Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Τελικά για όλα φταίνε οι γκόμενες..


Ένα μεγάλο ερώτημα, ένα τεράστιο «γιατί» συγκλόνισε την υφήλιο τούτες τις μέρες που η περήφανη Ελλάς έχει πάρει στα χέρια της την παγκόσμια Ιστορία.
 Σύσσωμη η ηγεσία του πλανήτη, κραταιοί Ευρωπαίοι ηγέτες, αδάμαστοι τραπεζίτες, ανήσυχες «αγορές» και τοκογλύφοι και πάσης φύσεως δημοσιογραφικοί παπαγάλοι αναρωτιόταν με κομμένη την ανάσα:

 Μα καλά, ήταν συμφοιτητές στο ίδιο δωμάτιο, πηδούσαν τις ίδιες γκόμενες και δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους προκειμένου να σώσουν τη χώρα τους και την Ευρώπη;
 Το συγκλονιστικό αυτό ερώτημα υπέβαλε πρώτος ο μέγας γυναικοκατακτητής...
Μίμης Ανδρουλάκης κι ύστερα το πήρε ο Καρατζαφέρης, το πήραν τα πουλιά, το πήρε κι ο αγέρας και σαν αστραπή έκανε τον γύρο του κόσμου..

Δεν υπήρξε σοβαρή πολιτική ανάλυση και υπεύθυνη ενημέρωση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ξένο και ντόπιο, δεν υπήρξε σοβαρός πολιτικός, οικονομολόγος, πνευματικός άνθρωπος, πανελίστρια και χαριτόβρυτος πανελίστας τηλεοπτικού παραθύρου, χωρίς να απορεί και να εξίσταται για την ανευθυνότητα των δύο αντρών να πηδούσαν τις ίδιες γκόμενες αλλά τώρα να μην μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους..

 Ίσως μερικοί αδαείς δεν καταλαβαίνουν το ιστορικό μέγεθος του ρωτήματος, αλλά τουλάχιστον όσοι ξέρουν από γκόμενες, ξέρουν επίσης ότι δεν υπάρχει δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο από το να πηδάς τις ίδιες γκόμενες με το φίλο και συγκάτοικο σου..
 Μετά λόγου γνώσεως σας λέω, ότι πιο εύκολο είναι να πηδάς με το φίλο σου την ίδια αρκούδα στο δάσος ακόμα και να την παίρνεις και παρτούζα μπροστά στα μάτια του αρκούδου άντρα της, παρά την ίδια γκόμενα.

Τα ζητήματα και οι ευθύνες που προκύπτουν με τις γκόμενες είναι τεράστιες γιατί ως γνωστόν την ιστορία την κάνουν οι παρέες και αυτά που λέει ο Μαρξ περί της πάλης των τάξεων κλπ, είναι απλώς παρωχημένες μαλακίες..

 Ε, τι να σου κάνει και ο λαός, σοφός και πάνσοφος όπως είναι -πάντα αποδείκνυε τη σοφία του ψηφίζοντας αυτούς που τον πηδάνε και υπακούοντας σε ό,τι του υπαγορεύουν τα μίντια, τόκανε και αυτός καραμέλα και το αποτύπωσε στις δημοσκοπήσεις του. 70% η αδούλωτη θέληση του να τα βρουν οι αρχηγοί μεταξύ τους και να κάνουν επιτέλους την πολυπόθητη κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να τον πηδήξουν πιο σκληρά και πιο αποτελεσματικά.. 
 Και επιτέλους τα βρήκαν οι μεγάλοι αρχηγοί και η κυβέρνηση συνεργασίας είναι γεγονός. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν βρέθηκαν εκείνες οι παλιές γκόμενες που πηδούσαν μαζί ο Γιωργάκης και ο Αντώνης (να δώ τον Γιωργάκη να πηδάει κι ας πεθάνω..) και άσκησαν και αυτές την επιρροή τους, ενθυμούμενοι όλοι μαζί τα παλιά μέσα στο προεδρικό μέγαρο..
 Αλλά και εκείνες οι παλιές γκόμενες να μην είχαν βρεθεί, ύστερα από τέτοιο πανελλήνιο και παγκόσμιο αίτημα ήταν επόμενο να τα βρουν θέλουν δεν θέλουν..
 Άλλωστε πώς να αντέξουν τέτοια ντροπή και διεθνή κατακραυγή;
 Γιατί ουσιαστικά το αμείλικτο ερώτημα που τους είχε τεθεί είναι το εξής. Εσείς που καταφέρατε το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο να πηδάτε μαζί τις ίδιες γκόμενες, δεν μπορείτε να πηδήξετε μαζί έναν τόσο μαλάκα λαό; 

Ντροπή σας!

Έναν λαό που έχει πια καταλάβει ότι τα μέτρα σε βάρος του, η πτώχευση και εξαθλίωση του, εφαρμόζεται καλύτερα και ασφαλέστερα από μία κυβέρνηση συνεργασίας παρά από ένα κόμμα μόνο του, όσο και ασυνείδητο κοινωνικά και αν είναι αυτό το κόμμα, όπως το πασοκ;
 Τώρα ησύχασαν οι αγορές, ησύχασαν και οι τραπεζίτες, ησύχασε και ο Σαρκοζί, ησύχασε κι η Μέρκελ.

Αυτός ο λαός μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος.

Ξέρει πως για ό,τι πρόκειται να πάθει από εδώ και στο εξής (και δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα), δεν θα φταίει το μνημόνιο, δεν θα φταίνε οι Γιωργάκηδες, δεν φταίει η ξένη εποπτεία, δεν φταίει η δικτατορία της αγοράς και τα ξένα κέντρα που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς,
αλλά για όλα θα φταίνε οι γκόμενες.. οι πρώην και οι επόμενες.. με τις υγείες μας αδέλφια..


http://sofistis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: