Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά



 Ένοπλη επίθεση κατά του γραφείου του πρωθυπουργού στη Συγγρού. Βρέθηκαν 9 κάλυκες. Στο σημείο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής. Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, λίγα 24ωρα μετά το "μπαράζ" επιθέσεων κατά πολιτικών γραφείων και δημοσιογράφων

Ένοπλη επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε, μετά τις 2.30 τα ξημερώματα, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά του κτιρίου.
Αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες της αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται στην περιοχή ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί εννέα κάλυκες από καλάσνικοφ.
Βρέθηκε σφαίρα στο γραφείο του Σαμαρά

Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, "οι δύο άγνωστοι πυροβόλησαν εννέα φορές με καλάσνικοφ. Οι δράστες στόχευσαν και προς το δεύτερο όροφο, όπου βρίσκεται και το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά".
"Αυτές οι επιθέσεις έχουν στόχο τη δημοκρατίας μας", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας πως μία σφαίρα πέρασε από το τζάμι, χτύπησε στο ταβάνι και εξωστρακίστηκε.
ΔΗΜΑΡ: "Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια"
Την απερίφραστη καταδίκη της ΔΗΜΑΡ για το περιστατικό αυτό εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
"Πρόκειται για ακραία τρομοκρατική ενέργεια. Ευτυχώς που δεν είχαμε θύματα. Ας ευχηθούμε αυτό το συμβάν να είναι το τελευταίο",  τόνισε, εκφράζοντας το φόβο  ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτές θα υπάρξουν θύματα.
"Εμείς χωρίς μισόλογα ανοίγουμε μέτωπο με τη βία, όποιο περίμβλημα και αν την περιβάλλει. Η βία είναι φασισμός. Θα πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να υψώσει τείχος απέναντι στη βία. Σε αυτή τη φάση δεν χωρούν μισόλογα, αστερίσκοι και συμψηφισμοί", πρόσθεσε.

 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: