Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΩΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
ΕΒΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»




Η ΑΝ. ΔΙΑ. Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, το Δήμο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και το ΕΒΕ Βοιωτίας διοργάνωσαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού προγράμματος του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός»
Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13-10-2011 και ώρα 19.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Αράχωβας .
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι :κ. Ιωάννης Πατσαντάρας, Δήμαρχος Δήμου Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας, κ. Παναγιώτης Οικονομάκης, Αντιδήμαρχος Δήμου Διστόμου- Αράχωβας- Αντίκυρας, κ. Ιωάννης Γεωργακός, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αράχωβας, κ. Ντάνος Γρηγόρης, Αντιπρόεδρος της ΑΝ.ΔΙΑ και Πρόεδρος της Φθιωτικής Αναπτυξιακής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, και επιχειρηματίες της περιοχής.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ. ΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, παρουσίασε συνοπτικά τον ρόλο της ΑΝ.ΔΙΑ ως εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, στη διαχείριση των προγραμμάτων του Επιχειρησιακού Προγράμματος « Επιχειρηματικότητα- Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία των προκυρηχθέντων μέχρι σήμερα προγραμμάτων και έδωσε το

περίγραμμα των αναμενομένων για δημοσίευση προγραμμάτων χρηματοδότησης, με βάση τον σημερινό σχεδιασμό του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Στη συνέχεια η Υπεύθυνη Δράσης της ΑΝ.ΔΙΑ, η κα Λυτάκη Μαριλένα προχώρησε σε παρουσίαση του προγράμματος « Εναλλακτικός Τουρισμός» το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και αφορά την υλοποίηση επενδύσεων στο τομέα του τουρισμό από υφιστάμενες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού
• Αθλητικός τουρισμός αναψυχής
• Θαλάσσιος τουρισμός
• Τουρισμός υπαίθρου
• Γαστρονομικός τουρισμός
• Τουρισμός υγείας και ευεξίας.
και αποσκοπεί:
• Στη διαφοροποίηση και στον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
• Στην ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος.
• Στην άμβλυνση της εποχικότητας της τουριστικής ζήτησης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί μέσω της Πράξης Εναλλακτικός Τουρισμός και προέρχεται από Δημόσια Δαπάνη ανέρχεται σε € 20.000.000 στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας. Το ποσό της Δημόσιας Δαπάνης που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι 1.789.031 €, που αντιστοιχεί σε συνολικό προϋπολογισμό επενδυτικών έργων 4.472.577€. Το ποσοστό της επιχορήγησης είναι 40% με επιπλέων προσαύξηση και τα 5% που θα δίνετε σε μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων. Ο Προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων θα πρέπει να είναι από τις 10.000€ έως 400.000€.
Ακολούθησε εκτενής και ουσιαστικός διάλογος, μεταξύ των συμμετεχόντων, επί του περιεχομένου των προγραμμάτων.
Τελειώνοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ, κ. Καράντζαλης Λουκάς, δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη της ΑΝΔΙΑ σε όλους τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να υποβάλλουν επενδυτικό σχέδιο για χρηματοδότηση στα προγράμματα που η ΑΝΔΙΑ διαχειρίζεται και ζήτησε την, χωρίς δισταγμό, επικοινωνία με τις υπηρεσίες της ΑΝΔΙΑ για κάθε διευκρίνιση σε πιθανά ερωτήματα που έχουν.
Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας στο τηλέφωνο 22310-67047 & 67498, με τον ΕΦΕΠΑΕ στα τηλέφωνα 210-6985210 και το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝ.ΔΙΑ

Λουκάς Καράντζαλης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΚΑΡΑΤΣΑΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Ο Κ.ΠΑΤΑΝΤΑΡΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ.