Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Διαμαντοπούλου: Δεν θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο!

Διαμαντοπούλου: Δεν θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο!

 Δεν έχει κανένα νόημα η κατάθεση στεφάνων με τη συνοδεία της αστυνομίας υποστήριξε με δήλωσή της η Άννα Διαμαντοπούλου, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ότι για πρώτη φορά εδώ και 38 χρόνια υπουργός Παιδείας δεν θα καταθέσει στεφάνι για το Πολυτεχνείο.
«Το Πολυτεχνείο και η εξέγερση των νέων και του λαού εναντίον της χούντας είναι ένα φωτεινό παράδειγμα, ένα σύμβολο, μια μνήμη που μας ενώνει και μας εμπνέει. Σεβασμός στο Πολυτεχνείο σημαίνει πάνω από όλα σεβασμός στην αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι ότι - με τις συνθήκες που δημιουργούν εδώ και χρόνια οι εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών- δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να γίνονται καταθέσεις στεφάνων με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών», επισημαίνει στην δήλωσή της η κα. Διαμαντοπούλου.
«Αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων», επισημαίνει ακόμα η υπουργός Παιδείας. Και καταλήγει: «Αντί στεφάνων οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε αυτή την αλήθεια. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε το πραγματικό νόημα και το συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε πολιτικά και ηθικά τις μειοψηφίες, που με τις πράξεις τους υπονομεύουν την έννοια της δημοκρατικής έκφρασης όλων των πολιτών».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυρ' Αννα μ', κι εγώ για να γλυτώσω το ματσούκ' ξέρς πόσες προφάσεις βρίσκου;

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ο μαυροκόρακας δεν θα πάει στο Πολυτεχνείο σήμερα γιατί, ψωμί έχει να φάνε και τα εγγόνια της, παιδία δεν χρειάζεται( το παιδί της φοιτά σε ξένο κολέγιο) και την ελευθερία …… την επιβάλει η ίδια μαζί με το σύντροφο Παπουτσή(άλλος αγωνισταράς κι αυτός) με τη βοήθεια των ΜΑΤ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΠΟΥ ΕΚΤΩΣ ΤΩ ΑΛΛΩΝ Α Ν Α Γ Κ Α Σ Τ Η Κ Ε ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΞΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙ???

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς φίλε 1:59 υπάρχει, για σας καμπόσους , η Παπαρήγα για να σας δίνει άλλοθι και να νομίζετε ότι είσαστε σοσιαλιστές, τρομάρα σας. Χωρίς Βαρβάρους , για να τους επικαλείστε στα δύσκολα, αναρωτιέμαι τι θα κάνατε!