων στους φοροφυγάδες»

Την ίδια ώρα η Δημοκρατική Συμμαχία αποδοκιμάζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και με αφορμή την έκτακτη εισφορά για το 2012 που παρακρατείται άμεσα με φορολόγηση εισοδημάτων που είναι αμφίβολο αν θα αποκτηθούν.

«Είναι στην πραγματικότητα μια εισφορά «αλληλεγγύης» των εντίμων φορολογουμένων στους φοροφυγάδες. Είναι μια εισφορά που επιβάλλει η παρασιτική Ελλάδα που εκπροσωπεί το σημερινό πολιτικό σύστημα στην παραγωγική Ελλάδα των εντίμων φορολογουμένων που δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας της ΔΗ.ΣΥ Θόδωρος Σκυλακάκης.

Παράλληλη το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη αποδοκιμάζει και τη ΝΔ για το φορολογικό προσχέδιό της επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην οργανωμένη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος για το θέμα τομεάρχης κ. Βρούτσης ήταν για χρόνια συνδικαλιστής στο χώρο αυτό.
Τέλος η ΔΗ.ΣΥ κατηγόρησε τους συνδικαλιστές των αστικών συγκοινωνιών ότι με τις απεργίες που κάνουν εκβιάζουν την ελληνική κοινωνία ενώ επέρριψε ευθύνες και στην κυβέρνηση ότι παρακολουθεί σαν παθητικός δέκτης.

«Η μόνη λύση είναι να προχωρήσει άμεσα στην ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείο τύπου του κόμματος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αμάν πια με ο μάσημα τσίχλας στα δημοτικά συμβούλια. Δέστε μια φορά το βίντεο να δείτε τι εικόνα παρουσιάζετε.