Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πέρασαν νύχτα τροπολογία για τα αυθαίρετα

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε τροπολογία για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Εντάσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε τι προβλέπει

Με μία σειρά από τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τον νέο τρόπο αδειοδότησης δόμησης, τακτοποιούνται πλέον τα αυθαίρετα σε παραδοσιακούς οικισμούς ή παραδοσιακά τμήματα πόλεων.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εντάσεις ακόμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με τους Κακλαμάνη και Καρτάλη να έχουν τις πλέον οργισμένες αντιδράσεις.
Μάλιστα, ο κ. Καρτάλης καταψήφισε τις τροπολογίες όπως και το άρθρο 42 με τις λοιπές διατάξεις, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί μία συγκεκριμένη τροπολογία βάσει της οποίας, σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις μπορεί το 20% να είναι οικοδομήσιμο για την κατασκευή συνοδών εγκαταστάσεων σε τουριστικές υποδομές, λέγε με γήπεδα τένις ας πούμε γκολφ και άλλα.

Για τις εκτάσεις αυτές θα επιτρέπεται ακόμη και η κατά κυριότητα και με αντάλλαγμα παραχώρηση σε τρίτους.
Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα επιτρεπόταν η οικοδόμηση 10% του δάσους ή των δασικών εκτάσεων που είχαν παραχωρηθεί στον ΕΟΤ ή σε όσους είχαν σύμβαση με τον οργανισμό.
Επίσης, με τις νέες τροπολογίες ανοίγει ο δρόμος για την πετρελαιοκίνηση ΙΧ αυτοκινήτων, τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ αυξάνεται ο χρόνος αποπληρωμής των προστίμων για αυθαίρετες κατοικίες κατά 6 μήνες.
Τέλος, δίδεται παράταση των προθεσμιών της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους έως τις 30 Νοεμβρίου.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: